Dagens parole er tre poeng

01.05.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas toppserielag har reist til Trondheim på arbeidernes dag og arbeiderklubben kjemper i toppen av tabellen med Klepp og førstkommende søndags motstander undulatene fra Romerike om den etter at fem serierunder er spilt. Derfor er det viktig å ta tre poeng på Lade i dag, for skal de stå igjen som seierkvinner til slutt, så kan de ikke spille bort poeng på slike kamper.

Engas faner svever stolt, høyt over alle andre! Foto: Kenneth Myhre

 

Trondheims-Ørn kjempa i bunnen av tabellen i fjor og det gjør de fortsatt i år også. Laget står uten seier på de første fem kampa, men har fått med seg tre uavgjorte kamper. De scorer lite mål og kun to ganger har de finni nettmaskene denne sesongen. Det gjorde de da de tapte 2 – 1 for Røa og da de spilte uavgjort 1 – 1 mot Avaldsnes.

 

Det er kanskje ikke så rart, for Trondheims-Ørn har mista mange viktige spillere de siste sesongene, uten at de har klart å erstatte dem. Cesilie Andreassen skulle erstatte Guro Reiten, men har aldri klart å bli en offensiv nøkkelspiller på midtbanen og har i stedet ofte endt opp med å spille midtstopper. I det siste har hu da også vært vraka. Da Ingrid Syrstad Engen også tok turen til Romerike var egentlig den sentrale midtbanen deres fallit.

 

Steinar Lein starta sesongen i 4 – 3 – 3 men spiller nå i en 4 – 4 – 1 – 1 formasjon. Han forsøker stadig noe nytt og i dag har deres vante midtspiss Elen Melhus blitt trukket ned på midtbanen, mens Rakel Engesvik og Marit Clausen skal spille der framme; men det hjelper lite å flytte gråstein rundt i nye posisjoner. Gråstein er fortsatt bare gråstein.

 

Vålerenga har vraka Tina Dalgård til dagens kamp og det betyr at Svanhild Sand og Ingrid Søndenå tar sidebackene. Keeper, midtstopperne og midtbanen er som sist, mens angrepstrioen er den som starta andre omgang mot Arna-Bjørnar. Det betyr at matchvinner Celin Bizet Ildhusøy får tillit fra start. «Cubafoten får dermed bryne seg på Maria Olsvik, en omskolert midtbane- og angrepsspiller på venstrebacken hos Ørn.

 

Vålerenga stiller følgende lag mot Trondheims-Ørn:

Tinja-Riikka Korpela

Svanhild Sand – Maruschka Waldus – Stine Ballisager Pedersen – Ingrid Søndenå

Sherida Spitse

Jenna May Dear – Victoria Ludvigsen

Celin Bizet Ildhusøy – Natasha Dowie – Ajara Njoya

Innbyttere: Guro Petteren, Tina Dalgård, Maren Eithun Hauge, Kine Fløtre, Tine Celine Karstensen, Synne Sofie Christiansen og Marie Dølvik Markussen.

 

Vålerenga i dag:

13:00 Fotball: Trondheims-Ørn – Vålerenga Damer, Toppserien, Ørn Arena