Norgesmestere

24.06.2019 av under Gjetord | 2 kommentater

Vålerenga Trolls U17 er Norgesmestere etter at de slo Åsane Seahawks 28 – 14 i finalen på Eidsvoll lørdag. Det gjorde de etter å ha blitt nummer tre i serien, men i sluttspillet viste de seg sterkest og tok dermed nok et norgesmesterskap hjem til hovedstaden. Det er årets tredje norgesmesterskap til Vålerenga, men forhåpentligvis ikke det siste. Vålerenga vant både NM for U18 og U21 i hockey tidligere i år.

Norgesmesterne. Foto: Fotballhue.

 

Drøbak

Vålerengas rekruttgutter skal i kveld til Seierstein i Frogn. Seierstein ligger på landet rett innafor Oslo-territoriet Håøya. Badebylaget Drøbak-Frogn har tydeligvis ikke kommi ordentlig i gang ennå og ligger sist i Norsk Tipping-ligaens avdeling 2 med fattigslige seks poeng. Vi er dog litt forvirra over hvor kampen skal spilles. Norges Fotball Fienders sider fastslår nemlig kampstedet til Frogn Kunstgress, mens DFI på sin side hevder at det er Seierstein Stadion som er korrekt plass.

 

Vel, vi velger å stole på at Drøbak veit hvor de spiller kampene og at dommerne møter opp på Stadion. Trener er så vidt vi veit Teitur Thordarsson og både Mats Vågan og Allessandro Caroprese er tidligere juniorspillere i Vålerenga som spiller for klubben nå.

 

Vi har fått Vålerengas tropp og den ga oss en kjempeoverraskelse. Kjetil Haug er tilbake i Vålerenga og står mest sannsynlig dette oppgjøret med Christoffer Bugge som reservekeeper. Ellers er det en ganske sterk tropp Vålerenga har sendt nedover. Riktignok savnes en spiller som Azemi som mye mulig trenger et par mål for sjøltillitens skyld, men Christian Dahle Borchgrevink, Sakarias Opsahl, Felix Horn Myhre og Erik israelsson er alle spillere som ikke holder junioralder.

 

Mest spenning knytter det seg til hvor Vålerenga 2 velger å plassere Christian Dahle Borchgrevink. Han kan spille på alle de fire plassene bak i forsvaret. Det er mye mulig at Harald Martin Hauso og Borchgrevink danner stopperparet eller så tar han kanskje høyrebacken fra Leo Cornic eller venstrebacken fra Oskar Opsahl.

 

På midtbanen så lukter det Sakarias Opsahl og Felix Horn Myhre som indreløpere og Erik Israelsson i tieren og da dyttes nok Brede Sandmoen opp som høyreving. Sander Werni blir midtspiss og så forsøker vi oss med Fredrik Oppegård på venstrekanten. Det gir i tilfelle følgende lag:

Kjetil Haug

Leo Cornic – Christian Dahle Borchgrevink – Harald Martin Hauso – Oskar Opsahl

Sakarias Opsahl – Felix Horn Myhre

Erik Israelsson

Brede Sandmoen – Sander Werni – Fredrik Oppegård

Innbyttere: Christoffer Bugge, Hans Jacob Thomsen, Brage Skaret, Osame Sahraoui, Marcus Victorio, Joacim Sereba og Elias Taubo.

 

Sarpsborg 08

Vålerengas a-lagsherrer klarte heller ikke denne gang å vinne en kamp og står nå med fire kamper på rad uten seier. Vålerenga starta bra med banens beste spiller, Aron Dønnum som storma i angrep og serverte Chidera Ejuke. Ejukes skudd gikk stang ut. Men Vålerenga blei lurt like etterpå. Sam Adekugbe fulgte kanten langt inn sentralt i banen og ettersom Ejuke ikke droppa ned etterlot de Ivan Näsberg med ansvaret for to spillere på venstresida. Näsberg blei dermed overspilt. Inne i midten hadde vi dog tre mann til å ta ut Sarpsborgs spiller, men både Markus Nakkim og Magnus Lekven feila i å hindre innlegget i å komme fram og Efraín Juárez kom for seint.

 

Vålerenga slo heldigvis tilbake. Et innlegg fra Adekugbe fikk Matthías Vilhjálmsson heada på mål. Særpekeeperen måtte gi retur. Dønnum var frampå og fikk sparka ballen ut av henda til keeperen, sånn at Bård Finne kunne skyte i mål. I andre omgang spilte Herolind Shala igjennom Sam Adekugbe, men canadieren satte ballen over tverrliggeren. Det var det som skjedde.

 

Vålerenga ligger nå  på femteplass på tabellen, men avstanden opp til medaljeplass begynner å bli stor. Og neste kamp er borte mot Haugesund der statistikken ikke akkurat taler til Vålerengas fordel. 7 – 4 – 1 har Haugkesund på hjemmebane mot Vålerenga.

 

Sarpsborg 08s målscorer Lars-Jørgen Salvesen, gikk i går ut på twitter og kom med påstander om at Klanen har slengt «Jævla homse» og «Langt hår og roska sko, homo» til ham under kampen. Problemet er bare at det ikke finnes noen lydopptak som dette kan høres på og de som sto der dette skulle ha blitt ropt forteller at det som blei ropt ikke samsvarer med det Salvesen sier. Altså kan det virke som om Salvesen har lagt til «homo» og «homse» for å skape en problemstilling som ikke var der. Vel, da er det vel like greit å kalle en spade for en spade. Vi påstår at Lars-Jørgen Salvesen er nazist. Det finnes ingen andre grunner til å ha 88 som draktnummer enn at det skal symbolisere «Heil Hitler». Basta!

