Rosenborg, Aalesund, Stabæk og Kolbotn i helga

15.06.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas herrelag har hatt et par spillere på utlån, men nå er både Christian Dahle Borchgrevink og Magnus Retsius Grødem henta hjem fra sine låneopphold i forkant av eliteseriekampen mot Rosenborg på Lerkendal. På damesida er det VM, men Andrine Tomter har benytta tida til å skrive under for to nye år med toppserielag, men er nok ikke klar til søndagens rekruttkamp.

 

Steffen Iversen fra Vålerengas overlegne seier på Lerkendal i 2004.

 

Rosenborg

Søndag reiser fotballgutta til Trondheim for å spille kamp mot bygdas nest beste fotballag. Laget som ikke har en eneste lokal gutt i startelleveren ligger på ellevte plass i årets serie. Det er ganske spesielt. De taper faktisk penger for hver kamp de spiller. Nok en ganske spesiell situasjon for et lag å være i. Det sier litt om hvor mye penger styret har ødsla bort de siste åra.

 

Vålerenga kjemper sånn nogenlunde fortsatt om medalje i årets serie, sjøl om en helt svart kamp mot undulatene vil ha oss til å la være å nevne det. Det er dog et lag med store skadeproblemer. Mot HJK forrige søndag var det så lite tilgjengelige fotballspillere at det var et under at de i det hele tatt stilte et lag. Nå tror vi ikke alle spillerne er langtidsskada og en spiller som Aron Dønnum var i det minste tilbake.

 

Vålerenga hadde en prøvespiller på banen i andre omgang, men har ikke fortalt hvem det var. Dermed kan man spekulere vilt. Det vi veit er at islandske Birkir Heimisson varma opp, men aldri kom innpå. Han er nitten år, offensiv midtbanespiller og spiller for Herenveen U21. Gee-Lec-akademispilleren Saad Abubakar, som var på prøvespill for halvannet år sida, har igjen vært på prøvespill i klubben. Nå har han fylt atten år, så nå er det håp for ham til å få en kontrakt. Men da må han naturlig nok vente på overgangsvinduet som først åpner 1. august. Det skal også ha vært en prøvespiller med erfaring fra Premier League på feltet; men om det var samme mann som var på banen i 4 – 1 seieren over HJK vites ikke. Vi kan for øvrig nevne at Bård Finne, Matthías Vilhjálmsson og to mål av Dønnum sørga for seier i den kampen.

 

Christian Borchgrevink var også innpå i andre omgang. Dermed er låneoppholdet i Notodden over. Det overrasker oss for etter alt å dømme kommer Amin Nouri hjem igjen om halvannen måned. Spørsmålet er dog ikke så mye i forsvar, sjøl om Sam Adekugbe har vært ute en stund og Jonatan Tollås Nation mangla mot HJK. Spørsmålet er midtbanen. Dersom Magnus Lekven og Herolind Shala fortsatt er skada når gutta setter seg på flyet nordover, så reduserer det sjansene for seier drastisk. Erik Israelsson, Felix Horn Myhre og Mohammed Abu er da de som i utgangspunktet slåss om de to indreløperrollene. Deyver Vega mangler mest sannsynlig i angrepet og det gjør jo for så vidt også Peter Michael, sjøl om han nå har begynt å trene. Også Magnus Retsius Grødems låneopphold er nå avslutta, hvilket sannsynliggjør at han er i troppen.

 

Det virker kanskje litt vanskelig å ta ut et lag før troppen er frigitt, men både Bjørdal og Tollås mangla på forrige trening dog var Sam Adekugbe tilbake.

Adam Larsen Kwarasey

Efraín Juárez – Markus Nakkim – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Herolind Shala

Chidera Ejuke

Aron Dønnum – Matthías Vilhjálmsson – Bård Finne

Innbyttere: Kristoffer Klaesson, Christian Dahle Borchgrevink, Mohammed Abu, Felix Horn Myhre, Erik Israelsson, Magnus Retsius Grødem og Fitim Azemi.

 

Aalesund

Vålerengas G16 lag har fått en god start på Nasjonalt sluttspill A og står med fire av seks mulige poeng etter to kamper. Det er det også to andre lag som gjør. Vålerengas forrige motstander Viking, som de møtte på bortebane og søndagens motstander Aalesund. Det spilles dobbelt serie og Vålerenga har så langt kun spilt borte. De slo Stabæk 1 – 2 og spilte altså uavgjort 1 – 1 mot Viking.

 

Aalesund på sin side slo Tromsø 3 – 1 på hjemmebane og spilte uavgjort 1 – 1 mot Sandnes Ulf på bortebane. Dette er den siste kampen før sommerferien og en ypperlig mulighet for Vålerenga til å ta tabelltoppen fra Aalesund. Samtidig møter Viking Stabæk på Nadderud, så trolig avgir også Viking poeng.

