Cupkamp mot Bærum

19.06.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga møter Bærum i cupkamp i kveld og det på Kadettangen. En meget godt oppsett for Vålerenga, på tross av at det vekker litt dårlige vibber fra en cupkamp i 2004. Bærum ligger nemlig på en åttendeplass i PostNordligaens avdeling 2. Det er kun eliteserielag, førstedivisjonslag og andredivisjonslag igjen nå og det er kun Bryne og Levanger som i henhold til tabellplasseringer er dårligere lag enn Bærum. Disse er henholdsvis nummer 9 og 14 i avdeling 1; men reisemessig er de langt mindre attraktive enn Bærum.

De gule og svarte har Jan Derek Sørensen som hovedtrener, men på tross av at de er fra Bærum er de ikke særlig interessert i samarbeid med lokalklubben fra Bekkestua. Bærum er en av Vålerengas samarbeidsklubber og sjøl om det først blei formelt i begynnelsen av mai, så har klubbene samarbeida lenge. Det var blant annet Bærums G19-lag som var sparringspartnere for damelaget da de forberedte seg til semifinalen i cupen i 2017 og slo ut undulatene fra Romerike. Det har også vært sendt spillere fra Vålerenga til Bærum på utlån flere ganger. Den siste var Thomas Elsebutangen som var der i hele 2018.

 

Det blir spennende å se hva Vålerenga stiller med. Unggutter som Christian Dahle Borchgrevink og Magnus Retsius Grødem er henta hjem fra sine utlån i Notodden og Ullensaker/Kisa og begge er med i troppen. Fitim Azemi, som hadde karantene mot Rosenborg er også tilbake igjen. Så er spørsmålet hvem som skal spille. Troppen teller tyve spillere og mangler kun Jonatan Tollås Nation, Deyver Vega og Peter Michael. Vi gjetter på følgende lag mot Bærum:

Adam Larsen Kwarasey

Christian Dahle Borchgrevink – Johan Lædre Bjørdal – Markus Nakkim – Ivan Näsberg

Felix Horn Myhre – Erik Israelsson

Chidera Ejuke

Magnus Retsius Grødem – Fitim Azemi – Bård Finne

Innbyttere: Kristoffer Klaesson, Efraín Juárez, Mohammed Abu, Magnus Lekven, Herolind Shala, Aron Dønnum og Matthías Vilhjálmsson.

 

Tidligere i uka

Det har vært noen kamper tidligere i uka også. Vi nevner de i rask rekkefølge. Vålerengas G16-lag utklassa Aalesund i toppoppgjøret i Nasjonalt sluttspill A og vant kampen 3 – 0. Thomas Knudsen scora de to første måla som en goalgetter skal gjøre; men det er først og fremst målet til Christos Zafeiris vi anbefaler dere å se. Studer denne videoen og det som skjer ca 93 minutter ut i sendinga eller rett etter 67:30 på kampuret.

Dermed topper Vålerenga tabellen ett poeng foran Stabæk og tre poeng foran Viking og Aalesund. Da gjør det ikke så mye at Oscar Bobb nettopp er solgt til Manchester City for 30 sølvpenger. Han har jo stort sett bare vært skada. Sånn sett anser vi det som en forsterkning når Odin Thiago Holm kommer fra sitt utlån til Tiller  etter sommerferien.

 

Rekruttdamene klarte kun 0 – 0 mot Stabæks rekrutter.  Men det skal man være ganske greit fornøyd med. Stabæk 2 blei snytt for et ganske så åpenbart straffespark. Det er tett i nedrykkskampen men Vålerenga har foreløpig to poengs margin ned til Ullensaker/Kisa under streken og Stabæk 2 som ligger foran dem igjen. Mange av de samme jentene spiller kamp igjen torsdag borte mot Medkila. Den vil bli streama av Klanens Webradio.

 

Så var det eliteseriekampen i Trondheim da. Må vi nevne den? Vel, vi får vel det. Vålerenga tapte helt fortjent 3 – 0 og er nå på rett plass på tabellen – syvende altså. Det er der vi liker oss best. Egentlig ganske fint. Det var så stressende å tenke på at vi kjempa om medalje en stakka stund.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Bærum – Vålerenga Herrer, NM 16-delsfinale, Kadettangen