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Sarpsborg 08:

Adam Larsen Kwarasey

Efraín Juárez – Markus Nakkim – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Herolind Shala

Matthías Vilhjálmsson

Aron Dønnum – Bård Finne – Chidera Ejuke

Innbyttere: Felix Horn Myhre (15 min for Dønnum) og Fitim Azemi (8 min for Vilhjálmsson).

 

Vålerengas beste
   Aron Dønnum
  Efraín Juárez
Herolind Shala

 

Raufoss

Rekruttjentene møtte Raufoss, som før kampen toppa 2. divisjon avdeling 1, på lørdag. Men det var store problemer med laget. Sara Nilssen Kilen har fått kyssesyken, Elife Salihu har en skade i hånda og med hele a-laget bortreist så var det ingen keepere å benytte seg av. Dermed måtte spiss Lea Haji Høiness trå til som keeper. Det skulle bli en kjempesuksess.

 

Videre var det et nykomponert forsvar der begge sidebackene debuterte i andredivisjon. Ingrid Haug på høyrebacken og Martyna Buslowicz på venstrebacken. Inne sentralt starta Eline Stensen Gulliksen og Johanne Eide Bruun, men svært tidlig i første omgang gikk Gulliksen av med en strekk og dermed måtte Emilie Libakken Østerås ned på stopperplass. Stopperparet Bruun og Østerås var det virkelig kraft over og det kan nok fort bli stopperparet framover. De rydda unna det meste.

 

På midtbanen måtte Julia Caroprese ned i sekserrollen da Østerås måtte ned i midtforsvaret, en jobb Caroprese gjorde utmerka og sammen med Tine Celine Karstensen hold de godt stand. Med seg fikk de seksten år gamle Sofie Runhovde Brændshøi – også hu debuterte i andredivisjon. Angrepet besto av Mari Ormholt Hanssen til høyre, Thale Thunem til venstre og Nadia Ryan Pinto sentralt. Etter hvert i andre omgang kom Hannah Andrine Soot inn for Thunem og da Matilde Ravn også fikk debuten sin hadde Vålerenga plutselig fem debutanter på banen og en spiss i mål – mot serielederne.

 

Men Høiness redda det som kom og et par av redningene var store. Særlig da Raufoss viste seg som den mest usportslige klubben i Norges historie. Raufoss spiller Maren Kraby Simenstad måka ned Karstensen bakfra. Karstensen blei liggende skada på banen og dommeren blåste for skada spiller. At hu egentlig burde blåst frispark og gitt Simenstad gult – eller rødt – kort er så sin sak, men det som skjedde etterpå var stygt. Først skjelte Simenstad ut Vålerenga for å bruke lang tid. Hallo, spilleren vår var skada – da tar det nødvendigvis litt tid med behandling. Så skulle dommeren droppe ballen i Vålerengas forsvar og Bruun skulle spille ballen tilbake til Raufoss. Spissen Mia Schjerve Giæver valgte i stedet å rappe ballen og stikke rett på mål. Skuddet redda Høiness til hjørnespark, men heller ikke da reagerte resten av raufossjentene eller trenerbenken og ga Vålerenga ballen tilbake. De tok hjørnesparket. Når du har en trener, Ståle Bokalrud, som har spilt for de to usympatiske klubbene xxx og Sogndal, så forstår man kanskje mer.

 

Vålerengas jenter holdt stand og var nære ved å vinne kampen da Pinto blei spilt igjennom og fyra av fra syv meter. En god keeper redda skuddet, men 0 – 0 holdt til ett poeng og at det usportslige laget – som vi ønsker alt vondt – mista tabelltoppen til Frigg.

 

Vålerenga 2 stilte følgende lag mot Raufoss:

Lea Haji Høiness

Ingrid Haug – Eline Stensen Gulliksen – Johanne Eide Bruun – Martyna Buslowicz

Emilie Libakken Østerås

Tine Celine Karstensen – Julia Caroprese

Mari Ormholt Hanssen – Nadia Ryan Pinto – Thale Thunem

Innbyttere: Sofie Runhovde Brændshøi, Hannah Andrine Soot og Matilde Ravn.

 

Vålerengas beste
   Lea Haji Høiness
  Johanne Eide Bruun
Julia Andreassen Caroprese

 

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Drøbak-Frogn – Vålerenga 2 Herrer, Norsk Tipping-ligaens avd 2, Seiersten Stadion

 

 1. Utflytter sier:

  Til de som skal se VIF 2 i dag: Gikk forbi Seiersten stadion kl.14.30 i dag (man. 24.6.19) og der ligger det, som forventet, ikke noe underlag man kan spille fotball på.

  Dagens stalltips er at NØFF oppgir riktig info på sine kampsider og at kampen skal spilles på «Frogn KG» (Ja, du skal ned den bratte bakken som går ned i skævven der).

  DFI er ganske ræva for tida og ryktene skal ha det til at flere faste bidragsytere allerede er dratt på fylla og øyhopping i Hellas.

  Kart og adresse, Frogn KG:
  https://www.fotball.no/fotballdata/anlegg/hjem/?fiksId=13951#

  God kamp

  A.

 2. Petter sier:

  Står obs på DFI sin hjemmeside om Frogn Kunstgress i dag. Men hvorfor spiller ikke Grødem og Azemi? Alle trenger vel kamptrening.