Hockey-VM starter og fotballen ruller

10.05.2019 av under Gjetord | 1 kommentar

I dag starter hockey-VM i Bratislava og det gleder vi oss skikkelig til, men det ingen må glemme alt oppe i hockeyhimmelen er at fotballen her hjemme på kunstgresset faktisk ruller videre allikevel. En rein skandale sjølsagt; men det er en rekke kamper denne helga og begge flaggskipa skal i aksjon på bortebane på hver sin dag. Sander Werni har fått a-lagskontrakt, Felix Horn Myhre er hjemkommen og Vålerenga kjemper i toppen.

Kjør da, Norge. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund.

 

Klepp

Vålerenga gikk på et noe ufortjent tap mot undulatene hjemme sist og på lørdag skal de ut i et nytt toppoppgjør. Denne gang er det Klepp som er motstander og kampen spilles på Jæren. Også Klepp kommer fra et nederlag, de tapte 2 – 1 borte for Sandvika og mista dermed tredjeplassen til Sandvika på målforskjell. Dette blir en svært viktig kamp. Klarer Vålerenga seier eller uavgjort er sannsynligheten svært stor for at laget tar VM-pause på andreplass.

 

Klepp er et gjerrig lag. De scorer svært lite mål sjøl, men slipper til gjengjeld heller ikke inn mål. De spiller en 5 – 3 – 2 formasjon som ofte blir 2 – 4 – 4 i angrep. De kommer veldig høyt med vingene, samtidig som den sentrale stopperen, Marthine Østenstad også trekker framover. Det blir spennende å se hvordan Vålerenga velger å løse midtbanefloka, for Gry Tofte Ims, Tameka Butt og Marie Hella Andresen er en solid midtbane. Sherida Spitse fikk et feilaktig gult kort mot undulatene og det var hennes fjerde for sesongen – hvilket betyr karantene. Ettersom Vålerenga har skade på både Ingrid Schjelderup og Julie Trustrup Jensen, betyr det at midtbanen sannsynligvis må løses av ei ungjente.

 

Vi antar at Victoria Ludvigsen tar oppgaven som defensivt anker i Spitses fravær og at Jenna May Dear får besøk av enten Kine Fløtre eller Tine Celine Karstensen. Vi gjetter på Fløtre fra start. Også bak er det usikkerhet. Guro Pettersen var ikke med sist og da regner vi ikke med å se henne før etter VM. Det er bare to kamper igjen før pausa, så det er ikke noe vits i å stresse med det. Etter VM er nok også Stine Pettersen Reinås, Andrine Tomter, Emilie Libakken Østerås, Adriana Imeri og forhåpentligvis også Schjelderup klare igjen også. Julie Trustrup Jensen tror vi ikke ikke at vi ser i kamp igjen før neste sesong.

 

Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Klepp:

Tinja-Riikka Korpela

Ingrid Søndenå – Stine Ballisager Pedersen – Maruschka Waldus – Svanhild Sand

Victoria Ludvigsen

Jenna May Dear – Kine Fløtre

Ajara Njoya – Natasha Dowie – Marie Dølvik Markussen

Innbyttere: Sara Nilssen Kilen, Tina Dalgård, Maren Eithun Hauge, Tine Celine Karstensen, Mia Rostad Huse, Synne Sofie Christiansen og Celin Bizet Ildhusøy

 

Ranheim

Langtur er det også for fotballgutta, som skal til trøndelag for å møte trøndelags flaggskip, Ranheim på søndag. De gjorde som navnet dems tilsier i Bergen, sto imot bergensernes mange målsjanser og scora sjøl på sin éne. Tre poeng klarte de altså å «ran heim» som de sier der oppe. Kan Vålerenga ta sin første borteseier? Det er det store spørsmålet nå.

 

Så lenge Vålerenga vinner alle hjemmekampa, så holder de følge i toppen av tabellen. Problemet er bortebane; men de to siste kampa har endt uavgjort. Lett blir det uansett ikke, men på hjemmebane må Ranheim forsøke å underholde mer enn de gjorde borte mot Brann. Ranheim er dog laget med færrest tilskuere. Ikke så rart, deres største profil er Øyvind Storflor, men han er snart førti år gammel.

 

Ivan Näsberg har vist seg som et meget godt valg på venstrebacken de siste kampa. Nå er også Felix Horn Myhre tilbake etter et mislykka opphold i Bodø/Glimt der han fikk langt mindre spilletid enn han ville ha fått i Vålerenga. Kanskje kan vi få inn Horn Myhre fra start, men mest sannsynlig kommer han inn for å løpe i stykker midtbanen til Ranheim først når den begynner å bli sliten. Gjerne i spann med Aron Dønnum.

 

Ranheim spiller veldig fokusert mot mål. Det er lite ballbesittelse og rett i angrep. Vålerenga må derfor være tålmodige. Det kommer til å bli mye ball mot et defensivt lag. Vi skulle derfor veldig gjerne hatt en spiller med en sterk skuddfot på midtbanen, men det får vi nok ikke. Vi tror på følgende lag mot Ranheim:

Adam Larsen Kwarasey

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal – Jonatan Tollås Nation – Ivan Näsberg

Magnus Lekven – Mohammed Abu

Chidera Ejuke

Herolind Shala – Matthías Vilhjálmsson – Bård Finne

Innbyttere: Kjetil Haug, Markus Nakkim, Felix Horn Myhre, Erik Israelsson, Aron Dønnum, Deyver Vega og Fitim Azemi.

