Festen fortsetter

18.05.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

På oslodagen ordna damene avansement i cupen. På fotballens festdag ordna gutta seier og kneppa inn tre poeng på tabelltoppen og er nå kun to poeng bak. På grunnlovsdagen ordna hockeygutta norsk seier over Østerrike i VM og nå fortsetter helga med toppseriefest på Valle – og det er byderby som står på trappene i dag klokka 16:00. Det er venta mye folk og supportertribunen åpnes for Klanen.

Klanen varta opp med en nydelig tifo på 16. mai. Foto: Morten Larød.

 

Byderby

Klubben fra Kringsjå blei ydmyka av førstedivisjonslaget Amazon fra Grimstad og sendt hodestups ut av cupen og nå kommer de til Valle for å ydmykes enda mer. Hver eneste gang Vålerenga har møtt dette konkursboet til kamp på østkanten har det blitt storseier – nærmere bestemt 6 – 1. Denne gang vil vi ha mer. Mye mer.

 

Setter Vålerenga et høyt tempo fra start skal de overkjøre et meget ungt lag fra Kringsjå. De har juniorkeeper Karen Oline Sneve i mål. Etter en halv sesong i førstedivisjon fra Grei mente Kringsjå at hu sto så bra i playoffkampa mot dem i kampen for å ende i Toppserien, at de like greit henta henne.

 

Forsvaret deres er ungt og baktungt i en femmer aller bakerst. Tyveåringen Camilla Huseby spiller sentralt, mens de har henta inn rutine i Trine Skjelstad Jensen fra Grand Bodø til høyre for Huseby og så har de attenåringen Joanna Bækkelund til venstre. På sidebackene har de attenåringen Emilie Bølviken til venstre og toogtyve år gamle Sofie Tunes til høyre. En snittalder i bakre femmer på tyve år og en nittenåring aller bakerst.

 

Det blir ikke noe bedre på midtbanen som styres av tyveåringen Linn Huseby og nittenåringen Noor Hoelsbrekken Eckhoff sentralt. Enogtyve år gamle Vilde Hasund forventes på venstrekanten, mens nittenåringene Selma Ørstavik Hernes og Anna Linnea Palm kjemper om høyrekanten. På topp tror vi på attenåringen Runa Lillegård.

 

Dette «juniorlaget» skal normalt sett Vålerenga knuse. Kringsjå starta sesongen bra, med tre uavgjort, tap og to seiere; men har ikke tatt poeng på de siste tre kampa. Vålerenga har heller ikke tatt poeng de siste to kampa, så det er to lag som er sugne på en trepoenger som møtes.

 

Vålerenga mangler Maruschka Waldus som soner karantene for rødt kort mot Klepp. Hu fikk heldigvis kun én kamp, så dermed er hu klar til første kamp etter VM-pausa. Det blir da uansett endringer i forsvaret og alternativene er at Ingrid Søndenå går inn som stopper eller at Stine Pettersen Reinås går inn etter å ha blitt skadefri. Det er også et alternativ å sette Victoria Ludvigsen ned, men det svekker midtbanen. Vi tror mest på at det blir Reinås.

 

Dermed blir midtbanen den vante med Sherida Spitse som anker og Jenna May Dear og Victoria Ludvigsen som indreløpere. I angrepet mangler Marie Dølvik Markussen som sliter med en skade og dermed tror vi det blir Celin Bizet Ildhusøy på høyrekanten, Ajara Njoya på venstrekanten og Natasha Dowie på topp. Dessverre er både Guro Pettersen og Sara Nilssen Kilen skada, så Vålerenga stiller dermed uten reservekeeper i dagens oppgjør. Vi mener Vålerenga i sånne tilfeller bør ha fjerdekeeper Elife Salihu innmeldt i toppserietroppen. Også Tine Celine Karstensen er ute fra dagens tropp. Dette er laget vi tror knuser Kringsjå:

Tinja-Riikka Korpela

Svanhild Sand – Stine Ballisager Pedersen – Stine Pettersen Reinås – Ingrid Søndenå

Sherida Spitse

Jenna May Dear – Victoria Ludvigsen

Celin Bizet Ildhusøy – Natasha Dowie – Ajara Njoya

Innbyttere: Tina Dalgård, Maren Eithun Hauge, Mia Rostad Huse, Kine Fløtre og Synne Sofie Christiansen

 

Halsen

Rekruttgutta reiser til Bergeskogen i Larvik for å møte Halsen i årets sjette seriekamp. Vålerenga 2 ligger godt an til opprykk med tre poengs forsprang på Kringsjå og FK Tønsberg og så tar vi med Norild der også, sjøl om de er seks poeng bak. De har nemlig en hengekamp. Halsen har syv poeng, men tapte 2 – 0 for Frigg sist.

 

De spiller en 4 – 5 – 1 formasjon og har et forholdsvis ungt lag med syv spillere som enten er juniorer, første- eller andreårs seniorer. Vålerenga har også sendt et ungt lag nedover og overrasker med å hverken ta med Markus Nakkim, Felix Horn Myhre eller Oskar Opsahl i troppen. Vi forventer dog at gutta rir i land en seier og venter oss dette laget i formiddag:

Kjetil Haug

Leo Cornic – Harald Martin Hauso – Brage Skaret – Hans Jakob Thomsen

Sakarias Opsahl – Brede Sandmoen

Osame Sahraoui

Fredrik Oppegård – Sander Werni – Joacim Sereba

Innbyttere: Magnus Sjøeng, Fredrik Holme, Florind Lokaj, Almin Dacic, Marcus Victorio, Kevin Ogudugu og Elias Taubo.

 

Vålerenga i dag:

14:00 Fotball: Halsen – Vålerenga 2 Herrer, Norsk Tipping-ligaens avdeling 2, Brageskogen

16:00 Fotball: Vålerenga Damer – Lyn, Toppserien, Valle kgb 5