Seier i NM og Mjøndalen 2 borte

03.06.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det har vært hælj og gjetordet ser igjennom de viktigste vålerengakampa denne helga og konstaterer at sekstenårsgutta er videre i NM. Videre har Vålerengas damer valgt å låne ut to av juniorspillerne på korttidsutlån, mens det i kveld er rekruttguttas tur til å ta et skikkelig balletak på opprykket fra Norsk Tippings-ligaens avdeling 2. Det er bare å ta turen til 3050…

 

3050

Vålerengas rekruttgutter skal i dag ut i kamp mot rekruttlaget til Mjøndalen og det byr på en eventyrlig mulighet for Vålerenga til virkelig å ta ballegrep om opprykkskampen i Norsk Tipping-ligaens avdeling 2. Så langt har laget kun gått på en ørliten uavgjortsmell i Vadsø, men konkurrentene avgir stadig poeng og vestkantsosseklubben Ready begynner å seile opp som en klubb vi nesten kan begynne å like.

 

Ikke bare har de tidligere i sesongen spilt uavgjort mot konkursboet på Kringsjå, i går var det FK Tønsberg som måtte avgi to poeng – på hjemmebane – for denne klubben på nedre halvdel av tabellen. I toppen spilte Kringsjå og Ørn Horten uavgjort i går og dermed er det muligheter for Vålerenga 2 til å stikke ytterligere av når bånnlaget Mjøndalen 2 tar oss i mot på Nedre Eiker Stadion i kveld.

 

Med seier vil Vålerenga 2 ha fem poengs forsprang på FK Tønsberg og åtte poengs forsprang på Kringsjå (som har én hengekamp) og Ørn. Videre følger Lokomotiv Oslo seks poeng bak, Ullern syv poeng bak og Halsen ti poeng bak. Vel og merke dersom gutta gjør jobben. Det vil i så tilfelle være en veldig trygghet for i neste runde er nettopp FK Tønsberg motstandere på Valle.

 

Vålerenga har kun med seg Kristoffer Klaesson og Sakarias Opsahl fra a-stallen og med Brage Skaret ute også, så er det litt usikkerhet hvordan Vålerenga mikser forsvaret. Leo Cornic og Oskar Opsahl er nok sikre på backplassene, men hvem som blir stoppermakker til Harald Martin Hauso er mer usikkert. Martin Bech Riisnæs, Brede Pedersen, Fredrik Holme og Hans Jacob Thomsen er allere forsvarsspillere som slåss om den siste plassen.

 

På midtbanen er det dog særdeles enkelt. Vålerenga har med tre midtbanespillere på dette nivået. Sakarias Opsahl, Brede Sandmoen og Osame Sahraoui. Sander Werni blir nok spiss, med Elias Taubo som reserve. Så er det spennende å se hvem Vålerenga velger på kantene. Fredrik Oppegård var sjuk sist, men er den mest opplagte venstrevingen. Kevin Ogudugu, Marcus Victorio og Joacim Sereba slåss mest sannsynlig om den andre. Vi tror Vålerenga 2 stiller følgende lag mot Mjøndalen 2:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Magnus Bech Riisnæs – Harald Martin Hauso – Oskar Opsahl

Brede Sandmoen – Sakarias Opsahl

Osame Sahraoui

Marcus Victorio – Sander Werni – Fredrik Oppegård

Innbyttere: Sander Nordby, Brede Pedersen, Fredrik Holme, Hans Jacob Thomsen, Kevin Ogudugu, Joacim Sereba og Elias Taubo.

 

Turn

Vålerengas G16-lag fikk det vanskeligere mot Eidsvold Turn enn vi kanskje hadde forventa på forhånd. Turnerne viste seg vanskelige å score på. De hadde et solid forsvarsarbeid og en god keeper, samtidig som avslutningene til Vålerenga ga litt preg av at de kanskje ikke var helt påskrudd før kampstart. Tre minutter før pause skulle Turn få sin første – og eneste mulighet i kampen. En ball i bakrommet fikk de plutselig et gjennomløp på. Ut hjørnet av sekstenmeteren kom keeper Storm Strand-Kolbjørnsen og felte turnernes spiss. Dermed blei det frispark på søtten meter og gult kort til Strand-Kolbjørnsen. Gult kort for sekstenåringene i NM betyr fem minutter uvisning. Dermed tok Vålerenga ut spiss Victor Sollien og satte inn Morten Stakkeng Vang i målet.

 

Da andre omgang var drøyt tre minutter gammel og Vålerenga skulle sette inn en spiller igjen, så fant vi ut at dette var et scenario Vålerengas trenerteam ikke var vant med. De sendte fram Strand-Kolbjørnsen og ville ha ham inn igjen, men Vålerenga kan jo ikke spille med to keepere. Først da det blei stopp i spillet og keeperbyttet kunne gjøres, fant de ut at de skulle sette inn en utespiller, som de jo kunne ha gjort halvannet minutt tidligere. Mathias Emilsen kom inn og det skulle vise seg å være et veldig godt bytte.

