To signeringer

26.06.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga Fotball har signert to nye spillere, ett til hvert av topplaga sine. En dansk landslagsspiss Rikke Marie Madsen og den utlånte ungkeeperen Kjetil Haug. I VM har Sherida Spitse og Nederland nå gått til en kvartfinale og vi ser nærmere på rekruttkampen som blei spilt på mandag. Sola varmer i Oslo, så ta deg en tur ut i finværet og les gjetordet der.

 

Madsen

Vålerenga Fotball har signert den danske landslagsspissen Rikke Marie Madsen fra Aarhus. Hu var på prøvespill i Vålerenga i starten av måneden og fikk med seg treningskampen mot Kringsjå 7. juni. Der spilte hu solid på høyre flanke. 21-åringens målteft kommer godt med på høstsesongen. En kamp der vi ennå ikke er helt ute av gullkampen. Vi tror det vil komme flere. Laget trenger en midtbanespiller også, i hvert fall hvis ikke Ingrid Schjelderup blir klar til etter VM.

Rikke Marie Madsen i aksjon i treningskampen mot Kringsjå. Foto: Morten Larød.

 

Haug

Vålerenga Fotball har signert Kjetil Haug på en kontrakt som strekker seg ut juli 2022. Det slo ned som ei lita bombe i går. Haug var på lån fra Sogndal ut juli, som betyr at han ville kunne stå den tida Klaesson eventuellt er borte på grunn av U19-EM. Det er tre kamper i både Norsk Tipping-ligaen og Eliteserien. Vi er usikre på når landslaget samles, men det virker unaturlig å hente inn en tredje keeper i troppen nå.

 

Adam Larsen Kwarasey har kontrakt ut neste sesong. Det samme har Kristoffer Klaesson. Adam Larsen Kwarasey fyller 32 år i desember. Sånn vi ser dette får han da mest sannsynlig ingen ny kontrakt når den går ut. Spørsmålet er jo også hva som skjer med Petter Karlsen. Han har vært skada hele denne sesongen, men vil være sisteårs junior neste sesong. Med tre seniorkeepere vil han bare ha G19 som arena og med to meget sterke 2002-års keepere så spørs det om ikke det betyr farvel til Karlsen etter denne sesongen. Det er vel tvilsomt om Vålerenga går på en ny sesong med fire keepere under a-lagskontrakt der tre av dem er U23-spillere.

 

Drøbak-Frogn

Seierstein Stadion bytter banedekke i sommer og dermed var rekruttkampen flytta ned i et myrhull kalt Frogn kunstgress. Banen var opptatt med trening i det spillerne kom ned for å starte oppvarminga, men i følge keeper Kjetil Haug var det oppvarming nok å gå stien ned skauen fra garderobene på Frogn Videregående Skole. Dette var ikke noe problem. Og det skulle det vise seg at det ikke var heller.

 

Tribuner fantes ikke, men noen fant seg en plass bak et gjerde oppe i skauen. Resten sto på bakkeplan. Kampur fantes heller ikke og i kiosken hadde Drøbak-Frogn mildt sagt ganske spesielle priser. En kopp kaffe kosta tyve kroner. Det er ganske drøyt synes vi, særlig når det er trakterkaffe servert i et slapt pappkrus og mest sannsynlig kosta 20 øre for Drøbak Frogn, mens en colaboks også kosta tyve kroner. Den koster 22 kroner og ti øre hos Meny (det var den nettbutikken vi tilfeldigvis sjekka). Med andre ord – litt varierende priser.

 

Kampur fantes ikke og speakersystemet tålte ikke volum dermed blei det hvisking fra speakeren. Man måtte være der for å få med seg kampen, for heller ikke A-media var på plass; men Vålerenga var virkelig på plass denne dagen og Haugs positivitet over at det blei litt annerledes oppvarming så ut til å være noe som smitta over på andre.

