Aroninho

30.04.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Et meget tannløst Vålerenga blei temma av Odd i nesten en hel kamp. Men to minutter og 53 sekunder på overtid var «Aroninho» på plass og sørga for at Oddranes tifo blei selvoppfyllende. «Nok en jævla mandag…» Sånn er det for lag som taper mandagskamper. For vålerengasupportere var det en strålende fin og blå mandag.

Oddranes sjøloppfyllende profeti. Foto: Hjesus.

 

Det var ikke mye å rope hurra for. Odd var like defensive som de var tannløse, men de skapte kampens første sjanse, da de fikk gå på noe som minte om offside og det blei ledig på motsatt side. Skuddet gikk dog utafor. For Vålerenga var det Chidera Ejuke som fikk publikum til å gispe først. Han hamra til motsatt. Ballen endra retning i Matthías Vilhjálmsson og gikk langt utafor, men hadde Vilhjálmsson styrt ballen i motsatt retning hadde det sannsynligvis blitt mål. Ejuke skapte også Vålerengas neste sjanse da han fikk ballen rettvendt av Mohammed Abu, satte full fart og hamra til. Men ballen strøyk dessverre over det lengste krysset.

 

Også Bård Finne ville være med. Han krangla med seg ballen ut i litt skrå vinkel og skøyt mot det lengste hjørnet. Ballen gikk dessverre utafor. Og det var faktisk alt som skjedde i første omgang; hvis vi ikke tar med at Vilhjálmsson scora på et frispark fra Herolind Shala; men blei annullert for offside.

 

I andre omgang skjedde det stort sett ingen ting, før Klanen begynte å synge for Ivan Näsberg ti minutter før full tid. Näsberg responderte og kom på et sugende løp offensivt, fikk pasning fra Ejuke og hamra til. Ballen traff dessverre nettveggen.

Ivan Näsberg tok tak og løfta laget i sluttminuttene. Foto: Kenneth Myhre.

 

Adam Larsen Kwarasey måtte så i full strekk å gjøre kampens eneste redning rett etterpå. Kampen var på vei til å ebbe ut med overtida. Det var lagt til tre minutter og den tida var nesten ute da Deyver Vega la inn hardt fra venstresida. Ballen endra retning i en forsvarer og de klarte ikke å klarere. På bakre stolpe sto Aron Dønnum og «Aroninho» fikk legge ballen til rette og skyte den inn i korthjørnet. Det var syv sekunder igjen av den tillagte tida.

Aron Dønnum ordna seier. Foto: Kenneth Myhre.

 

Utrolig nok skulle Vålerenga få én mulighet til. Ejuke kontra i reineste Usain Bolt-fart, men skuddet mot langhjørnet blei redda med en fingernegl og det endte i et hjørnespark som det ikke blei noe ut av. Det var egentlig veldig synd, for med scoring der ville Vålerenga gjort et enda større byks opp på tabellen. For øyeblikket er Vålerenga nummer fire. Det ene målet hadde dratt oss opp på en andreplass.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Odd:

Adam Larsen Kwarasey

Efraín Juárez – Johan Lædre Bjørdal – Jonatan Tollås Nation – Ivan Näsberg

Magnus Lekven – Mohammed Abu

Chidera Ejuke

Herolind Shala – Matthías Vilhjalmsson – Bård Finne

Innbyttere: Fitim Azemi (29 min for Shala), Aron Dønnum (20 min for Finne) og Deyver Vega (14 min for Vilhjálmsson).

 

Vålerengas beste
Ivan Näsberg
Chidera Ejuke
Aron Dønnum

 

Oppsett til ubehag

Vålerenga er blitt et hjemmelag og for øyeblikket er det kun Molde, Vålerenga og Viking som ikke har avgitt poeng på hjemmebane. Vålerenga kan ødelegge den statistikken i neste eliteseriekamp. For det er Viking borte. Sjølsagt på en mandag. Vi forstår ikke opplegget. Mjøndalen mot Stabæk er satt opp som lørdagskamp. Det er den eneste kampen som passer til å være mandagskamp i den runden. Hvor mange stabæksupportere reiser på overnattingstur til Mjøndalen? Det er en halvtime med buss. Media ødelegger for at supportere skal kunne reise på bortekamper med disse håpløse oppsetta.

 

Det er fryktelig lenge til neste hjemmekamp, for med cupkampen på torsdag, nok en idiotisk kampdag, med fridag onsdag, deretter Viking borte i eliteserien og så Ranheim borte i eliteserien, så er ikke neste hjemmekamp før Strømsgodset på fotballens festdag 16. mai. Det er alt for lenge og gå uten en kamp på stadion. Vi anbefaler derfor at du tar turen på damelagets neste hjemmekamp, førstkommende søndag klokka 17:00. Da møter de nemlig undulatene i toppoppgjør i toppserien.

 

Ottestad

Rekruttjentene reiste i går til Ottestad mellom Stange og Hamar for å spille 2. divisjonskamp. Det gikk aldeles strålende. Etter en målløs førsteomgang satte Mia Rostad Huse inn 0 – 1 etter 51 minutter. Tyve minutter før full tid var det Kine Fløtre sin tur og to minutter før full tid punkterte Nadia Ryan Pinto kampen for Vålerenga.

 

NM J16

Alle kampa er nå ferdigspilt og Vålerenga kan få «trukki» motstander. Vi har sett nærmere på hvilke motstandere det kan bli og hvem som får hjemmekamp. Det siste er ganske enkelt. Fire av laga som har gått videre hadde hjemmekamp og fire av laga hadde bortekamp. Dermed så skal de som spilte borte sist ha hjemmekamp nå. Det betyr at Vålerenga, Kringsjå, Stabæk og Rælingen får hjemmekamp; mens Bærums Verk Hauger, Lillestrøm, KFUM og Øvrevoll Hosle får bortekamp.

 

Samtidig er det noen preferanser her. Lyn og Stabæk kan ikke få Bærums Verk Hauger fordi de møttes i oslokvaliken, Rælingen kan ikke få besøk av Lillestrøm siden de møttes i akershuskvaliken og Vålerenga kan ikke møte Øvrevoll Hosle eller KFUM fordi vi møtte dem i oslokvaliken. Det gjør det enkelt for Vålerenga som enten får besøk av Lillestrøm eller Bærums Verk Hauger. Det morsomste vil sjølsagt være å få Lillestrøm.

 

NM G16

NM mellomrunde 3 mot Eidsvold er nå bestemt til søndag 2. juni klokka 15:00. Vi er dog sterkt kritiske til at kampen er satt opp på Valle kgb 2. NM-kamper skal, så sant det er mulig å få til, spilles på stadion. De har dog valgt å sette opp 2. divisjon for kvinner på stadion. Det er vel den eneste kampen det laget spiller på stadion og vi skjønner absolutt ikke poenget.