Bøttekamp, NM-kamper og serieåpning

29.03.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I helga er det i overkant mye som skjer i vålerengaverden og du tvinges til å velge. Du tvinges ikke bare til å velge idrett, for velger du ishockey tvinges du også til å velge hvilket lag du vil følge i kampen om NM-gull. Ispedd hockeyen har fotballen både serieåpning i eliteserien og første bortekamp i toppserien, serieåpning for rekruttjentene, NM-kamp for G16, Nasjonal serie for G19 og landskamper. Sånn blir det når fotballen ruller i gang før aprilsnarr.

 

Kampen om bøtta #1

Vålerengas hockeyjenter spiller lørdag semifinale i NM mot Hasle-Løren i Løren Ishall og dersom de vinner den spiller de finale søndag mot vinneren av Stavanger og Wing. Det kan bli Vålerengas 45. bøtte gjennom historien og det var da også hockeyjentene som tok den siste; men vi må tilbake til 2015 for å finne sist gang Vålerenga plaga Harald med å rappe sølvtøy. Det var for ellevte gang. Når vi tenker oss om, 2015, 2013, 2012 og 2010. Hockeyjentene har tatt Vålerengas fire siste bøtter. Vi må helt tilbake til 2009 for å finne siste herrebøtte og til 2008 for å finne siste fotballbøtte.

 

Semifinalemotstander Hasle-Løren blei nummer tre i årets serie, men fikk det tungt i kvartfinalene mot førstedivisjonslaget Grüner. I den første kampen leda Grüner 2 – 1 etter to perioder, men det sto 2 – 2 etter ordinær tid. Hasle-Løren vant dog 9:53 ut i fjerde periode da Sofie Fjellvang satte inn sitt andre mål for dagen i Grünerhallen. I Løren Ishall var det annerledes. Der leda Hasle-Løren 4 – 1 etter to perioder, alle mål scora av Fjellvang; men Grüner slo tilbake med to mål av Sonia Celine Strandrud og var nære på å få en fjerde periode da de fikk overtall det siste halvminuttet av tredje periode.

 

Wing vant 3 – 1 og 5 – 1 over Sparta der begge kampa blei spilt i Leangen Ishall og møter serievinner Stavanger i semifinalen. Vålerenga som serietoer får den antatt vanskeligste motstanderen, men sånn det ser ut nå var kanskje Grüner en motstander som neste år tar steget opp i Eliteserien. De virker sterkere enn både Wing og Sparta. Kanskje er det på tide med seks lag i eliteserien igjen.

 

Kampen om bøtta #2

Vålerenga gikk på en smell i Askerhallen sist og må være betydelig bedre i Furuset Forum i kveld dersom det skal bli ei ny bøtte, den 27. for gutta i tilfelle. Det står 2 – 2 i kamper og Vålerenga har fortsatt fordelen av å spille i Furuset Forum. Særlig det med Forum gjør at vi tror på seier fortsatt. Det viser seg svært vanskelig å vinne der for bortelaget og i kveld blir det storstilt på tribunen med tifoshow. Vi gleder oss.

 

Så blir det også en sjette kamp i Askerhallen på søndag. Forhåpentligvis har Vålerenga matchpuck og kan avgjøre i den kampen. Det hadde vært jævlig digg. Så får vi se hva slags lag Vålerenga kommer med. Sist var Stefan Espeland ute med sjukdom, mens Morten Ask gikk av med sykdom under oppvarminga. Thomas Olsen var ute med en kneskade.

 

Norgesmesterskapet U21

Vålerengas U21-lag vant 3 – 1 over Manglerud Star i den første av potensielt tre kvartfinaler i NM. Dersom de også vinner i kveld, så er det over og Vålerenga er i semifinalen. Kampen spilles i garasjen i kveld og er idiotisk nok litt ødeleggende for hva Vålerenga får med seg i kveldens kamp av unggutter.

 

Norgesmesterskapet U18

Trudde du vi var ferdige med hockey? Tru om igjen. I helga er det nemlig semifinale og finale i NM for U18-laget til Vålerenga. Seriemesterne banka Sparta 6 – 2 og 5 – 2 i kvartfinalene og møter Stjerna i semfinalen. Stjerna slo de uringule 7 – 4 og 4 – 2 i kvartfinalene og blei nummer seks i serien.

 

I finalen møter Vålerenga vinneren av serietoer Frisk Asker som slo Kjøpeskauen 6 – 4 og 4 – 1 i kvartfinalene og serietreer Manglerud Star som slo Stavanger 6 – 2 og 5 – 1 i kvartfinalene. Alle kamper spilles i Skien Ishall.

