Avansement i NM?

25.02.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas J16-lag spiller i kveld NM-kamp mot Røa på Valle. Det er lagets tredje av fire kamper i kvalifiseringa innad i Oslo fotballkrets og så langt har det gått meget bra. KFUM blei slått 2 – 3 på Ekeberg i det første oppgjøret og Kolbotn 7 – 2 på Valle i det andre oppgjøret. Dermed kan jentene garantert juble for kvalifisering til regionsfinale dersom de stikker av med minst ett poeng i kveldens oppgjør.

Ayda Nur Ceylan og Vålerenga fløy høyest sist. Foto: Morten Larød.

 

Det bør være stor sjanse for det. Røa har spilt hele tre kamper og tapt alle, så våre jenter stiller som klare favoritter i denne kampen. Flere av jentene var med i fjor da det blei slutt i semifinalen. I år mangler laget en keeper, men sjøl ikke en midtstopper i mål ser ut til å stanse planene jentene har lagt for et avansement.

 

Vi tror Vålerenga stiller med følgende startellever:

Nina Kristine Wikstrøm

Henriette Velten-Simonsen – Selma Slatvig Sagen – Jenny Elmhjelen Haaland – Hannah Andrine Soot

Sofie Runhovde Brændshøi

Emma Iversen – Silje Fjeldstad

Silje Nygård Djurhuus – Sofie Angen – Jenny Sare Slåtta

Innbyttere: Ayda Nur Ceylan, Emina Pezerovic, Thea Starheim Johansen, Swaathy Sasiharan og Ida Larsen Walberg.

 

Kampen streames av Klanens Webradio og har du ikke mulighet til å reise til Valle kan du se den her.

 

To poeng

Vålerengas hockeygutter er nå bare to poeng unna klubbens første seriemesterskap på fem år. De unngikk bananskallet i garasjen og vant veldig fortjent oppgjøret 0 – 4 etter at gutta scora de tre første måla i overtallsspill. Tobias Lindström assistert av Rasmus Ahlholm og Stefan Espeland og Kalle Ekelund assistert av Espeland og Lindström sørga for 0 – 2 etter første periode. Lindström satte inn 0 – 3 midtveis i tredje periode assistert av Ahlholm og Martin Røymark og bare 42 sekunder seinere sørga Jonas Oppøyen for at sluttresultatet blei 0 – 4 da han kom to mot én sammen med Filip Gunnarsson. Andrepasninga kom fra Andreas Heier.

 

Vålerenga står dermed med 102 poeng, fire mer enn fjøsbønda og åtte mer enn oljesjeikene. Men i neste kamp kan Vålerenga mer eller mindre avgjøre om Manglerud Star skal gå konkurs eller ikke. Da møter Vålerenga nemlig oljesjeikene og tar Vålerenga alle tre poenga, så redder de sannsynligvis garasjeklubben fra å få nettopp oljesjeikene i kvartfinalene i NM og dermed også økonomien til klubben. Det er ikke akkurat gått besøkt i garasjen og penger er det lite av.

 

Hasle-Løren

Vålerengas hockeyjenter møter i kveld Hasle-Løren i Lørenhallen. Det er en meget viktig kamp for Vålerenga for etter å ha blitt frastjålet seks poeng for å ha brukt en ikkeberettiga spiller i to kamper mot Sparta. Forbundet skulle ha det til at Vålerenga bevisst juksa for å forsterke laget til den kampen. Ja, særlig. Vålerenga slår Sparta tosifra hver gang de gidder å spille kampa helt ut. Det handla om en spiller på vei tilbake fra skade.

 

Uansett trenger Vålerenga alle tre poenga for å sikre seriesølvet og at de dermed slipper å reise til Tromsø for å spille kvartfinale i NM. Det er noen kroner, så det er litt å spille om i kveld.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Vålerenga J16 – Røa, NM kvalifisering Oslo avd 01, Valle kgb 2

20:15 Hockey: Hasle-Løren – Vålerenga Damer, Eliteserien, Lørenhallen