Garasjeplass i kvarten

06.03.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas noe forsterka U21-lag feia isen med Ringerikes getligalag i går og etter kampen og utdeling av seriemesterskapsmedaljer og pokaler kunne Espen «Shampo» Knutsen fortelle for omverdenen om at det blir garasjetur til Roy Johansens barndomsdrabantby Manglerud. Begrunnelsene han ga var gode. Vi har slått dem i seks av seks oppgjør og det er kortest reisevei.

Det er «hjemmekamper» torsdag og mandag i Fort Forum og bortekamper lørdag og onsdag i garasjen. Deretter er det eventuelt fredag hjemme, søndag borte og tirsdag hjemme dersom Vålerenga ikke har avgjort etter fire kamper. Alle kamper på hverdager går 19:00. Lørdagskampen går 18:00, mens en eventuell søndagskamp vil gå 18:30.

 

Under har vi satt opp en innbyrdestabell for motstanderne som møtes i kvartfinalene og ut i fra kampa spilt i getligaen kan hockeynorge se fram til to meget heftige oppgjør allerede i kvartfinalene. Både oppgjøret mellom Stavanger og Sparta og oppgjøret mellom Lillehammer og Frisk Asker er tilnærma dødt løp etter seks innbyrdes kamper i getligaen. Her kan det fort bli to kamper som går til syv oppgjør. Det er dermed heller ikke usannsynlig at Vålerenga kan ende opp med å stå i valget mellom Sparta og Frisk Asker i semifinalene.

 

Innbyrdes oppgjør i getligaen mellom kvartfinalemotstanderne
lag seiere poeng mål
Vålerenga Manglerud Star 6 0 18 0 33 7
Storhamar Stjernen 5 1 16 2 28 11
Stavanger Sparta 3 3 10 8 19 18
Lillehammer Frisk Asker 3 3 10 8 24 23

 

Siden det er et reelt alternativ, så velger vi å sette opp en tabell over Vålerengas kamper mot de potensielle videre kandidatene på vei mot en eventuell bøtte. Det er nemlig ganske spennende. Storhamar er det eneste laget Vålerenga ikke kan ende opp med å velge i en semifinale, mens Stavanger er det eneste laget som er bedre enn Vålerenga innbyrdes.

 

Innbyrdes oppgjør i getligaen for Vålerengas videre vei til bøtta
lag seiere poeng mål
Vålerenga Stjernen 6 0 18 0 33 7
Vålerenga Sparta 4 2 12 6 23 16
Vålerenga Frisk Asker 6 0 18 0 24 8
Vålerenga Stavanger 2 4 6 12 12 19
Vålerenga Storhamar 3 3 10 8 16 13

 

Ringerike

Vålerenga sparte en rekke spillere i går. Rasmus Ahlholm, Martin Røymark, Filip Gunnarsson, Jonas Oppøyen, Stefan Espeland, Mats Trygg og Daniel Sørvik glimra alle med sitt fravær. Vålerenga satte inn en rekke unggutter med heller sparsomt med spilletid og trener Roy Johansens sønn, William Kjærnet Johansen, fikk sin debut på backplass.

 

Vålerenga utnytta allerede det første overtallspillet med et herlig mål. Brede Csiszar spilte pucken over til Lars Erik Francke-Enersen som klinka til. På returen fra keeper klinte Thomas Olsen pucken opp i redet og sørga dermed for å bli matchvinner. For det var sørgelig det Ringerike hadde å komme med og bare to minutter seinere sendte Colin Spaberg Olsen en ispuck inn i keepers lengste hjørne etter å ha blitt spilt fram av Tobias Lindström og Csiszar. Skuddstatistikken 14 til Vålerenga og bare 5 til Ringerike sa sitt. Og bedre blei det ikke, for i midtperioden scora Sander Frøberg sine to første mål i sin tredje periode i getligaen. Flotte mål var det også.

 

Vålerengas noe forsterkede U21-lag knuste til slutt Ringerike og nå bør de begynne å lure på om de i det hele tatt overlever kvaliken mot Narvik og Grüner. De blei knust av juniorer i går.

 

Storhamar

Fjøsbønda fra Hamar sitt U21-lag var også på visitt i Oslo og det gikk ikke bedre for dem mot et noe forsterka U18-lag fra Vålerenga. Emil Hybertsen, Jens Jacob Bjørnslett, Leo Halmrast, Halmrast igjen og Espen Hermandrud sørga for fem pinner til Vålerenga tidlig i tredje periode. Da slappa de av og lot hamarsingene slippe til to ganger, men mer eller mindre avgjorde Vålerenga serien til sin fordel med denne seieren.

 

Follo

Håndballgutta spiller i kveld sin tredje siste kamp for sesongen. De står fortsatt med null poeng og nå er det et lag som kjemper om opprykk som kommer på besøk i Jordalhallen. Det lover jo ikke godt for at gutta skal unngå smultring.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Follo, 1. divisjon, Jordalhallen