Kampene om Oslo

07.03.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Kampen om Oslo foregår i dag på to plan. Det er fotball og det er ishockey. Den ene foregår vest for Oslo mot en klubb viss navn er mest kjent for galopp; men på tross av at det ikke er et byderby er det et oslooppgjør i form av Oslo Fotballkrets. Den andre foregår øst i Oslo i en lånt ishall av en klubb som på nittitallet var nettopp sammenslått med kveldens motstander. Det er vel fortsatt noen som husker Spektrum Flyers. Felles for begge derbyene er at de er NM-kamper.

NM kvalifisering

Vålerengas J16-lag er det eneste vålerengalaget som i år måtte igjennom NM-kvalik i Oslo for å komme seg videre til regional kvalik. For G16, J19 og G19 starter NM med regional kvalik, mens Herrer A starter i nasjonal runde 1 og Damer A i nasjonal runde 2. Vi kan allerede fastslå at de er videre. Kveldens kamp handler kun om å vinne kvalifiseringa.

 

For etter at tre av fire kamper er gjennomført står Vålerenga og Øvrevoll Hosle med full pott og ni poeng hver. Dermed gjør de kun opp om hvem som vinner kvalifiseringa, sjøl om det ikke spiller så stor rolle i en cup. Ut i fra resultatene så langt bør det bli et jevnt og spennende oppgjør. Vålerenga slo KFUM 2 – 3 på KFUM Arena, mens ØHIL vant 5 – 2 på Hosle. Vålerenga slo Kolbotn 7 – 2 på Valle, mens ØHIL vant 2 – 6 på Sofiemyr. Vålerenga slo Røa 8 – 1 på Valle, mens ØHIL vant 0 – 8 på Røabanen. Det betyr at ØHIL topper serien med +15 i målforskjell, mens Vålerenga har +13. Vålerenga må med andre ord vinne for å ta puljeseieren.

 

Røa er ferdigspilt og slått ut med null poeng; men det knytter seg kanskje mest spenning til det andre oppgjøret i pulja i kveld. KFUM og Kolbotn har tre poeng i kampen om den tredje plassen inn i regionale runder. KFUM har -1 i målforskjell, mens Kolbotn har -3. Kolbotn må dermed vinne oppgjøret på KFUM Arena for å kvalifisere seg videre. Ryker Kolbotn ut vil det være en kjempeskrell. Store deler av kolbotnlaget er nemlig det samme laget som sendte Vålerenga ut av cupen i semifinalen i fjor og til slutt vant 3 – 2 over Herd i NM-finalen. Men sånn er oslokvaliken. Dødens kvalik. Det er mye enklere å komme seg igjennom de regionale rundene enn å kvalifisere seg videre fra regionale runder til nasjonale runder.

 

Fra den andre oslopulja er det Stabæk, kringsjåklubben og Bærums Verk Hauger som har gått videre, mens Asker og Holmen er slått ut. Klanens Webradio reiser til Hosle og streamer kampen. Du kan se den live her.


Kvartfinale #1

Vålerengas ishockeyherrer sluntrer ikke unna, men møter opp på Fort Forum på Furuset for å ta hjem den første av de fire seierne de trenger for å kvalifisere seg til semifinale i NM. Motstander er Manglerud Star og Vålerenga det er nok en god del spente mennesker som lurer på om Vålerenga klarer fire strake eller må spille fem kamper.

 

Vi øyner Manglerud Star like store sjanser til å nå en semifinale som en tilfeldig valgt fregatt i Fridtjof Nansen-klassens sjanse til å forbli sjødyktig i kollisjon med et tankskip. Garasjeklubben forblir et lag som er farmerklubb for Vålerenga. Det er ikke så lenge sida klubben var en førstedivisjonsklubb. I 2012 rykka laget ned etter å ha blitt nummer ni i getligaen, men tapte kvalik mot Frisk Asker og Tønsberg Vikings. De kom seg ikke opp igjen før i 2014 etter at Rosenborg gikk konkurs. Tida da de var gode, altså i 1977 og 1978, er svunnen.

 

Det blir dermed en liten fest i Furuset Forum i kveld. Vi lover vålerengaseier. Vi garanterer vålerengaseier og vi prøver å forstå hvordan dette breddehockeylaget har havna i en profesjonell serie. De er – som det blir sagt i kultfilmen hockeyfeber – amatører!

 

Hands

Håndballgutta fortsatte trenden med knepne håndballtap og tapte 33 – 36 for Follo som ligger på kvalikplass til opprykk til eliteserien i går. I seg sjøl en ganske så sterk prestasjon, men igjen gir det ikke uttelling i poeng og dermed står gutta fortsatt med smultring når to kamper gjenstår.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Øvrevoll Hosle – Vålerenga J16, NM kvalifisering Oslo avd 01, Hosle Arena

19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Manglerud Star, NM kvartfinale #1, Furuset Forum