Maktdemonstrasjon i serieåpninga

16.04.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I går var det rekruttkamp for Vålerengas fotballgutter og det for første gang i Norsk Tipping-ligaen etter nedrykket fra PostNordligaen i fjor. Nivået skal være lavere enn det vi møtte på generell basis i fjor, men å starte serien med en 8 – 2 seier og tabelltopp er ikke akkurat skadelig for mulighetene til opprykk igjen på første forsøk. Det blei en meget morsom kamp.

 

Follo blei tippa som nummer åtte av VG, som nummer ti av mer troverdige Sportshjørnet. I går blei de regelrett knust av Vålerengas rekruttlag og hvis dette er nivået som er gjeldende for middelmådighetene i Norsk Tipping-ligaen så kommer Vålerenga 2 til å rykke opp uten et eneste poengtap. Vi har dog en mistanke om at Follo er et nedrykkslag.

 

Vålerenga brukte fjorten minutter på å ta ledelsen. Aron Dønnum slo et innoverskrudd hjørnespark og Erik Israelsson stanga Vålerenga i ledelsen. Det neste målet var meget vakkert. Dønnum spilte ut på Fredrik Oppegård som spilte igjennom Leo Cornic på høyre sida. Israelsson stanga inn sitt andre mål for dagen. Det så lett ut og da halvtimen var passert snappa Oppegård opp en feilpasning, dribla av et par menn og plasserte ballen vakkert i mål. Det så tungt ut for Follo og verre skulle det bli.

Erik Israelsson scora og scora for Vålerenga 2. Foto: Kenneth Berger.

 

Riktignok ødsla Vålerenga 2 vekk noen enorme sjanser og blei snytt for et straffespark, men da Brede Sandmoen fant Sander Werni nede mot dødlinja, Werni blei felt, men sto på beina og fikk vippa ballen inn i femmeteren – så var ingen andre enn Israelsson der og heada inn hattricket. Alle tre måla scora han med huet. Det var etter 38 minutter og nå jakta Vålerenga 2 det femte målet før pause. Det kom to sekunder etter at uret passerte 45 minutter. Banens overlegent beste spiller, Sakarias Opsahl, spilte fram Werni som nok en gang blei felt, nok en gang nekta han å falle; men denne gangen scora han sjøl med et snublestegskudd.

 

I andre omgang roa Vålerenga litt ned målkåtheten, men sjansene var der. Bakerst i mål sto en Kristoffer Klaesson som etter hvert begynte å bli ganske irritert. Da en ball plutselig kom inn i feltet hans ønska han for eksempel å få lov til å være borte i den, men sjøl om han skreik keeper aldri så høyt, så stakk Opsahl av med ballen. På tribunen begynte vi å lure på om Klaesson hadde behov for ullteppe, det var jo tross alt litt kjølig i lufta.

 

Det blei ingen mål før Israelsson blei bytta ut med Joacim Sereba, men da eksploderte Vålerenga. Oskar Opsahl vant ballen på midtstreken og fikk dytta den til Sandmoen som dytta den videre til Sakarias Opsahl. Så gikk det fort framover. Opsahl sendte en vegg til Sandmoen som spilte Dønnum, som med en elegant vending storma framover og spilte en rettvendt Oppegård i fullt firsprang mot venstrebacken til Follo. På hjørnet av sekstenmeteren stoppa han opp, dribla seg igjennom to mann og fikk satt tåa på ballen. Keeper var ute med en beinparade, men Sandmoen sto der og satte kula sikkert i mål. Et herlig angrep.

 

Fem minutter seinere og Sakarias Opsahl spilte igjennom Werni som løp i fra forsvaret og sikkert plasserte inn Vålerengas syvende mål. Elias Taubo hamra kula opp i tverrliggeren, men da Follo fikk et innlegg fra sida, så kløna Klaesson voldsomt da han skulle plukke ned ballen. Han mista den rett på hodet til en follospiller som reduserte. Vålerenga svarte rett etterpå og et innlegg fra Oskar Opsahl fant Taubo på tyve meter som vakkert plasserte inn 8 – 1. På overtid fikk Follo tidenes billigste straffe og Klaesson gikk feil vei. Dermed endte det 8 – 2 til Vålerenga.

 

Dermed topper Vålerenga tabellen på målforskjell foran Mjøndalen 2 som slo Vålerenga 2s neste motstander Norild hele 6 – 1. Frigg, Tønsberg og Drøbak-Frogn fikk alle ettmålsseiere i sine kamper. Nå skal Vålerenga altså til Vadsø. Det blir en overnattingstur, så det kan bli problematisk å få med seg spillere som Ivan Näsberg, Erik Israelsson og Aron Dønnum dit, men det er den eneste flyturen i årets serie. Det er et par kamper med en times busstur hver vei; men da blir a-lagsspillerne med.

 

Vålerenga stilte følgende lag:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Harald Martin Hauso – Ivan Näsberg – Oskar Opsahl

Sakarias Opsahl – Brede Sandmoen

Erik Israelsson

Fredrik Oppegård – Sander Werni – Aron Dønnum

Innbyttere: Joacim Sereba (32 min for Israelsson), Brage Skaret (30 min for Näsberg), Elias Taubo (26 min for Werni), Marcus Victorio (20 min for Dønnum) og Florind Lokaj (20 min for Sandmoen).

 

Vålerengas beste
Sakarias Opsahl
Erik Israelsson
 Sander Werni

 

Sportsjournalister til besvær

Nettavisa har ei sak der man kan stemme på rundens mål i toppserien. For serierunde tre har de valgt ut tre helt ordinære mål, men Vålerengas 2 – 0 scoring som starter helt bak hos Guro Pettersen og inneholder tretten pasninger, alle på entouch, før ballen ender hos Marie Dølvik Markussen som med mottaket frigjorde seg fra blokkade av en stopper og med neste touch knallhardt limte kula tilbake helt nede i stolperota utagbart for keeper er ikke tatt med. Altså, det er mest sannsynlig tidenes vakreste kollektivmål i toppserien siden den blei starta i 1987.

 

Målet var så vakkert at det ga en kollektiv orgasme blant tilskuerne. Den eneste vålerengaspilleren som ikke var borti ballen på vei mot målet var venstreback Tina Dalgård – resten av laget var ballen innom og da det eksploderte framover gikk det ekstremt fort. Det var – som vi nevnte i gårsdagens gjetord – historisk sus tilbake til 1980-tallet, ishockey og CSKA og Sovjetunionens gamle KLM-rekke; men journalistene i Nettavisen så altså ikke noe ekstraordinært i det målet. Er det mulig?

 

Vi mistenker at dette er fordi målet er elendig filma av en kameramann eller -kvinne som ikke fulgte med og så vidt fikk med seg at det skjedde noe på banen. Vi aner ikke hva som har skjedd der, men det ser egentlig ut som om personen bak kamera var på toalettbesøk i et kvarter og kom tilbake akkurat i tide til å vri kameraet så Dølvik ikke scora utafor bildet. Fotball er best når man følger med!