Thomsen, Manchester United og undulater

24.05.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Spilleren som aldri scorer mål, scora i går i sin andre NM-kamp på rad og blei dessuten matchvinner da Vålerengas G19-lag gikk videre til sekstendelsfinale i NM. Forsvarsspiller Hans Jacob Thomsen er dermed fortsatt toppscorer (delt) i NM etter at to kamper er spilt. I går kom også nyheten om at Manchester United kommer til Valle i sommer. Det er solgt over 11 000 billetter til lørdagens oppgjør der Vålerenga skal forsvare sin bronseplass i Eliteserien, samtidig som de skal trykke undulatene ned på nedrykksplass.

 

Undulater

Lørdag er det altså solgt over 11 000 billetter til kampen mellom Vålerenga og undulatene på Valle. På et strøkent tolvmillimeter langt grønn matte skal Vålerenga rulle over laget som er vant til å spille på et potetjorde på Sørum Gård. Det er ikke rart undulatene er i særklasse dårligst på kunstgress i Norge og nå skal de altså opp mot den beste, mest moderne og raskeste kunstgressbanen landet kan by på. De kommer med et 0 – 3 tap hjemme på potetjordet, men klarte å vinne på gress mot PostNordligalaget Kvik Halden – Kvik spiller for øvrig på naturgress.

 

Frode Kippe er livredd for et nytt sjølmål og har påberopt seg en strekkskade for å unngå å bli syndebukk for ørtende gang. At små undulater har angst har vært svært tydelig denne sesongen. Jörgen Lennartsson er en direkte feig trener som legger laget lavt og forsøker å kontre på motstanderne. Men undulatene er treige. De kommer generelt sett for seint inn i dueller, de kommer ikke oppi spillerne og det forverrer seg når spillet går raskt.

 

Det er et stillestående lag som er veldig glade i å tre ting igjennom midten og i svært liten grad benytter seg av banens bredde. Det passer Vålerenga veldig bra og det er få skadeproblemer i klubben. Oss bekjent er det kun Sam Adekugbe som er ute, men med formen til Ivan Näsberg er nok ikke han førstevalg uansett. De fire bakerste sier seg sjøl.

 

På midtbanen er Mohammed Abu tilbake, men han var svak mot Eidsvold Turn og det vil være veldig underlig om Ronny Deila velger å splitte den duoen på indreløperplass som virkelig har fått fart på Vålerengas angrepsspill i år – Magnus Lekven og Herolind Shala. De to kler hverandre veldig bra og med en bevegelig driblefant i Chidera Ejuke foran dem tror vi Vålerenga kommer til å styre det meste i dette oppgjøret.

 

Bård Finne gjorde en meget fin figur mot Eidsvold Turn og Matthías Vilhjálmsson scora to mål; men der framme er det virkelig en hard kamp om plassa. I forrige hjemmekamp var Fitim Azemi endelig der vi liker å se ham og det var helt utrolig at han ikke fikk mål i den kampen. Avslutningene var det klasse over – men det er jo lov til å ha god keeper da. Aron Dønnum viste vel mot Eidsvold at han foreløpig sliter med å stå nitti minutter. Vi tror at det derfor blir Deyver Vega og Finne på kantene. Så er vi spente på midtspissen; men siden Vilhjálmsson spilte mot Turn, så satser vi på en frisk og uthvilt Azemi fra start.

 

Det gir oss følgende lag mot undulatene:

Adam Larsen Kwarasey

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal – Jonatan Tollås Nation – Ivan Näsberg

Magnus Lekven – Herolind Shala

Chidera Ejuke

Deyver Vega – Fitim Azemi – Bård Finne

Innbyttere: Christian Haug, Markus Nakkim, Mohammed Abu, Erik Israelsson, Felix Horn Myhre, Aron Dønnum og Matthías Vilhjálmsson.