 

Vi regner med at Vålerenga stiller bortimot sitt beste mannskap i denne kampen og gjetter på følgende lag:

Storm Strand-Kolbjørnsen

Matheo Minh-Khang Hoang – Aleksander Skogly Jensen – Miran Kuci – Berger Busara Kisaruko

Christos Zafeiris

Eskild Braathen Fredriksen – Magnus Bech Riisnæs

Josias Furaha – Thomas Knudsen – Shreeraam Shritharan

Innbyttere: Morten Stakkeng Vang, Øyvind Andreas Offerdal, Mathias Johnsrud Emilsen, Oliver Braude Johansen, Ousmane Diallo Toure, Mikkel Nordengen Knudsen og Victor Braathen Sollien.

 

Kampen spilles klokka 13:00 på Valle kgb 2 og streames av Klanens Webradio. Du kan se sendinga live her:

 

Stabæk

Rekruttjentene skal også i aksjon på søndag i 2. divisjons avdeling 1. De har hatt en tung start på sesongen, men fikk en etterlengta opptur med seier borte mot Ullensaker/Kisa sist. Det var en fin kamp i sola på Jessheim Stadion der Vålerenga leda til pause etter at Tina Dalgård blei spilt fint igjennom av Mia Huse etter 35 minutter og scora sikkert. Etter pause la Synne Sofie Christiansen på til 0 – 2 på ei straffe etter 54 minutter. Ei flott straffe, knallhardt nede til venstre for keeper og beviset på at det er feil at den som blir felt nødvendigvis ikke skal ta straffa sjæl.

 

Christiansen var også sist på ballen fem minutter seinere etter en herlig kontring på en Ullensaker/Kisa-dødball. Det hele starta med keeper Sara Nilssen Kilen som satte raskt i gang Tine Celine Karstensen. Pasninga fram til Maren Eithun Hauge var strøken og da blei det lett for Christiansen som kun hadde keeperen å lure. Kisa reduserte til 1 – 3 etter 64 minutter. Det var vel omtrent det første som skjedde etter at Stine Pettersen Reinås gikk av banen.

 

Den kampen gjorde at Vålerenga 2 nå ligger på åttendeplass, med Kisa bak seg og på tiende og første nedrykksplass ligger nå Stabæk 2. Med seier klatrer jentene raskt til en fjerde- eller femteplass. De har dog en brokete statistikk. 0 – 0 – 4 på hjemmebane og 4 – 0 – 1 på bortebane hører ingen steds hjemme. Men med toppseriepause er det nok et ganske godt lag som for en gangs skyld starter en hjemmekamp. Vi gjetter på følgende lag:

Guro Pettersen

Sofie Lerstang Réz – Stine Pettersen Reinås – Maruschka Waldus – Tina Dalgård

Mia Rostad Huse

Tine Celine Karstensen – Julia Caroprese

Maren Eithun Hauge – Nadia Ryan Pinto – Synne Sofie Christiansen

Innbyttere: Sara Nilssen Kilen, Eline Stensen Gulliksen, Emilie Libakken Østerås, Silje Fjeldstad, Thale Thunem, Lea Haji Høiness og Selma Saastad.

 

Også denne kampen spilles på Valle kunstgressbane 2 på søndag. Kampstart er 16:00 og med et nytt og fint mediatårn streamer også Klanens Webradio denne kampen og du kan se den her:

 

Kolbotn

Vålerengas J17-lag møter Kolbotn på Sofiemyr i dag, lørdag. Vi forventer en spennende kamp og tror Vålerenga kommer til å spille inn stopperparet som skal møte Medkila i NM J19 på torsdag i denne kampen. Det betyr Eline Stensen Gulliksen og Emilie Libakken Østerås. Laget har fått inn Sanna Cornelia Torp-Hansen fra Skeid og Christina Larsen Tsikalakis fra Grei i angrepet, men har mista Adele Thomassen til Sarpsborg. Vi gjetter at laget blir som følger:

Elife Salihu

Henriette Velten-Simonsen – Eline Stensen Gulliksen – Emilie Libakken Østerås – Hannah Andrine Soot

Sofie Runhovde Brændsrød

Emma Iversen – Silje Fjeldstad

Sanna Cornelia Torp-Hansen – Sofie Angen – Christina Larsen Tsikalakis

Innbyttere: Karin Heramb-Aamodt, Caroline Larød, Selma Saltvig Hagen, Martyna Buslowicz, Ayda Nur Ceylan, Iben Skog Erlandsen og Jenny Emhjellen Haaland.

 

VM

I fotball-VM møtes i dag Sherida Spitses Nederland og Ajara Njoyas Kamerun. Våre to VM-spillere i samme kamp der altså. Nederland slo New Zealand i åpningskampen sin, mens Kamerun tapte mot Canada.

 

Vålerenga i helga:

Lørdag 15:00 Fotball: Nederland Damer – Kamerun Damer, VM gruppe E, Stade du Hainaut

Lørdag 17:00 Fotball: Kolbotn – Vålerenga J17, Regional serie, Sofiemyr kunstgress

Søndag 13:00 Fotball: Vålerenga G16 – Aalesund, Nasjonal Sluttspill A, Valle kgb 2

Søndag 16:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Stabæk 2, 2. div avd 1, Valle kgb 2

Søndag 20:00 Fotball: Rosenborg – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Lerkendal Stadion