Landslagsspiller på prøve

07.06.2019 av under Gjetord | 1 kommentar

I dag starter fotball-VM i Frankrike, men spenninga er ikke til å ta å føle på for et vålerengahjerte riktig ennå. Først mandag skal Ajara Njoya og Kamerun i aksjon og tirsdag er det Sherida Spitse og Nederland som går i aksjon. I mens skjer det ting her hjemme. Vålerengas damelag har en landslagsspiller på prøve i treningskampen i kveld og også herrelaget har treningskamp. De spiller dog først på søndag. Det er toppkamp i postnordligaen lørdag og et par andre kamper å se fram til.

 

Kringsjå

Vålerengas damelag benytter VM-pausa til å spille en treningskamp mot konkursboet på Kringsjå. Kampen spilles på stadion på Valle og blir en flott anledning til å se Stine Pettersen Reinås tilbake i aksjon for Vålerenga. Enda mer spennende er det kanskje at Vålerenga har med en prøvespiller i dag i Rikke Marie Madsen som står oppført med to landskamper for Danmark, begge i 2019.

Rikke Madsen fra landskamp for Danmark. Foto: JV.dk.

 

Madsen er en ung midtbanespiller, kun 21 år og det blir veldig spennende å se hva hu kan. I år er hu på delt toppscorerplass for VSK Aarhus med seks mål. Vålerenga trenger midtbanespillere og veldig gjerne midtbanespillere av typen målscorere. Ellers er benken ganske så ung og urutinert. Vi gjetter på følgende lag.

 

Vi har fått troppen og gjetter på følgende Vålerengalag:

Tinja-Rikka Korpela

Ingrid Søndenå – Stine Pettersen Reinås – Stine Ballisager Pedersen – Tina Dalgård

Maruschka Waldus

Rikke Marie Madsen – Victoria Ludvigsen

Marie Dølvik Markussen – Natasha Dowie – Synne Sofie Christiansen

Innbyttere: Sara Nilssen Kilen, Emilie Libakken Østerås, Maren Eithun Hauge, Lea Haji Høiness og Nadia Ryan Pinto.

 

Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees her:

Tønsberg

Rekruttgutta spiller en meget viktig kamp på lørdag hjemme på Valle kunstgressbane 5. Motstander er nemlig serietoer FK Tønsberg. Det er en eventyrlig mulighet får Vålerenga til å ta et enda sterkere grep om tabelltoppen. Samtidig er det et skikkelig bananskall der nesten hele forspranget kan ryke i én kamp. Vålerenga 2 har så langt kun avgitt to poeng borte mot Norild. Det var skuffende i den kampen, men skulle de gå på en uavgjort igjen nå, så vil det være et bra resultat for Vålerenga.

 

For det er Tønsberg som har presset på seg. Det er Tønsberg som må vinne, det er de som må jakte på Vålerengas tabelledelse. FK Tønsberg er et dønn profesjonelt fotballag med en stor satsing. Det ser  man på hjemmesida der a-laget versjon 2018 stolt vises fram. De har til og med klart å lage en slags profil på fem av spillerne, med navn, alder, antall kamper og tidligere klubber. De resterende har «Kommer snart» som eneste tekst. Fem profiler fra 2018-laget. Her snakker vi profesjonalitet. Ikke rart de er i opprykkskampen.

 

Vi tenkte så at vi skulle klikke oss inn og se hva de skreiv om siste kamp og da havna vi på Norsk Tipping-ligaens avdeling 3 fra 2018, sånn oppdatert en tredel ut i sesongen omtrent. Vel, vi tenkte at da har de kanskje et samarbeid med lokalavisa si; så vi gikk inn på Tønsberg Blad i håp om å finne noe om denne klubben. Men der var det ingen ting.

 

Vel, vi har våre andre kilder også og registrerer at de har et ganske lokalt lag der nede i Tønsberg, men det er altså ikke fra Tønsberg. Godt over halvparten av startelleveren er nemlig fra Færder. Fem av spillerne i forrige startellever mot Ready kommer fra Nøtterøy og to fra Teie, hvilket altså begge deler er Færder kommune. I tillegg har de to fra Barkåker og én fra Eik Tønsberg, hvilket altså er Tønsberg kommune. Så egentlig kunne laget like gjerne vært Nøtterøy eller eventuelt et Færder FK for den saks skyld. Dette er en samarbeidsklubb som overtok Eik Tønsbergs plass i andredivisjon i 2002.

 

Deres mest renommerte spiller er for øvrig spiss Tobias Tandberg Gran fra Re. Han fikk fire kamper for HamKam i OBOS-ligaen i fjor høst. Tønsberg spiller en 4 – 1 – 3 – 2-formasjon og virker å være gode på dødballer. Ettersom a-laget til Vålerenga skal ha treningskamp mot HJK, så forventer vi et ungt lag – nær sagt som vanlig – når rekrutta går på banen, men det er mer trøbbel enn vanlig. Leo Cornic, Harald Martin Hauso, Oskar Opsahl og Fredrik Oppegård er på landslagsoppdrag med G18. I tillegg er Felix Horn Myhre med U21-landslaget, mens Aron Dønnum har meldt forfall dit. Vi gjetter på følgende lag:

Kristoffer Klaesson

Fredrik Holme – Markus Nakkim – Brede Pedersen – Hans Jacob Thomsen

Brede Sandmoen – Sakarias Opsahl

Osame Sahraoui

Kevin Ogudugu – Sander Werni – Marcus Victorio

Innbyttere: Sander Nordby, Martin Bech Riisnæs, Marcus Melchior, Almin Dacic, Florind Lokaj, Joacim Sereba og Elias Taubo.