 

Xxx

Rekruttjentene møter xxx på bortebane lørdag og det er en viktig kamp for rekruttjentene. De trenger en seier for å holde nedrykksspøkelse unna. Laget som kjempa i toppen i fjor har nemlig slitt defensivt i årets innledning på sesongen etter at midtstopperparet Elise Gjester og Ida Outzen ga seg etter fjorårssesongen. I tillegg har de vært mye skadeplaga denne sesongen. Vi håper dog at de har fått satt et midtstopperpar nå og at de kan legge xxx bak seg etter denne kampen.

 

Flere spillere er også på vei tilbake fra skade og sykdom og allerede har Adriana Imeri og Emilie Libakken Østerås vært så vidt innom å spilt noen minutter her og der. Kine Fløtre mangler til denne kampen etter at hu starta i Eliteserien sist, men vi forventer at noen spillere som har hatt lite spilletid i år, som Synne Sofie Christiansen, Stine Pettersen Reinås (tilbake fra skade) og Maren Eithun Hauge vil hospitere på laget for å få litt kamptrening. Maruschka Waldus er også spilleberettiga etter at hu sto over forrige kamp med rødt kort, men kun fikk én kamps karantene og dermed er klar igjen nå.

 

Vi regner ikke med at alle spiller alle kampa, men noen bør ha litt mer kamptrening framover, så vi gjetter på at tre er med og tipper på dette laget mot xxx:

Sara Nilssen Kilen

Adriana Imeri – Mina Matthiassen-Nymoen – Stine Pettersen Reinås – Johanne Eide Bruun

Mia Rostad Huse

Thale Thunem – Julia Caroprese

Selma Saastad – Nadia Ryan Pinto – Synne Sofie Christiansen

Innbyttere: Elife Salihu, Ingrid Haug, Sofie Lerstang Rez, Silje Fjeldstad, Emilie Libakken Østerås, Rikke Fleischer Nedreaas og Lea Haji Høiness.

 

Ullern

Vålerengas rekruttgutter møter Ullern til kamp i Postnordligaen søndag. Ullern kommer nettopp fra et knepent 0 – 1 tap for Strømsgodset og blir en durabelig kamp for Vålerengas rekruttgutter. De ligger syv poeng bak Vålerenga 2 på en femteplass i årets Norsk-Tippingliga avdeling 2. Vestkantlaget spiller jevnt med alle og har kun ettmålsseiere, uavgjort og ettmålstap i årets liga. Uavgjort 1- 1 mot både tredjeplasserte Kringsjå og tredjesist-plasserte Mjøndalen forteller om et lag som er godt defensivt organiserte, men som sliter med produksjonen framover.

 

Det er alltid litt uvisst med hvilke spillere som blir tilgjengeliggjort fra a-laget, men gårsdagens juniorkamp i NM gir oss noen gode hint på veien. Vi tror Kristoffer Klaesson tar plassen i mål på bekostning av Kjetil Haug som jo fikk stå i NM. Dernest registrerer vi at Harald Martin Hauso, Brage Skaret og Oskar Opsahl sto over NM-kampen og vi forventer at de får med seg Leo Cornic på høyrebacken.

 

På midtbanen forventer vi Felix Horn Myhre og Sakarias Opsahl tar indreløperrollene og Osame Sahraoui tierrollen; men kanskje vil de la Erik Israelsson få litt mer kamptrening også. Det er uvisst og Brede Sandmoen var god mot Asker.

 

På topp så kan det fort bli en Fitim Azemi dersom han spiller lite på lørdag. Ellers er Sander Werni ganske så sikker. Vi har trua på Aron Dønnum også og så ser vi for oss at det enten blir Marcus Victorio eller Joacim Sereba på den siste vingplassen. Fredrik Oppegård var sjuk i går, så vi holder ham utafor. Vi gjetter på følgende lag mot Ullern:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Harald Martin Hauso – Brage Skaret – Oskar Opsahl

Sakarias Opsahl – Felix Horn Myhre

Osame Sahraoui

Aron Dønnum – Sander Werni – Joacim Sereba

Innbyttere: Sander Nordby, Martin Bech Riisnæs, Fredrik Holme, Brede Sandmoen, Florind Lokaj, Marcus Victorio og Elias Taubo.

