Hos oss var ‘e bare ett lag i by’n…

06.06.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er sommer, varmt og det skal bli et spektakulært dusjshow på Valle i kveld i følge Yr; men viktigere er det at det er byderby. Ikke mot Skeid, heller ikke mot Kringsjå; men mot bendiklubben fra St. Hanshaugen. Vålerengas rekruttjenter ligger poenget bak Frigg på tabellen og må vinne for å klatre vekk fra nedrykksplass. Det er svært viktig.

Blir det mer jubel for unggjentene? Foto: Morten Larød.

 

Det virker rart at Vålerenga 2 har gått fra å være et topplag i fjor til å slite i nedrykksstrida i år. De har nesten det samme laget. Når det er sagt, så er det foreløpig veldig jevnt og bare seks poeng skiller fra andreplassen til nedrykksplassen. Vålerenga har fire ettmålstap og det skyldes i størst grad at det er et nytt midtstopperpar på laget, samt at høyreback Adriana Imeri har vært skada og syk i lang tid.

 

Vi har fått troppen og er skuffa over at Stine Pettersen Reinås ikke er med denne gang heller, slik at forsvaret kan bli tett og hu får viktig matchtrening før høstsesongen. Rekruttlaget trenger henne i hvert fall for å få trygghet. Framover på banen skal de klare seg ganske godt, sjøl med Kine Fløtre og Celin Bizet Ildhusøy på utlån i førstedivisjon. Vi gjetter på følgende lag:

Sara Nilssen Kilen

Adriana Imeri – Eline Stensen Gulliksen – Emilie Libakken Østerås – Ellen Wang

Mia Rostad Huse

Tine Celine Karstensen – Thale Thunem

Selma Saastad – Nadia Ryan Pinto – Julia Caroprese

Innbyttere: Ingrid Haug, Sofie Lerstang Réz, Silje Fjeldstad og Lea Haji Høiness.

 

Elendige amedia

Nok en gang misses en av amedias sendinger – denne gang var det hele sendinga også. Vålerenga 2s kamp borte mot Mjøndalen 2 var anledninga. Topplaget i Norsk Tipping-ligaens avdeling 2 blei ikke vist – stikk i strid med det amedia har sagt og i sin hyllest av direktesport. Det er ikke første gang. Vi har sett toppseriekamper der amedia har dukka opp midt i kampen. Til Vålerenga 2 har de dog kjøpt rettighetene, men har ikke sendeplikt. Det er jo flott at de valgte å sende sjettedivisjonskampen mellom Jessneskameratene og Nybygda i stedet for.

 

Så da står vi der, uten å vite så jævla mye om hva som skjedde i Mjøndalen. Det verste av alt – hadde det ikke vært for amedia – så hadde vi reist. Da kunne vi også fortalt dere hva som skjedde. Så da må vi bare fortelle dere hva vi tror skjedde. Etter fire minutter av kampen, så mottok Sakarias Opsahl en drittsekkpasning fra Brede Sandmoen på egen banehalvdel med to mann i ryggen og én mann i front. Han vendte bort alle tre og satte fart framover. Han sprinta framover på høyrekanten, dro av nok en mann, finta enda en mjøndaling og var nå inne i sekstenmeteren. Så dro han av keeperen og satte ballen i mål i det han fikk en takling bakfra. Det så omtrent sånn ut:

 

Vålerenga fortsatte og denne gangen var det fra venstrevingen. Fjorten minutter var spilt og Fredrik Oppegård snappa en pasning ti meter inn på egen banehalvdel. Han dro seg innover, finta vekk én mann, så én til, så stakk han mellom to før han hamra kula opp i nettaket fra skrått hold. Det så omtrent sånn ut:

Etter 21 minutter reduserte Mjøndalen på et mål som var minst åtte meter offside. Som alle kan se av tv-bildene:

 

Etter 34 minutter var det Osame Sahraouis tur til å score mål. Han mottok ballen på 25 meter. Først dro han av én spiller og kom seg inn i straffefeltet. Deretter dro han av to forsvarsspillere hele tre ganger før han satte ballen til side for keeper. Hans første mål for rekruttlaget. Det hele så omtrent sånn ut:

 

Så fikk Vålerenga frispark på rundt 35 meter. Brede Sandmoen tok fart, klinka til ballen og skrudde den rett opp i krysset. Herlig mål. Vi lar Arne Scheie kommentere:

 

Dermed var det 1 – 4 til pause fordel det beste laget, altså Vålerenga. I andre omgang roa det seg litt ned, men Vålerenga fikk straffe. Sander Werni sto der – titta på målmannen, lente seg fram, satte ned standfoten og sendte straffa opp i krysset. Det så sånn ut:

 

Vålerenga gjorde en rekke bytter og fire minuter før full tid så reduserte Mjøndalen 2. Det var nok et kontroversielt mål og det spørs om ikke dommeren burde annullert sitt eget mål her. Uansett, mål blei det:

 

Det er i hvert fall sånn vi har sett for oss at måla kom. Vålerenga topper nå tabellen med fem poeng foran lørdagens motstander på Valle, FK Tønsberg. Det er fem kamper igjen av første halvdel av sesongen og fortsetter Vålerenga 2 på vinnersporet kan de fort ha skaffa seg ei luke på elleve til femten poeng.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Frigg, 2. div avd 1, Valle kgb 2