Sykdom i hockeytroppen

26.03.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas iskrigere har snudd fordelen Frisk hadde etter det første oppgjøret etter to strake seiere i semifinalen leder de nå 2 – 1 i kamper. Det spilles best av fire og dermed er det plutselig Frisk som har presset på seg i Askerhallen onsdag. Det har vært tre jevne oppgjør, men Vålerenga har plutselig fått sykdom i troppen. Andreas Stene blei sjuk etter morgentreninga mandag, mens Stefan Espeland blei sjuk under oppvarminga til kampen. I tillegg var Thomas Olsen ute med en mulig kneskade som de ikke har fått sjekka ut ennå. Forhåpentligvis er det ingenting, men Vålerenga vil ikke ta noen sjanser.

 

Vi får inderlig håpe at det ikke er noe sjukdom som går i vålerengtroppen og at Stene og Espelands tilfeller er av rein tilfeldighet at begge blei sjuke nær sagt samtidig. Hvis ikke blir det vanskelig å nå finalene, sjøl om Filip Lalande skal ha all honnør for innsatsen i gårsdagens oppgjør. Det er godt å se at unggutta leverer.

 

Vålerenga kom på langt nær ikke like godt i gang i førsteperiode som de har gjort i de to første oppgjøra. Frisk hang med, men det var Vålerenga som tok ledelsen etter at Filip Gunnarsson spilte fram Andreas Heier. Heier kriga seg foran Patrick André Bovim som hekta det han var god for. Armen kom opp i været i det Heier runda keeper Nicklas Dahlberg, men med kølla til Bovim rundt livet fikk han ikke avslutta på mål. Armen til dommeren kom opp, men han trengte ikke å holde den oppe lenge. Heier fikk nemlig kontroll på pucken like over dødlinja og fikk slått den ut i målgården. Der lå pucken for seg sjøl et lite sekund før Mats Trygg kom til og scora det enkleste målet han har gjort så langt i karrieren.

Mats Trygg jubler for målet, mens Dahlberg er i rundvantet. Foto: Kenneth Myhre.

 

I midtperioden scora plutselig Frisk ut av ingenting. Og da det blei spill fire mot fire skulle de få nok et billig mål. Vålerenga burde nemlig ha scora da Tobias Lindström runda Dahlberg og skulle sette pucken i tom kasse på backhand, men traff stolpa og Frisk kontra inn en ledelse i stedet. Men Vålerenga viste på ny karakter og Rasmus Ahlholm svarte i det samme fire mot fire-spillet assistert av Lindström og Trygg. Dermed sto det 2 – 2 etter to perioder.

Rasmus Ahlholm har nettopp utligna. Foto: Kenneth Myhre.

 

Nervene lå utapå publikum, presse og spillere i tredje periode. Tida gikk og gikk og to dyktige keepere nekta laga å score; men med under to minutter igjen fikk Villiam Strøm gitt pucken ned til Lindström i rundvantet. Han fant i sin tur Martin Røymark som tok med seg pucken opp fra rundvantet, rundt droppsirkelen og med et silkemjukt håndleddsskudd limte han pucken opp i det nærmeste krysset. Vålerenga hadde seieren i sin hule hånd med bare 110 sekunder igjen å spille.

Martin Røymarks avslutning var av det finslepne slaget. Foto: Kenneth Myhre.

 

Frisk prøvde seg med å ta ut keeper og det blei svært dramatisk de siste tredve sekundene da spaken til Steffen Søberg knakk, men oppofrende defensivt spill gjorde at Vålerenga var nærmest scoring ved Jonas Oppøyen. Pucken traff dog kun metallet.

Jonas Oppøyen satte pucken i stolpa på tom kasse. Foto: Kenneth Myhre.

 

Kun 1 172 tilskuere fant veien til Furuset til oppgjøret. Det er så synd, for Vålerenga spiller glitrende flott ishockey. Dessverre har ikke folket klart å tilvenne seg Furuset Forum som en hjemmearena i påvente av Jordal Amfi. Det er veldig synd. Da Furuset var gode spilte de i bobla der IKEA ligger nå. Vålerenga blei i år det første laget som noen gang har vinni noe som helst i Furuset Forum og vi kan ta det double.

 

Nå er det bortekamp i Asker på onsdag, både Vertshusbussen (Vålerenga Vertshus) og Ultras (Enga Café) kjører dit. Rekker du ikke bussene, så bruker Toget 20 minutter fra Oslo S til Asker og det er drøyt ti minutter å gå fra Asker Stasjon til Askerhallen, det koster 23 kroner med tilleggsbillett fra Sone 1. Bilen kan du også ta. Gutta trenger all den støtta de kan få. Og på fredag er det ny hjemmekamp. Vi veit ikke helt hva det er de har planlagt, men vi veit at tifogruppa har store planer for den kampen. Vi oppfordrer alle som har mulighet til å gå på kampen. Hockey er nemlig best rinkside.

 

Manglerud Star, Stjerna og Hasle-Løren

I går var det trekning av kvartfinalene i NM for U21 Elite. Vålerenga fikk samme motstander som i herrenes kvartfinale, nemlig Manglerud Star. Dermed blir det én garasjetur også på U21-laget som starter kvartfinalespillet i morgen og spiller onsdag og fredag. Deretter tar de ei pause og spiller den eventuelle tredje kvartfinalen først 2. april. Årsaken er at helga 30. og 31. mars spiller U18 NM semifinaler og finaler i Skien Ishall. Der møter Vålerengas U18 lag Stjerna etter at våre gutter slo ut Sparta i to strake kamper i kvartfinalene. Vi kan også nevne at det samtidig blir spilt NM semifinaler og finaler for jentene i Løren Ishall. Der møter Vålerenga Hasle-Løren som klarte to ettmålsseiere mot førstedivisjonslaget Grüner i kvartfinalene. Vålerenga slapp å spille kvartfinaler som serietoer.

 

Ungarn

Midtstopper Brage Skaret og offensiv midtbane Fredrik Oppegård er med når Norges G17-landslag i kveld møter Ungarn i den første av tre kamper i eliterunden i kvalifiseringa til EM. De øvrige motstanderne er Belgia og Bosnia Herzegovina.

 

EM-klare

Kristoffer Klaesson holdt nullen i de to første kampene av Norge G19s eliterunde av EM-kvalifiseringa. Med 3 – 2 seier over Kroatia i dag gikk dermed Norge videre til sluttspillet og Klaesson sto igjen sterkt, men måtte kapitulere da Kroatia kasta alt fram det siste kvarteret. Det siste målet kom på straffe, men med sitt meget sterke keeperspill signaliserer Klaesson nok en gang at han skal være førstevalget i det Ronny Deila skal ta ut laget til serieåpninga.

 

Vålerenga i dag:

14:00 Fotball: Kroatia – Norge G19, EM kvalifisering eliterunde, Gradski Stadion

20:00 Fotball: Ungarn – Norge G17, EM kvalifisering eliterunde, Globall Football Park