Videre i NM

21.06.2019 av under Gjetord | 2 kommentater

Vålerengas juniorjenter reiste i går til Harstad for å sende Medkila ut av cupen og gå videre til en åttendelsfinale. Det herrelaget ikke klarte i Bærum, se det klarte jentene med letthet i Harstad og det var en herlig gjeng som sørga for avansementet med storspill av ypperste klasse.

Lagoppstillinga. Trykk på bildet for større versjon.

 

Det tok faktisk bare et drøyt minutt før Vålerenga var i ledelsen. Mia Rostad Huse spilte opp Julia Caroprese som på entouch satte opp Celin Bizet Ildhusøy i én mot én på kanten. Bizet gikk til linja, la ut i 45 grader til Caroprese som styrte ballen flott opp i det lengste krysset.

 

Det tok et kvarter før Vålerenga scora sitt andre mål for dagen. Sofie Lerstang Réz vant et utspill fra keeper, spilte til Kine Fløtre som la igjen til Eline Stensen Gulliksen. Hu fant Tine Celine Karstensen på midtbanen med litt rom rundt seg. Karstensen vendte opp, førte ballen fra midtstreken til sekstenmeterstreken og skøyt utagbart i nettmaskene.

 

Jentene stoppa ikke der. Etter seksogtyve minutter satte de inn den tredje. Gulliksen sto opp høyt på egen banehalvdel og brøyt Medkilas angrepsforsøk. Caroprese krangla seg fri og satte opp Karstensen. Hu dro av én spiller og sendte Nadia Ryan Pinto igjennom aleine med keeper og Pinto runda keeper og satte ballen i tom kasse fra skrå vinkel. Vålerenga følte de hadde full kontroll og begynte å spare litt på spillerne som skal i aksjon igjen på lørdag. Det blei ikke mer mål i denne omgangen.

 

Men den andre omgangen starta med et brak. Etter fem minutter starta alt bak hos Lea Haji Høiness. Emilie Libakken Østerås spilte fram til Fløtre som fant Caroprese i mellomrommet og en strøken pasning sendte Bizet igjennom aleine med keeper. Bizet ydmaka keeper med en tunnel på nitten meter før hu sendte ballen i nettmaskene fra femmeteren.

 

Åtte minutter ut i omgangen fikk Fløtre frispark 25 meter fra mål. I første omgang ga hu bort et sånt frispark til Østerås. Denne gangen valgte hu å ta det sjøl. Og det gjorde hu lurt i. Ballen gikk over muren, ganske hardt og duppa ned i det nærmeste krysset. Totalt utagbart og vi tror ikke Sherida Spitse får tilbake jobben som frisparkekspert i toppserien dersom Fløtre er på banen. Sjøl speaker’n på stadion var tydeligvis imponert og meldte 0 – 6 til Vålerenga etter målet. Han mente tydeligvis at det frisparket var vært to mål. Vi er slettes ikke uenige i det…

 

Vålerenga roa ned litt og Medkila fikk trøstemålet sitt etter 56 spilte minutter. Karstensen mista ballen og Medkila kontra. De kom to mot to og Østerås blei lurt. Rebekka Marie Lund Hansen fyra av fra sekstenmeteren. Høiness måtte gi retur og klarte så vidt ikke å redde Helena-Matilde Johansen avslutning på den returen.

 

Vålerenga var ikke ferdig med det og før spilte 73 minutter satte de inn sitt siste mål for kvelden. Emma Iversen vant ballen på Medkilas banehalvdel, spilte Fløtre som sendte Bizet mot hjørneflagget. Bizet viste fram sin enorme hastighet, kom først, runda inn mot dødlinja og sekstenmeterstreken og serverte Caroprese sitt andre mål for dagen.

Lagbilde tatt på bryggekanten i Harstad før kampen. Foto: Hjesus.

 

Vålerenga er dermed videre til åttendelsfinale som de etter alt og dømme får på hjemmebane ettersom det var flere hjemmelag enn bortelag som vant sekstendelsfinalen. Se alle måla i sammendraget under.

Sarpsborg 08

Stygt derbytap på hjemmebane, stygt tap mot et middelmådig trønderlag på bortebane og cupexit mot et andredivisjonslag. Elleve innslupne mål på de siste tre kampa, kun tre mål framover. Statistisk sett skal Vålerenga altså tape det neste oppgjøret sånn omtrent 1 – 4. Heldigvis varierer ofte prestasjonene litt mer enn som så og det er vanlig at lag som gjør det elendig i forrige kamp faktisk reiser seg og presterer sterke resultater i den neste. Problemet til Vålerenga er at det ikke skjedde i Trondheim. Problemet til Vålerenga er at det heller ikke skjedde i Bærum. Så hva skal man gjør’a? Grave seg ned eller slå ut håret og reise til Valle?

 

Det finnes dog noe positivt i emning. Katastrofespillet til Adam Larsen Kwarasey og Mohammed Abu mot Bærum kan fort få konsekvenser for klippekortet deres i startelleveren. Vi tror det, for slik Kristoffer Klaesson har stått de siste kampa, så er det ingen grunn til å nekte Norges største keepertalent sia Henry «Tippen» Johansen plass i den startelleveren. Og at både Herolind Shala og Magnus Lekven er skadefrie gjør at indreløperplassene bør være bankers på de to som har fungert absolutt best. Og med de endringene tror vi rett og slett at Vålerenga kommer til å løfte laget sitt betraktelig mot Geir Bakkes lag som kun er målforskjellen foran kvalik og ett poeng foran direkte nedrykk.