 

HJK

Også herrelaget spiller treningskamp denne helga, nærmere bestemt på søndag. Motstander er HJK fra Helsinki, laget til Aki Riihilahti, med en gammel kjenning – Harmeet Singh – i troppen. Vi aner ikke om kampen vises av noen. NRK er opptatt med VM, TV2 med Norway Chess og hverken Europsport eller Amedia satt den opp i sine sendeplaner, Klanens Webradio får ikke lov og Vålerengas medieprodusent er på oppdrag i fotball-VM. Kanskje den går på finsk fjernsynsteater?

 

Fjellhamar

I kveld klokka 15:30 spiller Vålerengas J17-lag borte mot Fjellhamar i Regional serie. Fjellhamar ligger på tredjeplass og Vålerenga på syvendeplass i den serien.

 

Viking

Lørdag møter Vålerengas G16-lag Viking i Nasjonalt Sluttspill A. Både Vålerenga og Viking vant sin første kamp 1 – 2 borte. Vålerenga borte mot Stabæk og Viking mot Sandnes Ulf. Også Aalesund har full pott etter å ha slått Tromsø 3 – 1.

 

Kampflyttinger

Som vanlig har en rekke av Vålerengas kamper i høstsesongen blitt flytta. Hjemme mot Kristiansund er flytta til mandag 5. august klokka 20:00. Den etterfølgende borte mot Strømsgodset søndag 11. august har blitt 20:00-kamp. Merkelig nok har ikke hjemmekampen mot Haugesund blitt flytta, men Bodø/Glimt borte er nå flytta til mandag 26. august klokka 19. Glimrende, siden det betyr at det ikke blir bortesupportere på den kampen. Litt merkelig er det at den kampen ikke har fått oppsatt bane. Skal de gjøre noe på Aspmyra? I tilfelle havner den vel inn i Nordlandshallen og da passer det jo at det ikke kommer bortesupportere. For øvrig registrerer vi at rekruttkampen mot Grei fortsatt ikke er flytta, men står oppført 26. august klokka 19:00. Altså samtidig med eliteseriekampen.

 

Videre er Vålerenga mot Rosenborg søndag 1. september blitt 20:00-kamp. De ti siste serierundene er ikke satt opp ennå, men allikevel er hjemmekampen mot Viking søndag 22. august flytta fram til 15:00. Det skal ikke være lett å vite når Vålerenga spiller.

 

Frigg

Vålerengas rekruttjenter fikk en meget tung kveld mot Frigg. Kampen starta med at Frigg fikk heada enkelt inn et hjørnespark og bare minutter seinere pådro Emilie Libakken Østerås seg rødt kort. Dermed måtte Vålerenga spille nesten hele kampen med én spiller mindre. Det så stygt ut i første omgang da Frigg kjørte over Vålerenga og kun en god Sara Nilssen Kilen holdt Vålerenga inne i kampen.

 

I andre omgang snudde dog kampbildet noe. Vålerenga var det giftigste laget med én spiller mindre og var svært nære en utligning da Lea Haji Høiness blei spilt igjennom aleine med keeper. Hu fikk dog litt press i ryggen og valgte et skudd fra tyve meter som keeper fikk slått unna fordi hu kom ut og gjorde målet mindre. En lobb hadde vært på sin plass, men dermed endte det altså med nok et ettmålstap for Vålerengas rekruttlag som fortsatt er under nedrykksstreken.

 

Vålerenga stilte med følgende lag:

Sara Nilssen Kilen

Ingrid Haug – Eline Stensen Gulliksen – Ellen Wang – Sofie Lerstang Réz

Emilie Libakken Østerås

Tine Celine Karstensen – Mia Rostad Huse

Selma Saastad – Lea Haji Høiness – Julia Caroprese

Innbyttere: Nadia Ryan Pinto, Thale Thunem og Silje Fjeldstad.

 

Vålerengas beste
   Ingrid Haug
  Sara Nilssen Kilen
Sofie Lerstang Réz

 

Vålerenga i helga:

Fredag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Lyn, Treningskamp, Valle kgb 5

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 18:30 Fotball: Fjellhamar – Vålerenga J17, Regional Serie, Torshov kunstgress

Fredag 18:30 Fotball: Sverige – Norge G21, Treningskamp, Olympia – Helsingborg

Lørdag 13:00 Fotball: Viking – Vålerenga G16, Nasjonalt sluttspill A, Vestbanen

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Tønsberg, Norsk Tippling-ligaens avd 2, Valle kgb 5

Søndag 16:00 Fotball: USA – Norge G18, 4-nasjoners, Estádio Nacional – Cruz Quebrada

Søndag 19:00 Fotball: Vålererenga Herrer – HJK, Treningskamp, Valle kgb 5

 

  1. Lars Olle Engaas sier:

    Du er verdt di vekt i øl, Rune. Dødsbekken Oksa ser kampen mot advokatklubben sengeliggende -som vanlig. Mitt vål’engahjerte banker for deg, Toffa Olsen, Bamse Hansen, Ragnar Berge og Jack Kramer,