Gullmedaljer og pokal

05.03.2019 av under Gjetord | 1 kommentar

For første gang i verdens 4,6 milliarder år gamle historie skal det deles ut pokaler og gullmedaljer til eliteidrettsutøvere i Furuset Forum. Det er intet mindre smått utrolig. 4,6 milliarder år tok det altså, riktignok har bare Furuset Forum eksistert i drøyt tyve av disse åra, men det endrer ikke fakta. Og når det altså først blei vinni noe – seriemesterskap – så var det Vålerenga som gjorde det. Og bevisene deles ut i kveld. Det er en begivenhet du ikke ønsker å gå glipp av.

Sånn så det ut sist Vålerenga tok seriegull. Foto: Kenneth Myhre

 

Det er det 30. seriemesterskapet til Vålerengas hockeygutter. Tar man med hockeyjentenes 17 seriemesterskap er Vålerenga Ishockey nå oppe i hele 47 seriemesterskap. Tar vi med fotballguttas fem, rinkbandyjentenes 6 og de amerikanske fotballguttas 4, så er Vålerenga nå oppe i 63 seriemesterskap. 63! Smak på det tallet og spør deg sjøl hvilken idrettsforening som er i nærheten (OK da, FC Barcelona har med alle sine idretter totalt 72 seriemesterskap; men 25 som høyeste innen ett lag og tar vi med Trolls’ seire før de blei inkludert i Vålerenga (12), så er Vålerenga bedre.)

 

I kveld er det Ringerike som gjester Vålerengas midlertidige fort på Furuset. Det er forventede tre poeng, men uansett er det noe spenning knytta til kampen; kanskje aller mest etter kampen. Da skal nemlig Roy Johansen ut av tåka og fortelle oss hvem som blir Vålerengas kvartfinalemotstander i NM. Det kan bli Stjernen og det kan bli Manglerud Star. Men hvem velger dem?

 

Stjernen er kanskje for dårlig. Vi må hele 23 kamper tilbake for å finne Stjernens siste seier over ett topp seks lag. Det kan være skummelt å velge en så svak motstander. Vålerenga risikerer rett og slett å være litt ute av matchtrening før semifinalene starter og det kan bli katastrofalt dersom de bruker et par kamper å ta seg tilbake i kampen med.

 

Derfor tror vi at de velger Manglerud Star. Vi skal bare åtte kamper tilbake før garasjelaget slo Storhamar og Vålerenga vil aldri finne på å tape mer enn ett oppgjør allikevel. Så langt denne sesongen er det seks strake seiere. Det er også økonomisk litt snillere med en varebil opp til garasjen og hyggeligst for supporterne. Så avslutter vi med et råtips for tippere angående Manglerud Star i kveld. De er overhodet ikke interessert i å vinne oppgjøret i Hamar og taper nok derfor ganske så klart. Dersom Vålerenga skulle velge Stjernen frykter de nemlig å måtte reise til Stavanger og det har de ikke råd til. Derfor kommer de til å legge seg, slik at fjøsbønda ikke blir passert av siddisene og på den måten sikre seg at de i verste fall får to eller tre bussturer til Hamar i stedet for to eller tre flyturer til Stavanger. De ønsker nok også å få inntektene fra et busslast med hamarsinger kontra fire tilreisende fra Stavanger.

 

Fjøsbønder

U21 elite kan ta et stort steg mot seriemesterskapet i kveld. Serietoeren, den samme serietoeren som i getligaen, kommer nemlig til Jordal Ungdomshall for å få deng. Og når de har fått deng så leder Vålerenga tabellen med ni poeng. Vålerenga har også en hengekamp mot Stjernen og det vil kun være femten tilgjengelige poeng å spille om for fjøsbønda etter denne kampen. Kampstart er 20:00, så de mest ivrige rekker kanskje siste periode dersom de forter seg fra Forum til Jordal.

 

Opprykkskamp

Vålerengas håndballjenter gikk ut i hundre med alt de hadde i gårsdagens toppoppgjør mot Kjelsås i Jordalhallen. Kjelsås klarte ikke å stoppe jentenes iherdige innsats og lå langt etter til pause. Hele 15 – 8 leda Vålerengas jenter da. Men utover i andre omgang tok kreftene etter hvert slutt og nervene kom for om Vålerenga hadde gått ut for hardt. Det hadde de ikke. 26 – 25 var akkurat nok til at Vålerenga fortsatt er i posisjon til å vinne 3. divisjons avdeling 2 og dermed rykke opp til 2. divisjon.

 

Hilde Jacobsen Egset og Cecilie Strøm blei toppscorere med fem mål hver, mens Elselin Lee Øygarden og Linda Shala stoppa på fire. Olivia Chunxing Hynne satte tre pinner, Anne-Thea Nygaard Woll to og Ida Håvardsdottir Storås én. Seieren betyr at Vålerenga er to poeng bak Kjelsås med to kamper mindre spilt i det jentene har seks kamper igjen av årets sesong.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Ringerike, Getligaen, Furuset Forum

20:00 Hockey: Vålerenga U21 – Storhamar, U21 Elite, Jordalhallen

 

  1. Nikolai Samuelsen sier:

    Olympiakos har fler. 44 bare i fotball. . basket, volley, vannpolo. men ja tror begge mine klubber ligger høyt på lista over verdens mestvinnende. .