 

Kringsjå

Vålerengas J17-lag i Regional serie reiser til Kringsjå fredag for å møte laget bak dem på tabellen. De har hatt en litt tung start på sesongen der det nok blei i overkant mange kamper på enkelte spillere. Nå har laget spillere på vei tilbake fra skade, så vi tror det begynner å nærme seg noe veldig spennende for disse nå. Vi tror på følgende lag mot Kringsjå:

Elife Salihu

Henriette Velten-Simonsen – Eline Stensen Gulliksen – Selma Saltvig Hagen – Martyna Buslowicz

Sofie Runhovde Brændshøi

Emma Iversen – Silje Fjeldstad

Sofie Angen – Adele Thomassen – Jenny Sare Slåtta

Innbyttere: Ida Larsen Walberg, Jenny Emhjellen Haaland, Ayda Nur Ceylan, Swaathy Sasiharan, Hannah Andrine Soot, Yousra Boukador og Julie Vidnes Høiberg

 

 

Sandefjord

Vålerengas G16-lag har allerede vinni Nasjonal Serie avdeling 1 og skal dermed spille i den beste pulja i høst; men søndag går siste kamp av stabelen. Det er mot Sandefjord klokka 13:00 på Valle. Sandefjord ligger på en tredjeplass og er avhengig av både å vinne sjøl og at Odd snytter Stabæk for poeng for å komme i beste pulja. Vålerenga har lekt seg til syvmålsseiere i de to siste kampa og vi ser ingen grunn til at det ikke skal fortsette mot Sandefjord. Vi gjetter på følgende lagoppstilling:

Morten Stakkeng Vang

Matheo Minh-Khang Hoang – Aleksander Skogly-Jensen – Miran Kuci – Berger Busaro Kisaruko

Christos Zafeiris

Mathias Emilsen – Magnus Bech Riisnæs

Josias Furaha – Thomas Knutsen – Ousmane Diallo Toure

Innbyttere: Storm Strand-Kolbjørnsen, Mikkel Nordengen Knudsen, Øyvind Andreas Devold Offerdal, Daniel Granlund Strømdahl, Ayman Elhammichi, Jonatan Nordstrøm og Oliver Johansen Braude.

 

Manchester United

Manchester United kommer på besøk til Valle under Norway Cup med sitt FA Womens Super League-lag for å møte Vålerengas damelag. Kampen går 31. juli, som er fire dager etter at Toppserien ruller i gang igjen etter VM-pausa med hjemmekamp mot Sandvika. Manchester United vant Championsship denne sesongen og er dermed nyopprykka til Super League fra høsten av. Således er det kun kaptein Alex Greenwood som er tatt med i Phil Nevilles VM-tropp, men troppen er så smått i gang med å forsterkes og den forsterkinga de så langt har kommi med lukter det morsom duell av.

 

Det blir nemlig en durabelig duell mellom to av de tre faste midtbanespillerne på det nederlandske landslaget. Vi holder sjølsagt en knapp på at vår og nederlands kaptein Sherida Spitse deler ut en god porsjon deng til sin fire år yngre landslagsvenninne Jackie Groenen. Vi forventer vel egentlig at det dukker opp noen flere store navn på blokka også innen utgangen av juli. Det er tross alt verdens største fotballklubb som kommer på besøk på Valle.

 

For en gangs skyld er det heller ikke ublue priser til et sånt arrangement. Billettprisene er 120 kroner for voksne og 60 kroner for barn. Det er enorm forskjell i henhold til det Kristiansund krever inn dagen før. De tar fra 675 til 1 075 kroner – for en showkamp på kjønnsløse Ullevaal Stadion. TV2 har kjøpt kampen som spilles klokka 19:00. Dette er første dag med sluttspill i Norway Cup. La oss håpe Norway Cup legger til rette for at lag som er videre i turneringa også kan få se kampen.