 

Turn hadde dødball og spilte den inn mot feltet til Vålerenga. Den blei klarert av Magnus Bech Riisnæs og Vålerenga fikk sin første kontringsmulighet i kampen. Berger Kisaruko storma fram på venstrekanten, spilte inn sentralt til Emilsen som dro av en mann. Vålerengas angripere storma over mot venstre og åpna hele høyresida for Sheeraam Sritharan som på arrogant vis lobba ballen over en utrusende keeper og inn i nettmaskene på tida 49:03.

Gutta veit å feire mål. Foto: Kenneth Berger.

 

Etter 69 minutters spill dribla Christos Zafeiris seg inn i sekstenmeterfeltet og blei tatt. Soleklar straffe og Josias Furaha gjorde seg klar. Han skøyt midt i mål, men dessverre nede. Keeper redda og tok også Furahas retur. Men bare seksti sekunder etter at Furaha missa på straffe, så gjenvant han ballen ti meter fra sidelinja på høyde med sekstenmeterstreken etter et turninnkast. Han skar inn i straffefeltet og serverte Zafeiris på sekstenmeterstreken. Zafeiris avslutning gikk helt nede i stolperota. Utagbart for keeper og dermed var avansementet sikra på tida 71:07.

 

Vålerenga er altså inne i åttendelsfinalen som er nasjonal. Med seg får de Fredrikstad, Sarpsborg 08, Stabæk og undulatene som måtte ha straffer for å sende Oppsal ut av cupen. Videre er vi mindre imponert over at den regionale kvaliken i Hålogaland og Nordland mellom Brage/Trondenes og Bodø/Glimt som blei spilt 1. mai mangler resultat; men i følge Harstad Tidene bak betalingsmur, ved hjelp av Google, har vi finni ut at: «Det ble målkalas, dessverre ikke til fordel …» At det ikke var til fordel antar vi at betyr at harstadlaget Brage/Trondenes gikk på et braktap og at Bodø/Glimt derfor er videre.

 

I Rogaland merker vi oss at Bryne har slått ut Viking og Brann er videre fra Hordaland, Tromsdalen tok knekken på Tromsø i Troms; mens i Nordmøre, Sunnmøre og Trøndelag er Aalesund, Kristiansund og Molde videre. Trøndelag er altså slått ut. I Agder, Buskerud, Telemark og Vestfold skal tre lag videre; men de kampa spilles først om ei uke. Vi registrerer dog at Mjøndalen og Strømsgodset er slått ut og at det står mellom Sandefjord og Randesund, Teie og Odd samt Start og Ørn Horten om de tre plassene de har til rådighet.

 

Vi håper sjølsagt på å få et av de tre laga som går videre fra Agder, Buskerud, Telemark og Vestfold – særlig dersom det blir bortekamp. Teie eller Randesund hadde vært morsomt.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Eidsvold Turn:

Storm Strand-Kolbjørnsen

Miran Kuci – Aleksander Skogly-Jensen – Øyvind Offerdal

Matheo Hoang – Magnus Riisnæs – Christos Zafeiris – Berger Kisaruko

Shreeraam Sritharan – Victor Sollien – Josias Furaha

Innbyttere: Morten Vang, Mathias Emilsen, Eskild Fredriksen, Adrian Ramadani, Mikkel Knudsen, Ayman Elhammichi og Sebastian Christiansen.

 

Høybråten & Stovner

Rekruttjentene møtte Høybråten & Stovner inne på stadion søndag, men på tross av at Selma Saastad scora to ganger, så rakna laget på slutten. To baklengs på kampens siste syv minutter førte til et 2 – 3 tap. Vålerenga ligger dermed utsatt til på tabellen. Kun to poeng over nedrykksstreken gjør at det nå må satses litt på rekruttlaget. I denne kampen var Ellen Wang tilbake etter fødselspermisjon, men klarte altså ikke å tette forsvaret.

 

Sandefjord

Vålerengas G19-lag i nasjonal serie avdeling C knuste Sandefjord 1 – 6 i den nest siste kampen.  Mathias Bråthen, Brede Pedersen, Amel Muratovic, Edonis Mulaj, Muratovic igjen og Yasir Abdiqadir Sa’Ad scora Vålerengas mål. Dermed topper de tabellen og tåler et firemålstap i den siste kampen hjemme mot Viking uten å miste tabelltoppen.

 

Stabæk

Vålerengas J17-lag i regional serie spilte uavgjort 2 – 2 hjemme mot Stabæk i sistekamp. Christina Larsen Tsikalakis, som nylig kom fra Grei, scora Vålerengas første mål, Adele Thomassen det andre.

 

Utlån

Vålerengas damelag låner ut Kine Fløtre og Celin Bizet Ildhusøy til Grei nå i juni, slik at de får spilt kamper. De starta den siste toppseriekampen og er dermed uaktuelle for spill på rekruttlaget før neste toppserierunde, som er en halv evighet – eller et fotball-VM som det også heter – til. Et utlån i 1. divisjon er derfor en god arena. Begge spilte 90 minutter i helga.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Mjøndalen 2 – Vålerenga 2 Herrer, Norsk Tippingligaens avd 2, Nedre Eiker Stadion