Tramp, tramp, tramp på en fugl

29.05.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

De små undulatene fra Romerike gjester i kveld Valle får å få en leksjon i totalfotball. Det er klart for NM mellomrunde 2 i Akershus, Indre Østland, Oslo og Østfold for J16 – i realiteten en sekstendelsfinale – og det er altså grilla pippip som står på menyen til våre jenter. Og det er altså sportsklubben de møter – ikke denne burfuglen fra Setskog og Høland, via Strømmen – ekte vare denne gang.

Vi har tatt en titt på laget fra togstasjonen som i Akershuskvaliken starta dårlig med 3 – 0 tap for Gjelleråsen. Deretter slo de Skedsmo 5 – 1 og Gjelleråsen 4 – 1. I første mellomrunde slo de Lillehammer 3 – 1. Måla har de fordelt jevnt i mellomseg og fire spillere deler toppscorertittelen på to mål. Det er foruten den klassiske sjølmål, Marte Løkse Nilsen, Madelen Smith og Lana Ghadani. Tre spillere har ett mål.

 

De har en rekke kretslagsspillere i Akershus, men det kan virke som om to av dem, Sara Bræk (født 2003) og Maria Jøranli (født 2005) ikke har vært skada denne vårsesongen. Vi har i hvert fall ikke registrert kamper på dem. Dermed kan vi føre opp Løkse Nilsen, Smith og Amalie Fjæstad på 2003-kretslaget til Akershus, keeper Ida Egenes og Alma Thomassen på 2004-kretslaget og Maria Wenger, Ane Buer og Saga Håkonsson på 2005-kretslaget.

 

Det virker som om Vålerenga møter et samspilt lag, som kjemper i toppen av J17 1. divisjon i Akershus, men som ikke klarte å kvalifisere seg til regional serie for J17. To spillere, Ghadani og Mariam Sveen-Arnesen, har erfaring fra 3. divisjon, mens ytterligere fire spillere har spilt 4. divisjon.

 

Når det gjelder Vålerenga så mangler landslagsspiller Jenny Sare Slåtta. Etter et hardt program i Vålerenga reiste hu på landslagssamling og landslagsledelsen ville ikke høre på Vålerenga. I stedet for å gi Slåtta et litt rolig program etter det harde hu var i gjennom i Vålerenga, så spilte hu hele den første kampen og starta sågar den andre kampen to dager seinere. Der spilte hu fram til korsbåndet røyk og er dermed ute i et års tid. Dette er typisk Norges landslagsledelse, som virker å ha total mangel på kompetanse for hva spillere tåler fysisk. I tillegg til Slåtta er angrepsspillerne Pernille Velten-Simonsen og Yousra Boukkador også ute.

 

Vålerenga mangler som kjent keeper på dette laget og har benytta keepere fra 2005-årsklassen, men skal i denne kampen bruke venstreback Caroline Larød, som er tibake etter korsbåndsskade. Hu sto i mål for Rustads G03-lag fram til og med 2014. Det er en stund sida, så får vi se om to dagers keepertrening er nok til at gamle takter vekkes til live.

 

Vålerenga har et sterkt lag som normalt sett spiller i J17 regional serie, men Silje Fjeldstad, Emma Iversen og Henriette Velten-Simonsen har erfaring fra Vålerengas rekruttlag i 2. divisjon. Fire spillere har også erfaring fra 3. divisjon. Emma Iversen har gjort som bestefar Odd og bøtta inn mål for Vålerenga. Hu står dermed som toppscorer med hele seks mål, etterfulgt av Silje Fjeldstad med fire og Sofie Angen med tre. Tre spillere står med to mål og ytterligere fire spillere med ett mål hver. Ti spillere har altså delt Vålerengas 23 mål mellom seg.

 

I fjor nådde Vålerengas J16-lag en semifinale med mange av spillerne som fortsatt er igjen på laget. De er nok sugne på en finale i år og spesielt Vålerengas midtbane er noe å se opp for. Trioen med Sofie Runhovde Brændshøi som anker og Iversen og Fjeldstad som indreløpere er svært vanskelig å hanskes med for motstanderne. Vi tror Vålerenga stiller med følgende lag mot undulatene:

Caroline Larød

Henriette Velten-Simonsen – Jenny Emhjellen Haaland – Selma Saltvig Hagen – Ida Larsen Walberg

Sofie Runhovde Brændshøi

Emma Iversen – Silje Fjeldstad

Ayda Nur Ceylan – Sofie Angen – Silje Nygård Djurhuus

Innbyttere: Hannah Andrine Soot, Thea Starheim Johansen, Iben Skog Erlandsen og Swaathy Sasiharan.

 

Kampen streames av Klanens Webradio fra klokka 18:45 og kan sees her.

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Vålerenga J16 – Lillestrøm, NM Mellomrunde 2, Valle kgb 5