 

Serieåpning mot 3050

0658 mot 3050 – vi snakker serieåpning i eliteserien på Valle kunstgressbane 5. Klubben som er såpass lite interessant at de brukte hele syv år på å selge stadionnavnet sitt til et annet entreprenørselskap enn de som faktisk bygde stadionet sitt. Her på Sotahjørnet omtaler vi det for øvrig fortsatt som Nedre Eiker Stadion, hvilket er det originale navnet og sjølsagt det eneste vi gammeldagse fotballsupportere vedkjenner.

 

3050 er nyopprykka og har en meget direkte stil med «best uten ball» som spillerutvikler og det skal vi nok få se mye av i årets sesong også. Moldereserve i mål, muskler på stopperplass og en pensjonist på en meget tynn midtbane. På topp har de en spiller med rullator. Den eneste spilleren 3050 har hatt, som Vålerenga har ønska seg, er Jibril Bojang – men han krevde for stor lønningspose og forlot juniorlaget til Vålerenga for å spille for Odds.

 

Hva så med Vålerenga? Adam Larsen Kwarasey er lagets nye kaptein, men viste at han ikke er i form i generalprøven. Form har derimot Kristoffer Klaesson vist med storspill for G19-landslaget og det bør være attenåringen som fyller sisteskanseplassen i seriepremieren. Og det er på tide. Det er snart godt fire år sida han debuterte i PostNord-ligaen og det største keepertalentet i Norge siden Henry «Tippen» Johansen bør få eliteseriedebuten sin i seriepremieren.

 

I forsvaret har det også vært litt så som så. Sidebackene er nok bankers, men i midtforsvaret skal ikke Johan Lædre Bjørdal være for sikker på plassen. Ivan Näsberg var den spilleren som tetta best igjen bak i fjorårssesongen og det har han fortsatt med i årets oppkjøring.

 

På midtbanen er det spørsmål om hvem som skal spille ved siden av Mohammed Abu. Det blir enten Magnus Lekven eller Erik Israelsson. Vi tror mest på Lekven. Dette er det laget Sotahjørnet mener bør stille i seriepremieren:

Kristoffer Klaesson

Efrain Juárez – Jonatan Tollås Nation – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Mohammed Abu

Chidera Ejuke

Herolind Shala – Mathias Vilhjalmsson – Bård Finne

Innbyttere: Adam Larsen Kwarasey, Johan Lædre Bjørdal, Christian Dahle Borchgrevink, Erik Israelsson, Felix Horn Myhre, Deyver Vega og Fitim Azemi.

 

Kolbotn

Vålerengas damelag gjorde noe så spesielt som å vinne ei serieåpning. Nå skal de til Kolbotn for årets andre kamp og det blir en spennende affære mot et lag som lenge leda mot undulatene i serieåpninga; men som til slutt tapte 4 – 3. Utleide Isabell Lehn Herlovsen sutra seg til to mål i den kampen. Vi regner dog med at hu møter ei stengt dør i Stine Ballisager Pedersen.

 

Vålerenga spilte strålende i serieåpninga, men sleit med uttellinga. På ei humpete myr i Oppegård blir det nok betraktelig vanskeligere å få finspillet til å sitte. Kolbotn var litt mer offensive enn Stabæk og stilte med ei fembacksrekke i stedet for seksbacksrekke. Vi forventer dermed et ultradefensivt spill, men veit godt at Vålerenga har spillerne til å avgjøre på langskudd. Sherida Spitse og Jenna Dear er heller ikke redd for å fyre av fra langt hold.

 

Laget sier nærmest seg sjøl. Det er ingen grunn til å endre på det som fungerte mot Stabæk og det er heller ingen som skal på landslagsoppdrag i kveld, sjøl om Marie Dølvik Markussen nå er tatt ut på a-landslaget. Da er det på tide med et par tuneller og et mål eller fem. Vi forventer følgende lag fra Vålerenga:

Guro Pettersen

Svanhild Sand – Maruschka Waldus – Stine Ballisager Pedersen – Tina Dalgård

Sherida Spitse

Jenna May Dear – Victoria Ludvigsen

Ajara Njoya – Natasha Dowie – Marie Dølvik Markussen

Innbyttere: Tinja-Riikka Korpela, Mia Rostad Huse, Ingrid Søndenå, Kine Fløtre, Synne Sofie Christiansen, Celin Bizet Ildhusøy, Maren Eithun Hauge