 

Det bør dessuten være litt å hevne. Bakke ødela Vålerengas «åpningsfest» på ny stadion. Sjøl om det er to år sida nå, så klarte ikke Vålerenga helt å hevne det tapet i fjor da kampen kun endte 0 – 0. I tillegg røyk vi for dem i semifinalen i cupen i 2017, dermed står Vålerenga med 0 – 1 – 2 for Sarpsborg 08 på eget stadion. Det bør være en ekstra motivasjonsfaktor til å få gutta til å blø litt ekstra for drakta på søndag.

 

Vålerenga mangler mest sannsynlig Jonatan Tollås Nation i forsvaret, Deyver Vega og Peter Michael i angrepet. Vi tror på følgende lag på søndag:

Kristoffer Klaesson

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Herolind Shala

Chidera Ejuke

Aron Dønnum – Matthías Vilhjálmsson – Bård Finne

Innbyttere: Christoffer Bugge, Markuss Nakkim, Christian Dahle Borchgrevink, Erik Israelsson, Felix Horn Myhre, Fitim Azemi og Magnus Retsius Grødem.

 

Raufoss

Vålerengas rekruttjenter spiller en meget vanskelig bortekamp i andredivisjon på lørdag. Motstander Raufoss topper tabellen og som om ikke det er nok mangler mange av Vålerenga 2s viktigste spillere. Kine Fløtre og Celin Bizet Ildhusøy er ikke spilleberettiga til kampen sjøl om de er tilbake fra låneoppholdet i Grei. Årsaken er at de starta siste toppseriekamp og dermed ikke kan spille på rekruttlaget før det er spilt en ny toppseriekamp – altså etter VM.

 

Vi er usikre på keeper også, men det er mulig Guro Pettersen er tilgjengelig. Dersom hu ikke er det, så blir det spiss Lea Haji Høiness som må trå til igjen. Hu gjorde sine saker helt godkjent i NM-kampen mot Medkila, men det blir nok en smule mer hektisk i denne kampen. De fleste toppseriespillerne er på seminar i Frankrike og vi tror ikke de kommer hjem igjen før etter denne kampen. Det er dog lov å håpe for borte mot Ullensaker/Kisa løste Stine Pettersen Reinås og Maruschka Waldus stopperfloka, mens Tina Dalgård bekledde den ene backplassen. Nå mangler også Adriana Imeri i forsvaret i tillegg til langtidsskadde Jenny Sare Slåtta, mens det er tvilsomt om rekruttlaget får hjelp av Ellen Wang på en såpass lang bortetur som til Raufoss, men Johanne Eide Brun skal være klar.

 

Det kunne dermed fort gjort være den samme forsvarsfireren som mot Medkila i NM som må løse forsvaret når topplaget tar i mot rekruttjentene, men det var med Sofie Lerstang Réz og Mia Rostad Huse på backene og Réz forsvinner visst på ferie. Eline Stensen Gulliksen og Emilie Libakken Østerås som stoppere. Ser vi mot midtbanen, så mangler altså Fløtre og dermed er det kun Tine Celine Karstensen og Julia Caroprese tilgjengelig dersom forsvarsfireren fra NM holdes inntakt. Da blir det raskt Tale Thunem som tar rollen som anker på midtbanen. Alternativet er å sette inn Ingrid Haug eller Brun i forsvaret og dytte enten Østerås eller Huse opp på midtbanen. Vi heller kanskje mest til det siste.

 

I angrepet mangler altså Bizet og kanskje Høiness, men Selma Saastad skal være tilgjengelig igjen her. I tillegg mangler Marit Emaus Flaa som straks er tilbake fra sin korsbåndsskade. Dermed tror vi på følgende lag mot Raufoss:

Guro Pettersen

Johanne Eide Brun – Eline Stensen Gulliksen – Emilie Libakken Østerås – Ingrid Haug

Mia Rostad Huse

Tine Celine Karstensen – Julia Caroprese

Mari Ormholt Hanssen – Nadia Ryan Pinto – Selma Saastad

Innbyttere: Caroline Larød, Matilde Ravn, Tale Thunem, Silje Fjeldstad, Emma Iversen og Lea Haji Høiness.

 

VM

Ajara Njoya scora to mål for sitt Kamerun mot New Zealand og sendte dem dermed videre i VM der de møter England på søndag. Også Sherida Spitse og Nederland er videre etter tre strake seiere i gruppespillet. De møter Japan på tirsdag.

 

NM finale

Vi har vært litt sløve med amerikansk fotball denne våren, men nå har Vålerengas U17-lag spilt seg fram til NM-finale. Det gjorde de ved å slå Eidsvold 1814s hele 8 – 22 på bortebane i semifinalen. Det var overraskende for Vålerenga blei bare nummer tre i serien to poeng bak Eidsvold. Men også i den andre semifinalen blei det en overaskelse. Serievinner Oslo Vikings røyk på en smell og dermed er Vålerenga favoritter i finalen.

 

Vålerenga vant 0 – 36 da de møtte Åsane Seahawks 27. april og gikk på knepne topoengstap mot både Oslo Vikings og Eidsvold 1814s i serien og knuste Sand 6 – 50. Vålerengas +76 score var overlegent best i serien. Serievinner Vikings hadde +41 til sammenligning og Åsane -42. Vålerenga skal være skyhøye favoritter på Eidsvoll VGS lørdag.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 15:00 Fotball: Raufoss – Vålerenga 2 Damer, 2. div avd 1, Raufoss Stadion

Lørdag 16:00 Am. Fotball: Vålerenga Trolls U17 – Åsane Seahawks, NM Finale, Eidsvoll VGS

Søndag 15:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Sarpsborg 08, Elitserien, Valle kgb 5

  1. Kåre Thorkildsen sier:

    Lædre Bjørndal er ute med karantene

  2. Mikkel Lindheim sier:

    Guro Pettersen er på ferie