 

Asker

Vålerengas G19-lag tok seg svært enkelt videre til sekstendelsfinalen i NM. Asker blei formelig rundspilt og det på halvt tempo for Vålerengas del. Det var vel egentlig forventa. Aller morsomst var det kanskje at Hans Jacob Thomsen blei matchvinner. Det har vel aldri skjedd før, men nå er han med sine to mål i NM delt toppscorer med Fredrik Holme, Marcus Victorio, Emanuel Longe Grønner og Elias Taubo. For øvrig registrerer vi at kamprapporten mener at Sander Werni scora mål i går. Det er imponerende ettersom det nærmeste han kom spilletid var å varme opp.

 

Det tok tyve minutter før Brede Sandmoen slo et flott innlegg inn fra høyre side og på bakre stolpe dukka Thomsen opp. Han avslutta først i stolpa og satte deretter returen i nettmaskene. Elleve minutter seinere fikk Vålerenga hjørnespark på venstresida. Den tok de kort og igjen var det Sandmoen som slo inn. På bakre stolpe steg Holme til værs og heada ballen i en bue over keeper og ned i det lengste hjørnet. Vålerenga kjørte på og to minutter før pause dribla Kevin Ogudugu seg igjennom fire mann inne i feltet og fikk kriga inn det tredje målet. Og som et siste spark på ballen før pause satte Almin Dacic breisida til ballen fra femmeterstreken etter at Leo Cornic la tilbake fra dødlinja.

Hans Jacob Thomsen matchvinner med denne scoringa. Foto: Kenneth Berger.

 

Det skjedde lite i starten av andreomgang, men da Victorio snappa kula midt på banen og storma i angrep skulle den femte nettsuseren komme. Og det var virkelig en suser også. Victorio blei aldri pressa og fikk skyte uforstyrra fra tyve meter. Keeper rakk så vidt å blunke før han måtte innse at laget hadde fått nok et baklengsmål. Syv minutter før slutt fikk Vålerenga straffe. Thomsen snurra rundt med en vakker piruett vi sjelden ser av forsvarsspillere. Han tredde igjennom Joacim Sereba som blei rivi ned og dommeren pekte resolutt på ellevemetersmerket. Taubo satte straffa vakkert og hardt klint nede i stolperota til venstre for keeper, som for øvrig valgte å flykte mot høyre.

 

Derfra og ut var det morsomt, for bare to minutter seinere klinka Grønner inn Vålerengas syvende for dagen fra søtten meter. Askers taktikk blei nå å spille langt, men sjøl om keeper klarte å sparke ut til midtstreken så sendte bare Ian Barobe kula tilbake mot askermålet der Sereba fikk vende opp og tre igjennom Taubo som igjen var sikker med kun keeper foran seg. Dermed endte det 0 – 8 og Vålerengas G19 lag er ett skritt lenger i NM enn det de klarte i fjor.

 

Vålerenga stilte følgende lag:

Sander Nordby

Leo Cornic – Martin Bech Riisnæs – Fredrik Holme – Hans Jacob Thomsen

Florind Lokaj – Brede Sandmoen

Almin Dacic

Marcus Victorio – Elias Taubo – Kevin Ogudugu

Innbyttere: Marcus Melchior (45 min for Lokaj), Joacim Sereba (45 min for Victorio), Ian Barobe (29 min for Cornic), Emanuel Longe Grønner (28 min for Sandmoen) og Magnus Sjøeng (2 min for Nordby).

 

Vålerengas beste
Hans Jacob Thomsen
Brede Sandmoen
Leo Cornic

 

Vålerenga I helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Fredag 18:30 Fotball: Lyn – Vålerenga J17, Regional, Kringsjå

Lørdag 15:00 Fotball: xxx – Vålerenga 2 Damer, 2. div avd 1, Gjemselund

Lørdag 18:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Lillestrøm, Eliteserien, Valle kgb 5

Søndag 13:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Ullern, Norsk Tipping-ligaens avd 2, Valle kgb 5

Søndag 13:00 Fotball: Vålerenga G16 – Sandefjord, Nasjonal serie avd 1, Valle kgb 2