NM mot Raufoss

15.05.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag skal ut i andre runde i NM, som er deres første. Motstander er bedriftsjentene fra Raufoss Ammunisjonsfabrikk, eller Nammo, som det heter nå. Bedriftslaget leder rekruttjentenes avdeling i andredivisjon med full pott etter tre kamper. Bygda er en forstad til Gjøvik og bortsett fra en ammunisjonsfabrikk, et badeland og en jernbanestasjon er det fint lite i dette myrområdet.

Blir det mer å juble for mot Raufoss? Foto: Morten Larød.

 

Raufoss vant første runde 5 – 0 hjemme mot Lier etter fire mål av Oda Karoline Skogan og ett mål av Sofia Berntsen. Begge er juniorer. I den kampen spilte Raufoss kun med tre spillere som ikke holder junioralder og én av dem er førsteårssenior. Vålerenga skal altså opp mot et nesten reint juniorlag.

 

Det finnes heller ingen landslagsspillere på Raufoss og vi regner med at Vålerenga kommer til å spare en del spillere til oppgjøret mot Raufoss som spilles på kunstgressbane med kork og ikke gummigranulat. Kanskje får vi også se noen flere debutanter. 18 år gamle Nadia Ryan Pinto har scora tre mål på de siste kampa og bør være en kandidat for et innhopp. Jevngamle Julia Caroprese er et annet alternativ dersom noen av toppseriespillerne ikke reiser til Raufoss. Kampen streames av amedia.

 

Vi har ikke fått vålerengatroppen, så det er vanskelig å si noe om hvem som spiller og ikke, men vi antar at Maruschka Waldus har karantene etter det røde kortet sist. Vi antar også at noen spillere spares. Derfor gjetter vi helt vilt på dette laget:

Tinja-Riikka Korpela

Maren Hauge – Ingrid Søndenå – Stine Ballisager Pedersen – Svanhild Sand

Sherida Spitse

Jenna Dear – Kine Fløtre

Celin Bizet Ildhusøy – Ajara Njoya – Synne Sofie Christiansen

Innbyttere: Sara Nilssen Kilen, Tina Dalgård, Victoria Ludvigsen, Mia Rostad Huse, Tine Celine Karstensen, Marie Dølvik Markussen og Natasha Dowie.

 

Vålerenga i dag:

16:15 Hockey: Sveits – Norge Herrer, VM Gruppe B, Ondrej Nepela Arena

17:30 Fotball: Raufoss – Vålerenga Damer, NM 16-delsfinale, Raufoss Stadion