Eidsvold Turn

22.05.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas fotballherrer skal ut i 32-delsfinale i NM borte mot Eidsvold Turn på Myhrer Stadion. De topper Norsk Tipping-ligaens avdeling 1, poenget foran Lørenskog og Sarpsborg 08 2. Det betyr at Vålerenga møter en motstander omtrent på nivå med sitt eget rekruttlag. Det er denne gang ingen debutanter som reiser oppover, men Kristoffer Klaesson, Mohammed Abu og Erik Israelsson er tilbake fra skade.

Det er ikke Sam Adekugbe og derfor reiser Oskar Opsahl oppover. Johan Lædre Bjørdal har fått fri og erstattes av Leo Cornic. Det samme har Herolind Shala og Deyver Vega. Vålerenga møtte Eidsvold Turn i cupen i 2002. Vålerenga vant 0 – 5 etter to mål av Kjetil Rekdal – det andre på straffe, ett av David Hanssen, Johan Arneng og Erik «Panzer» Hagen. Dette var den første kampen Svein Erik Edvardsen dømte Vålerenga i fotball og Jonas Krogstad debuterte en halvtime før slutt. Ellers husker undertegnede at det blåste ganske bra på den kampen.

 

Vi tror på følgende lag:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Markus Nakkim – Jonatan Tollås Nation – Oskar Opsahl

Felix Horn Myhre – Mohammed Abu

Erik Israelsson

Aron Dønnum – Fitim Azemi – Bård Finne

Innbyttere: Kjetil Haug, Efraín Juárez, Ivan Näsberg, Sakarias Opsahl, Magnus Lekven, Chidera Ejuke og Matthías Vilhjálmsson.

 

NM kvinner

Vålerengas fotballdamer må til Ålesund i cupens åttendelsfinale. Det til tross for at Fortuna hadde hjemmekamp i forrige runde og Vålerenga om lag to timers bortetur. Uansett er vi greit fornøyd med et andredivisjonslag. Det er første gang Vålerenga får et andredivisjonslag i åttendelsfinalen og andre gang siden klubben rykka opp at de unngår toppseriemotstand. Tilfeldigvis var det også da borte mot Fortuna Ålesund. Året var 2013 og Vålerenga vant 1 – 5 etter at Fortuna tok ledelsen i det første spilleminuttet. Hattrick av Marte Berget og ett mål hver av Ina Skaug og Solveig Gulbrandsen sørga dog for at Vålerenga vant kampen til slutt. Dette var også det første året Vålerenga nådde en semifinale i cupen.

 

Opp gjennom historien har Vålerenga møtt seks toppserielag, ett førstedivisjonslag og nå ett andredivisjonslag i denne runden siden klubben rykka opp til toppserien. Ettersom det er åttendelsfinale som består av seksten lag der vanligvis tolv lag har vært toppserielag er det ganske så skeivt. Vålerenga møtte Lyn (toppserien) i fjor, Røa (toppserien) i forfjor, Trondheims-Ørn (toppserien) i 2016, Stabæk (toppserien) i 2015, Kolbotn (toppserien) i 2014, Fortuna (1. div) i 2013 og Sandvika (toppserien) i 2012 som altså er de åtte åra klubben har spilt i toppserien. Det betyr at klubben har møtt toppseriemotstand i 75 prosent av tilfellene. I utgangspunktet burde de bare ha gjort det i om lag 40 prosent av tilfellene (33,3 prosent dersom alle toppserielag bestandig kom seg igjennom andre runde, men det har de ikke gjort.) Det var jaggu på tide at de slapp unna i år, men nok en gang blei det altså lang bortetur.

 

Da er det verdt å merke seg at LSK Kvinner nok en gang fikk hjemmekamp mot førstedivisjonslag i åttendelsfinalen. Det på tross av en meget kort kjøretur på nitten minutter i sekstendelsfinalen. Kvartfinalene trekkes og først opp av hatten får hjemmekamp. I fjor møtte LSK Innstranden (2. div), før det Grei (1. div), Molde (2. div). Kun i 2015 møtte de et toppserielag og da var det nedrykkslaget Amazon. Urædd (1. div), Kaupanger (1. div), Sarpsborg 08 (1. div), Vålerenga (1. div), og Raufoss (2. div). Sistnevnte i 2010. Før det het laget Team Strømmen. Vi teller altså tre andredivisjonslag, seks førstedivisjonslag og kun ett toppserielag (att på til bånnlaget) på de ti sesongene klubben har eksistert. Altså kun ti prosent toppseriemotstand i åttendelsfinalen. Det er ikke så reint lite forskjellsbehandling; men så er Norges Fotball Fiender da også en av Norges mest korrupte institusjoner.

 

Spitse fortsetter

Damelagets kaptein Sherida Spitse har forlenga kontrakta med ytterligere to år, slik at hu nå er vålerengaspiller ut 2021. Det var viktig for med et forestående VM der Spitse raskt kan bli en av der Nederlands kaptein raskt kan bli en av de store spillerne, så sikrer det Vålerenga mot ekle agenter. Om ikke annet så blir det dyrt for en eventuell storklubb å kjøpe løs Spitse etter VM.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Eidsvold Turn – Vålerenga Herrer, NM 32-delsfinale, Myhrer Stadion