…men Vålerenga er fortsatt med i NM

20.06.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Norgesmesterskapet gikk som vanlig til helvete på Kadettangen, men i dag er det nye muligheter. Vålerengas juniorjenter spiller også sekstendelsfinale i norgesmesterskapet. De har tatt flyet nordover og møter Medkila på Harstad Stadion. Det blir en spennende kamp for et noe skadeskutt vålerengalag, men som allikevel bør være gode nok til å gå videre.

 

Først og fremst er det keeperplassen som er det store problemet til Vålerenga – igjen. Landslagskeeper og andreårsjunior Sara Nilssen Kilen har fått kyssesyken, mens førsteårsjunior Elife Salihu sliter med en hånd. Dermed er det Vålerengas store spiss Lea Haji Høiness som skal vokte buret. Rekkevidden er det i hvert fall ikke noe å si på der og ryktene skal ha det til at hu har stått meget bra på de siste treningene.

 

I forsvaret mangler landslagsspiller og venstreback Jenny Sare Slåtta som har et delvis avrivi korsbånd og høyreback Adriana Imeri som reiser på ferie i morgen tidlig og ikke ville ha rukki hjem i tide. Det er derfor et høyst spesielt forsvar Vålerenga kommer til å stille med og det er bare å gjette seg fram. Vi tipper at midtstopperparet blir Eline Stensen Gulliksen sammen med Emilie Libakken Østerås og at Mia Rostad Huse og Sofie Lerstang Réz tar seg av vingbackene.

 

På midtbanen ser det bedre ut, sjøl om vi altså allerede har brukt opp et par gode midtbanekort i to spillere med spilletid i toppserien i forsvaret. Vålerenga er godt befolka på midtbanen og Kine Fløtre er tilbake etter låneoppholdet i Grei i førstedivisjon der hu gjorde det meget bra. Vi antar hu får ankerrollen, men Tine Celine Karstensen og Julia Caroprese tar indreløperrollene, kanskje med Karstensen litt lenger fram i banen enn Caroprese. Vi har observert både Thale Thunem, Silje Fjeldstad og Emma Iversen i Harstad, så det skal være litt å bytte inn også dersom det skulle trengs.

 

I angrepet er som sagt Høiness allerede brukt opp som keeper, mens Marit Emaus Flaa ennå ikke er helt kampklar etter korsbåndsskaden. Kanskje ser vi henne i Gothia Cup eller Norway Cup – det er ikke langt unna nå og treningsrapportene tyder på at hu ikke ser ut til å ha mista mye; men i kveld er hu altså ikke med. Samtidig har Adele Thomassen gått til Sarpsborg 08, men Vålerenga har henta inn Mari Ormholt Hanssen fra Gjelleråsen. En meget god ving og på den motsatte kanten forventer vi at Celin Bizet Ildhusøy, også hu nylig tilbake fra lån i Grei, kommer til å herje. På midtspissplass har Vålerenga den notoriske målscoreren Nadia Ryan Pinto. Dette tror vi kommer til å gå helt fint.

 

Medkila er ikke et lag vi har fulgt særlig nøye etter at de rykka ned fra toppserien for halvannet år sida, men de har en meget god spiller i Lotte Fikseth Fossem. Vi er dog usikre på om Fossem er skadefri eller ikke. Hu har ikke spilt kamp på tre uker så vidt vi kan se ut av kampinformasjonen på fotball.no og mangler attenåringen, som tidvis var glimrende i Toppserien som sekstenåring, så svekker i hvert fall ikke det Vålerengas muligheter.

 

Vi gjetter på følgende vålerengalag mot Medkila:

Lea Haji Høiness

Sofie Lerstang Réz – Eline Stensen Gulliksen – Emilie Libakken Østerås – Mia Rostad Huse

Kine Fløtre

Tine Celine Karstensen – Julia Caroprese

Celin Bizet Ildhusøy – Nadia Ryan Pinto – Mari Ormholt Hanssen

Innbyttere: Thale Thunem, Silje Fjeldstad og Emma Iversen.

 

Klanens Webradio har reist nordover og streamer kampen slik at du kan se den i godstolen hjemme eller på Bohemen Sportspub.

 

Natta

For herrelaget blei det en meget begredelig kveld mot Bærum i cupen. Aron Dønnum ordna 0 – 1 etter forarbeid av Christian Dahle Borchgrevink og Sam Adekugbe og da Chidera Ejuke la på til 0 – 2 så det meste ganske greit ut. Men Vålerenga er Vålerenga og ei straffe som ikke var straffa rett før pause gjorde at Bærum reduserte. Det som skjedde etter pause var derimot langt verre. I løpet av de første seksten minuttene scora Bærum hele tre ganger. Da begynte det å se vanskelig ut, men Matthías Vilhjálmsson reduserte til 4 – 3 og da virka det å være kamp igjen. Men aller bakerst hadde Vålerenga ei trakt i mål og da 5 – 3 satt var skandalen et faktum.

 

Vålerenga er nok en gang slått ut av Bærum på Kadettangen. Et andredivisjonslag scora fem ganger mot Vålerenga. Klippekortspillerne viste seg fra sin aller dårligste side. Det Adam Larsen Kwarasey gjorde som bakerste mann var så svakt at han rett og slett må benkes. Så dårlig spill må få konsekvenser. En annen skandale var klippekortspilleren Mohammed Abu som gang på gang ga bort ballen med umotiverte feilpasninger som førte til farlige overganger. Har Abu egentlig spilt én eneste god kamp etter at han skreiv under på en forlenga kontrakt i fjor høst?

 

Stortap mot undulatene på hjemmebane, stortap i påfølgende bortekamp mot en middelmådighet og nå fem innslupne mål mot et andrelag i cupen. Elleve baklengs på tre kamper. Prosjekt Deila har nå vart i tre år. På tre år hadde det utskjelte prosjektet Martin Andresen levert både cupgull og seriesølv. Hvor lenge holder tålmodigheten til styret og mannen i London med dette godsetprosjektet? Tålmodigheten til supporterne begynner i hvert fall å ta slutt. Søndag er det kamp mot Sarpsborg 08 på Valle. Det blir mest sannsynlig foran glisne tribuner og da spørs det om ikke markedskreftenes tålmodighet er over også.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Medkila – Vålerenga J19, NM 16-delsfinale, Harstad Stadion