 

Det tok seks minutter før Vålerenga scora. Sakarias Opsahl slo et frispark nesten fra midtbanen ned til motsatt dødlinje på venstresida. Der kom Brede Sandmoen som la igjen til Oskar Opsahl. Opsahl dunka til med venstreslegga fra ni ti meters hold og sendte ballen som et prosjektil opp i det lengste krysset.

 

Det tok tolv minutter fra det første målet til ballen lå i nota igjen. Christian Dahle Borchgrevink spilte fram Osame Sahraoui på høyresida. Han slo hardt inn og toppscorer Sander Werni styra kula resolutt inn i korthjørnet. Og etter en halvtime fikk Vålerenga straffe etter at Sahraoui dribla seg inn i straffefeltet og blei felt. Werni tok fart og sendte kula ned til høyre for keeper. Det sto seg til pause.

 

Hattricket skulle Werni få ni minutter ut i andre omgang. Yngstebror Opsahl spilte fram Sahraoui på venstresida. Han kom ned til dødlinja og lobba ballen inn mot bakre stolpe. Der kom Werni, fikk pannebrasken på den og til alt overmål plasserte han ballen likeså greit i krysset. Vålerenga gjorde et trippelbytte og skifta hele angrepsrekka. Det skulle ikke sette noen demper på avslutninga. Elias Taubo styra inn Vålerengas femte mål for kvelden med pannebrasken etter innlegg fra yngstebror Opsahl.

 

Vålerenga gjorde sine to siste bytter og tok ut brødrene Opsahl. Det spilte liten rolle, for venstrebacken fortsatte å herje. Hans Jacob Thomsen la inn og Taubo heada inn sitt andre for kvelden. Da var det spilt i 73 minutter. Det siste målet kom to minutter seinere. Marcus Victorio dribla seg inn fra høyresida og limte læret opp i krysset.

 

Dermed topper gutta med fem poeng foran Tønsberg. Ytterligere fem poeng er det ned til røkla som teller syv lag med tre poeng som skiller. I hvert fall hvis Kringsjå og Frigg spiller uavgjort i dag. Det er to kamper igjen til halvspilt serie og i de kampa møter Vålerenga 2 nettopp Frigg hjemme og Kringsjå borte. Tønsberg har en vanskelig hjemmekamp mot serietreer Ørn-Horten og en langtur til Norild som har en brukbar statistikk hjemme i Vadsø. Juniorlaget fikk også spart litt spillere til cupkampen mot Strømmen torsdag.

 

Vålerenga 2 har scora 40 mål på de første elleve kampa. Det er flest av alle i de nasjonale ligaene. Sander Werni er med sine 11 mål også fjerde beste toppscorer. Groruddølen Rocky Lekaj (29) i Gjøvik-Lyn og Maid Memić (27) i Djerv 1919 står begge med 12 mål, mens den gamle vålerengaspilleren Riki Alba (24) er overlegent den beste med sine atten mål for Lørenskog. Brede Sandmoen er også nest mestscorende midtbanespiller med sine åtte mål, kun slått av Aalesund 2s Markus Karlsbakk med ni mål. Begge sistenevnte er sisteårsjuniorer som Werni.

 

Vålerenga 2 stilte følgende lag mot Drøbak-Frogn:

Kjetil Haug

Christian Borchgrevink – Harald Martin Hauso – Brage Skaret – Oskar Opsahl

Felix Horn Myhre – Sakarias Opsahl

Erik Israelsson

Osame Sahraoui – Sander Werni – Brede Sandmoen

Innbyttere: Marcus Victorio (32 min for Sahraoui), Elias Taubo (32 min for Werni), Fredrik Oppegård (32 min for Sandmoen), Hans Jacob Thomsen (29 min for Oskar Opsahl) og Joacim Sereba (29 min for Sakarias Opsahl).

 

Vålerengas beste
   Osame Sahraoui
  Sander Werni
Oskar Opsahl