Tur i tornebygda

10.04.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga skal spille fotballkamp igjen. Denne gangen i tornenes bygd, mest kjent for å ha dekki over en og annen sovevoldtekt utført av fjorårets visekaptein. Vi snakker altså om en moralsk forkastelig klubb, klubbledelse og spillere. En framskutt kamp for tiende runde fordi umoralen vil ha best mulig forberedelser til europacupspill.

Dessverre vinner ikke god moral og samfunnsansvar fotballkamper. Det har Vålerenga til gangs bevist på sine tre siste turer til Molde. Tre strake firemålstap er fasiten. Vi må tilbake til 2015 for å finne sist Vålerenga tok poeng i tornebygda. Den gangen endte det målløst. Forrige gang Vålerenga tok poeng var i sølvsesongen 2010. Da blei alle tre poenga med til Oslo etter 0 – 1 på et sjølmål. Året før var enda hyggeligere. Da sørga Dawda Leigh, Freddy dos Santos og Bojan Zajíc for at Vålerenga vant hele 0 – 3.

 

Bård Finne scora der oppe i fjor i det som endte som et 5 – 1 tap. Statistikken siden Røkkelaget rykka opp i Elitserien igjen, altså fra 2008 forteller sitt: 8 – 1 – 2 og det er altså ikke vålerengaseiere som er nevnt først. Erling Knutzon er sannsynligvis ute mot oss i kveld, mens Vålerenga mangler Efraín Juárez som har karantene med rødt kort. Det betyr Markus Nakkim på høyrebacken. Solid defensivt, men det blir ingen overlappende back offensivt. Frykten for at Vålerengas høyreside skal bli nær død er derfor tilstede.

 

En annen spiller som mangler i troppen er Felix Horn Myhre. Han er leid ut til Bodø/Glimt, en klubb som ligger foran Vålerenga på tabellen. Det er merkelig, det er trist og det er heller ikke bra for tilskuermassen. Horn Myhre er en av osloguttene som den jevne osloborger ønsker å se spille. Det blir nok to oslogutter på laget i kveld og ytterligere tre på innbytterbenken – fire hvis vi strekker begrepet litt og regner inn Aron Dønnum som kom til klubben fra Eidsvold som femtenåring; men nå begynner antall utleide spillere å bli i overkant mye. Sånn er det å være fattig – ryke på 27 millioner kroner og ende med et rødt tall på tre millioner etter at Tor Olav Trøim spytta inn 24 millioner. Vi tror på følgende lagoppstilling:

Adam Larsen Kwarasey

Markus Nakkim – Johan Lædre Bjørdal – Jonatan Tollås Nation – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Mohammed Abu

Chidera Ejuke

Herolind Shala – Mathias Vilhjálmsson – Bård Finne

Innbyttere: Kristoffer Klaesson, Ivan Näsberg, Erik Israelsson, Sakarias Opsahl, Deyver Vega, Aron Dønnum og Fitim Azemi.

 

Storseier

Håndballjentene unngikk bananskallet bånnlaget Raumnes & Årnes var og vant komfortabelt 22 – 36 etter at de avgjorde kampen i første omgang og leda 7 – 11 til pause. Ida Håvardsdottir Storås blei kampens store spiller med ti mål. Silje Hornnes Mauseth scora åtte mål, fire av dem på straffer; Cecilie Moksnes Sæther og Hilde Jacobsen Egset og scora fire hver; Olivia Chunxing Hynne og Anna Thea Nygaard Woll scora tre; Tuva Heger Bratterud to mens Kine Eng Strand og Rikke Massafra fikk en pinne hver.

 

Dermed klatra jentene helt opp i ryggen på Kjelsås og vil med seier mot undulatene i Skedsmohallen på torsdag rykke opp til andredivisjon. Der håper vi det blir litt flere tilskuere. I Neshallen var det ifølge den offisielle statistikken -1 tilskuere. Vi lurer fælt på hvordan det er mulig å ha et negativt tilskuertall, men Raumnes & Årnes skylder altså tilskuere ifølge statistikken.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Molde – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Molde Stadion