Seriegull i lomma

21.02.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas hockeygutter putta seriegullet nærmest i lomma da de slo Sparta i en nervepirrende kamp i Sparta Amfi tirsdag. Og allerede i dag har iskrigerne en gedigen mulighet til å punktere den resterende spenninga i kampen om seriegullet. Skremte bønder skal inn i Fort Forum på Furuset. De gleder seg ikke – vi kan lukte frykten deres på flere mils avstand.

 

Fjøsbønda lider nemlig av en kraftig lupusfobi – eller ulveangst som det heter på norsk – og i kveld skal de til porten av ulveriket til Fenris og Frøydis, Østmarka. Faktisk akkurat nå, så står Fenris og Frøydis og speider over E6 fra Søren Bulls vei, mens ulveunga er en snartur nedom Narvesen-kiosken på andre sida av Fort Forum og rapper ei pølse eller to. Sannsynligvis rapper de med seg ei pose baconcrisp til kvelds – det er greit med litt kos til hockeykampen også. Kartet under viser hvor ulven ferdes.

Kveldens motstander er serietoer og har forsterka inn mot sluttspillet med Troy Josephs. En canadenser fra ECHL som har gjort ett mål i hver kamp etter at han kom. Så spørs det om det er nok, for bønda er veldig avhengige av at Patrick Thoresen og Victor Svensson putter mål. De har til sammen gjort 40 mål i årets sesong. Så kan man si at Vålerenga er avhengige av Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström – men de er på et annet nivå. De to har scora 73 mål så langt i årets sesong. Vålerenga har også en bedre keeper.

 

Med seier vil Vålerenga kun trenge tre poeng på de siste fire kampa i årets getliga for å kunne kalle seg seriemester. Dermed kan seriemesterskapet muligens feires allerede på søndag etter at garasjeporten er slått inn på Manglerud – men først er det altså lopusfobien som skal sendes poengløse tilbake til Hamar.

 

Seriemestere?

Vålerengas innebandygutter møter i kveld undulatene fra togstasjonen i Skedsmohallen. Det kan bety feiring allerede i kveld. Skulle Vålerenga ta minst ett poeng av tre mulige i den kampen, så er de nemlig seriemestere i 1. divisjon øst og klare for kvalikspill til eliteserien. Det er morsomt. Laget leder med åtte og ni poeng på henholdsvis undulatene og BMIL og med kun tre kamper gjenstående vil det ikke være mulig å ta igjen Vålerenga for noen, dersom de snyter undulatene i sin egen atomreaktor.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Storhamar, Getligaen, Furuset Forum

19:00 Innebandy: Lillestrøm – Vålerenga Herrer, 1. div øst, Skedsmohallen A