 

Kringsjå

Vålerengas rekruttdamer serieåpner også denne helga. De møter kringsjårekruttene på kringsjåkunstgresset på Sognsvann. Sist de forsøkte seg på serieåpning der, så endte det i avbrutt kamp på grunn av tåke. Se opp for dårlig vær sier bare vi. Vi tipper følgende lag:

Tinja-Riikka Korpela

Mia Rostad Huse – Eline Stensen Gulliksen – Ingrid Søndenå – Maren Eithun Hauge

Kine Fløtre

Tine Celine Karstensen – Julia Caroprese

Celin Bizet Ildhusøy – Nadia Ryan Pinto – Synne Sofie Christiansen

Innbyttere: Sara Nilssen Kilen, Selma Saastad, Matilde Ravn, Thale Thunem, Sofie Lerstang Rez, Anna Solskjær og Lea Haji Høiness.

 

Moss

G16-laget skal atter en gang ut i NM-kamp og nå har de kommi til den andre mellomrunden etter at de lekte seg med Gran i forrige runde. En litt mer renommert fotballklubb står på andre sida denne gang. Moss – der Klanen drekker tran – er motstander og kampen går på Melløs. Vanligvis skulle dette ha vært en kamp som skulle ha blitt sendt på Klanens Webradio, men siden det slåss om et par bøtter samme dag i ishockey så får man håpe på at noen kråker viser kampen i stedet.

 

Vålerenga må unnvære sine beste spillere fordi de har kontrakt med eliteklubben og ingen har tenkt på at det kanskje kunne skrives en låneavtale med breddeklubben så de kan få spille norgesmesterskapet. Det er et problem det der, men Odin Thiago Holm og Oscar Bobb er altså ikke med. Vålerenga skal allikevel ha et meget sterkt lag.

 

Sandefjord

G19 møter Sandefjord i årets andre hjemmekamp i Nasjonal Serie CL4. Kampen spilles inne på stadion på søndag og Vålerenga vinner sjølsagt over hvalfangerne. Det blir nok toppa lag ettersom rekruttserien ikke er starta ennå. Vi spår tosifra.

 

Landslag

Jenny Sare Slåtta fikk debuten sin på J16-landslaget i dag da Norge slo Luxembourg hele 6 – 0 i UEFA Development Tournament. Slåtta spilte hele kampen i forsvar og skal også søndag ut i landskamp. Da er det Georgia som står for tur. Brage Skaret og Fredrik Oppegård spiller eliterunde i EM-kvalifisering mot Belgia i kveld. De får en tøff jobb med å gå videre etter at Norge tapte 0 – 1 for Ungarn i går.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 11:00 Fotball: Luxembourg – Norge J16, UEFA Development, FFM Training Centre

Fredag 16:00 Fotball: Norge G17 – Belgia, EM kvalifisering Eliterunde, III. Kerületi TVE

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Frisk Asker, NM Semifinale #5, Furuset Forum

Fredag 20:00 Hockey: Manglerud Star – Vålerenga U21, NM Kvartfinale #2, Manglerud Ishall

Lørdag 11:30 Håndball: Fredrikstad – Vålerenga Herrer, 1. divisjon, Lislebyhallen

Lørdag 12:00 Hockey: Vålerenga U18 – Stjerna, NM Semfinale, Skien Ishall

Lørdag 15:00 Fotball: Kolbotn – Vålerenga Damer, Toppserien, Sofiemyr Stadion

Lørdag 15:30 Hockey: Vålerenga Damer – Hasle-Løren, NM Semifinale, Løren Ishall

Lørdag 18:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Mjøndalen, Eliteserien, Valle kgb 5

Søndag 11:00 Fotball: Georgia – Norge J16, UEFA Development, FFM Training Centre

Søndag 14:00 Fotball: Vålerenga G19 – Sandefjord, Nasjonal Serie CL4, Valle kgb 5

Søndag 15:00 Fotball: Moss – Vålerenga G16, NM Mellomrunde 2, Melløs Stadion

Søndag 16:00 Hockey: Stavanger/Wing – Vålerenga Damer, NM Finale, Løren Ishall

Søndag 16:00 Hockey: Vålerenga U18 – Frisk Asker/Manglerud Star, NM Finale, Skien Ishall

Søndag 18:30 Hockey: Frisk Asker – Vålerenga Herrer, NM Semifinale #6, Askerhallen