 

Drøbak-Frogn

Rekruttdamene møter Drøbak-Frogn borte på søndag. Det blir også en viktig kamp. Jentene har fått en tung start med bare én seier på de første tre kampa. Drøbak-Frogn står fortsatt med null poeng etter to kamper og det er viktig å holde tre lag bak seg på tabellen, så det i hvert fall ikke blir nedrykk. Nå regner vi med at dette laget klarer seg bedre og bedre utover sesongen og snart får de vel også litt forsvarshjelp av en Stine Pettersen Reinås som trenger kamptrening for å være klar til etter VM.

 

Det er først og fremst forsvaret som har svikta etter at fjorårets meget sterke midtstopperpar valgte å gi seg. I tillegg brukes kanskje Eline Stensen Gulliksen på J17 regional. Vi tror på følgende lag mot Drøbak-Frogn:

Sara Nilssen Kilen

Adriana Imeri – Mina Mathiassen-Nymoen – Tina Dalgård – Johanne Eide Bruun

Mia Rostad Huse

Tine Celine Karstensen – Julia Caroprese

Selma Saastad – Nadia Ryan Pinto – Synne Sofie Christiansen

Innbyttere: Matilde Ravn, Ingrid Haug, Sofie Lerstang Réz, Helena Ringheim, Thale Thunem, Rikke Fleicher Nedreaas og Lea Haji Høiness.

 

Rælingen

Vålerengas J17-lag i regional serie møter Rælingen i sin femte kamp for sesongen. Rælingen topper serien med fire strake seiere. Det er på tide at de ryker på sitt første nederlag og det er sjølsagt Vålerenga som skal gi dem det. Det er for øvrig litt Vålerenga i dette rælingenlaget. Sotahjørnets tabloidpresse kan melde at Mia Levernes er datra til Bjørn Arild «Ørnie» Levernes og lillesøstra til Jonas, som forhåpentligvis snart er tilbake fra skaden som har holdt ham ute av rekruttlaget siden i fjor høst. I tillegg er Maria Werni kusina til Sander Werni.

 

Sånn, nok Se og Hør, på tide å gjette på Vålerengas lagoppstilling:

Elife Salihu

Henriette Velten-Simonsen – Eline Stensen Gulliksen – Hannah Soot – Martyna Buslowicz

Sofie Runhovde Brændshøi

Emma Iversen – Silje Fjeldstad

Sofie Angen – Adele Thomassen – Jenny Sare Slåtta

Innbyttere: Ida Larsen Walberg, Selma Saltvig Hagen, Jenny Emhjellen Haaland, Yousra Boukkador og Ayda Nur Ceylan, Swaathy Sasiharan og Sara Sabeta.

 

Strømsgodset

Vålerengas G16-lag i nasjonal serie møter Strømsgodset på Valle på søndag. Vålerenga topper tabellen etter de to første serierundene der de slo Odd 4 – 1 på Valle og Stabæk 1 – 2 på Nadderud. Strømsgodset på sin side starta med uavgjort 2 – 2 hjemme mot Stabæk og vant 4 – 1, også det hjemme, mot Sandefjord.

 

Det er med andre ord et sterkt lag Vålerenga møter, med to landslagsspillere i Daniel Kubrom Hamde og Keerat Singh Mann; men Vålerenga har et enda mer fryktinngytende lag med blant annet Norges to landslagskeepere som slåss om å få lov til å være keeper i denne kampen. Det blir med andre ord en landslagskeeper i mål, men om det blir David Stakkeng Vang eller Storm Strand-Kolbjørnsen er neimen ikke godt å si. Vi gjetter på at skal stå annenhver kamp og videre gjetter vi på dette laget:

Storm Strand-Kolbjørnsen

Berger Busara Kisaruko – Aleksander Skogly-Jensen – Miran Kuci – Matheo Minh-Khang Hoang

Christos Zafeiris

Mathias Johnsrud Emilsen – Magnus Bech Riisnæs

Shreeram Sritharan – Josias Furaha – Oscar Bobb

Innbyttere: David Stakkeng Vang, Mikkel Nordengen Knudsten, Andreas Stensrud, Ayman Elhammichi, Thomas Knutsen, Ousmane Diallo Toure og Sander Fredheim Barbosa.

 

Hockey-VM

Vålerengas Tobias Lindström og Martin Røymark og denne sesongens vålerenggutt Stefan Espeland starter VM i Bratislava i dag mot Russland. Vi tipper at Norge vinner 1 – 2 etter to mål av Lindström assistert av Røymark og Espeland. Så det så. Tsjekkia på lørdag gruses 3 – 1.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 16:15 Hockey: Russland – Norge Herrer, VM, Bratislava

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 15:00 Fotball: Klepp – Vålerenga Damer, Toppserien, Klepp Stadion

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga J17 – Rælingen, Regional, Valle kgb 2

Lørdag 19:45: Hockey: Norge Herrer – Tsjekkia, VM, Bratislava

Søndag 13:00 Fotball: Vålerenga G16 – Strømsgodset, Nasjonal Serie, Valle kgb 2

Søndag 15:00 Fotball: Drøbak-Frogn – Vålerenga 2 Damer, 2. div avd 1, Seiersten Stadion

Søndag 18:00 Fotball: Ranheim – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Ranheim Stadion

 

  1. Mikkel sier:

    Nå har du sovet i timen Hjesus, Abu har karantene for røde kort. Spørsmålet er om Deila går for et trygt, enkelt valg med Israelsson inn, eller om Horn Myhre får plassen på direkten.