Turn i NM igjen

02.06.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga skal nok en gang opp mot Eidsvold Turn i NM. Denne gangen er det G16 som att på til har fått hjemmekamp på Valle kgb 2. Det er tredje mellomrunde i regionsdelen av cupen mellom Akershus, Indre Østland, Oslo og Østfold og vinneren av kampen går til åttendelsfinalen som er nasjonal. Dette er med andre ord å betrakte som en sekstendelsfinale.

Eidsvold Turn topper 1. divisjon i Akershus ett poeng foran Gjelleråsen. De kvalifiserte seg til mellomrundene ved å slå Skjetten 0 – 2, Skedsmo 2 – 0 og så tapte de den siste kampen mot Rælingen hele 5 – 0. Da mangla de en del sentrale spillere og det spørs hvor seriøst de tok det hele, for da laga møttes i serien var maktbalansen snudd. Da vant Turn 6 – 1. I mellomrundene vant de 1 – 3 borte mot Sparta Sarpsborg og 2 – 1 hjemme mot Kvik Halden.

 

Vålerenga gikk uten poengtap igjennom vårsesongen i Nasjonal Serie og kvalifiserte seg dermed for den beste høstserien og bør således være store favoritter i denne kampen. Oslo fotballkrets har sett seg litt lei av ekstremt stygge sifre i oslokvalifiseringa, derfor fikk de to eliteserielaga lov til å være direkte kvalifisert for mellomrundene. Og det var vel egentlig like greit. Da gutta reiste hjem fra Gran etter den første mellomrunden, så hadde de scora fjorten ganger. Gran hadde knapt hatt ballen over midtstreken. I den andre mellomrunden vant gutta 1 – 4 mot Moss på Melløs.

 

Lagets toppscorere er Josias Furaha med fem mål og Jonatan Nordstrøm med fire. Victor Braathen Sollien har scora to mål, mens syv spillere står med ett mål hver. Det er alltid vanskelig å tippe Vålerengas lag. Det er flust av gode spillere og de har blant annet to femten år gamle landslagskeepere. Vi forsøker allikevel:

Morten Stakkeng Vang

Matheo Minh-Khang Hoang – Aleksander Skogly-Jensen – Miran Kuci – Berger Busaro Kisaruko

Christos Zafeiris

Mathias Johnsrud Emilsen – Magnus Bech Riisnæs

Josias Furaha – Jonatan Nordstrøm – Ousmane Diallo Toure

Innbyttere: Storm Strand-Kolbjørnsen, Mikkel Nordengen Knudsen, Øyvind Andreas Devold Offerdal, Daniel Granlund Strømdahl, Ayman Elhammichi, Oliver Johansen Braude og Thomas Knutsen.

 

Klanens Webradio streamer kampen via Youtube og du kan se kampen her.

Vålerenga i dag:

15:00 Fotball: Vålerenga G16 – Eidsvold Turn, NM mellomrunde 3, Valle kgb 2

15:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Høybråten & Stovner, 2. divisjon avdeling 1, Valle kgb 5