Minst 24 millioner i underskudd

28.03.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Nordeas investeringsdirektør Robert Næss har tatt for seg eliteserieklubbenes årsregnskaper for 2018 og gravd i talla. Han klager litt på at Vålerenga er kjipe når det kommer til årsregnskapet. Resultatet endte på tre røde millioner, men så finner han at Tor Olav Trøim har spytta inn minst 24 millioner kroner.

Mye av det er bekymringsverdig. Troppen er mindre enn på lenge, hele ti spillere færre enn for bare få år sida, inntektene er høyere; men allikevel er altså bunnlinja mildt sagt skremmende. Klubben er helt avhengig av at Trøim spytter inn penger. Lørdag er det serieåpning og Ronny-O-Meteret har kommi opp i 59 prosent. Det mangler engasjement rundt serieåpninga. Det mangler engasjement rundt Vålerenga Fotball Elite.

 

Som VPN så riktig skriver i dag, så er det ikke gjort noe for å få opp interessen. Det er ingen som har merka at det nærmer seg seriestart. Joda, Reidar Sollie i samarbeidsavisa Dagsavisa skriver en og annen artikkel bak en betalingsmur. Spillerne gjemte seg bort hos et hatlag på Romerike i stedet for å ha en skikkelig start hjemme i Vallhall. Laget er ikke synlig i media, hverken NRK eller TV2 har Vålerenga i positive nyheter i sportssendingene sine. Det virker som om Vålerenga tror at alt kommer av seg sjøl.

 

Da Daniel Fredheim Holm var på Radiumhospitalet og leverte en sjekk i 2017 blei saken behørlig omtalt på vif-fotball.no og VIF-TV. Da Vålerenga Hockey besøkte Radiumhospitalet denne sesongen, så fikk klubben nesten tre minutter i TV2-sporten. Det er reklame; men det kommer ikke uten innsats. TV2 hadde vel ikke dukki opp dersom Glenn Jensen ikke hadde ringt og mast på at de skulle komme og når media dukker opp på trening, så skal de være velkommen. Ikke plasseres så langt unna det som skjer at de ikke gidder å møte opp fordi sportsjournalistene synes det er kjedelig. Vålerenga Fotball Elite har mye å lære. Klubben er ikke lenger åpen.

 

Vi vil anbefale ledelsen i fotballklubben å ta seg en studietur til Jordal Ungdomshall for å se hvordan Vålerenga Ishockey oppfører seg når det dukker opp presse eller andre engasjerte folk på treninga. Det er morsomt å gå på de treningene. Litt som det var i gamledager da Vålerenga Fotball trente i Bingen. Tell antall artikler som blei skrivi om Vålerenga Fotball på den tida og hvor mange som skrives nå. Det er ikke tilfeldig at det tallet er drastisk mye lavere nå. Journalistene trives ikke – da kommer de ikke heller; men de har langt større påvirkningskraft for engasjementet rundt klubben enn det egen medieavdeling har.

 

Grisetap

Vålerenga Hockey gikk på et grisetap i Askerhallen i går og det virker å være litt småkrise angående omgangssyken som har gått i laget. Er de tappa for krefter eller klarer de å fylle på glykogenlagra så de møter opp til kamp igjen til den femte semifinalen. Den går allerede fredag i Furuset Forum.

 

Stefan Espeland har dessverre vært sjuk nå i to kamper og har fått feber. Morten Ask mangla i går, men Andreas Stene var tilbake – frisk, men ikke rask. Thomas Olsen sliter med kneet og i går valgte Vålerenga å la U21-gutta spille kvartfinale i stedet for å ta dem med på semifinalen. Nå står det 2 – 2 i kamper og fredag er det klart for ny hjemmekamp i Furuset Forum. Vålerenga har fortsatt muligheten til å nå en finale – og hjemmefordelen er fortsatt vår.

 

Manglerud Star

Vålerengas U21-lag vant den første av potensielt tre kvartfinalekamper i NM mot Manglerud Star. Det blei en 3 – 1 seier etter at alle måla kom i midtperioden. Filip Lalande, Jens Jacob Bjørnslett og Lars Erik Francke-Enersen scora Vålerengas mål. Fredag spilles den andre kampen før det blir et lite opphold før den eventuelle siste kampen spilles.