Mer russisk rulett

13.02.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det var russerkamp for herrene i går og en ny russerkamp kommer i dag – da med damelaget. Vålerenga skapte mer offensivt mot russerne enn de klarte mot ukrainerne, men det var også litt mer shaky bakover. Hvordan damene gjør det i dag er spennende, samt at de som ikke spilte for herrene i går skal møte xxx i dag. Men den viktigste kampen er det J16 som har. De spiller NM-kamp på Valle.

CSKA Moskva

Vålerengas damelag møter CSKA Moskva i dag. Et lag som ligger på fjerdeplass i den russiske ligaen, men bare poenget bak andreplassen. Russland er i øyeblikket to plasser bak Norge på UEFA-rankinga, så kvaliteten på CSKA skal med andre ord være omtrent som topplaga i Toppserien. God motstand i årets tredje treningskamp for damelaget.

 

I denne kampen kommer vi til å få se Maruschka Waldus for første gang i vålerengadrakta også. Samtidig har de henta inn en ny prøvespiller. Johanna Axfeldt kommer fra Kvarnsvedens IK som rykka ned fra damallsvenskan i 2017 og klarte ikke opprykk igjen i fjor. Det er klart at hu skal forlate Kvarnsveden i flere måneder og flere kjennere av svensk damefotball mener at hu burde få en sjanse i damallsvenskan. Nå er altså 23-åringen på prøvespill i Vålerenga og det er spennende. Backen kan bekle både høyre og venstre side og det er de mest kritiske plassene for damelaget nå.

 

I tilllegg er også Synne Sofie Christiansen og Kayla Adamek prøvespillere og får helt sikkert muligheten til å vise seg fram i det minste i løpet av kampen. Det er også spennende å se om Svanhild Sand nå begynner å nærme seg å være spilleklar. Vålerenga starter med følgende ellever:

Guro Pettersen

Ingrid Søndenå – Stine Ballisager Pedersen – Maruschka Waldus – Tina Dalgård

Sherida Spitse – Victoria Ludvigsen

Jenna Dear

Celin Bizet Ildhusøy – Ajara Njoya – Marie Dølvik Markussen

 

Kolbotn

Vålerengas J16-lag har ikke tid til å spille treningskamper. For dem er alvoret for lengst i gang og i kveld spiller de sin andre kamp i NM-kvalifiseringa i Oslo. Tre av fem lag går videre til regional runde og Vålerenga er for øyeblikket over streken etter å ha slått KFUM 3 – 2 på Ekeberg i første kamp av det som er en enkel serie. Ayda Ceylan og to mål av Emma Iversen sørga for den seieren. Kolbotn fikk det betraktelig enklere i sin første kamp da de slo Røa 5 – 0. Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees her.

 

FC Rostov

Vålerengas fotballherrer møtte FC Rostov i treningskamp på Marbella i går. Vålerenga starta igjen med prøvespiller Efraín Juárez. Endringene fra startelleveren som møtte Dynamo Kiev var at Johan Lædre Bjørdal kom inn i midtforsvaret i stedet for Ivan Näsberg og at Herolind Shala kom inn som høyreving for Aron Dønnum.

 

Vålerenga stilte med følgende lag:

Adam Larsen Kwarasey

Efraín Juárez– Johan Lædre Bjørdal – Jonatan Tollås Nation – Sam Adekugbe

Magnus Lekven – Mohammed Abu

Chidera Ejuke

Herolind Shala – Matthías Vilhjálmsson – Bård Finne

Innbyttere: Ivan Näsberg (45 min for Bjørdal), Markus Nakkim (15 min for Juárez), Fitim Azemi (15 min for Vilhjálmsson) og Aron Dønnum (15 min for Shala).

 

Matthías Vilhjálmsson fikk den første store sjansen på en retur etter at Bård Finne var farlig frampå, men nådde ballen samtidig som russernes keeper. Vilhjálmsson fikk vendt opp på fjorten meter forholdsvis upressa, men  skuddet hans gikk haugevis av meter utafor.

 

Chidera Ejuke fungerte langt bedre i tierrollen nå enn han gjorde mot Kiev. Etter 36 minutter spilte han nydelig igjennom Finne som fikk avslutta. Vilhjálmsson jogga etter rostovforsvareren som dermed fikk klarert på streken. En enorm sjanse og den burde Vilhjálmsson ha lukta og i det minste klart å presse rostovforsvareren i klareringstidspunktet. Vålerenga avslutta kampen med en enorm sjanse for Magnus Lekven etter at et frispark fra Finne fant hodet til Bjørdal. Lekven kasta fram foten på tom kasse, men klarte ikke å sette kula innafor stengene.

 

Vålerenga gjorde ett bytte til pause. Ivan Näsberg kom inn for Bjørdal. Etter 62  minutter kom også målet. Ejuke spilte fram Juárez på høyresida. Innlegget gikk tvers over hele feltet til Sam Adekugbe som dro til på halv volley. Sterkt av Adekugbe som fikk pressa kula ned og keeper måtte gi en retur og den gikk rett ut i beina på Vilhjálmsson som ikke kunne bomme på åpent mål fra femmeteren.

 

Bare sekunder seinere kom en fin pasning fra Herolind Shala fram til Vilhjálmsson som la opp  til Finne. Avslutninga fikk dessverre keeperen en hånd på. Finne blei også snytt for et straffespark i duell med keeperen åtte minutter før slutt etter et godt framspill av Aron Dønnum.

 

Utligninga til Rostov kom med en lang pasning inn i et trangt rom mellom Vålerengas spillere og Tollås Nation kom på etterskudd.

 

Vålerengas beste
    Bård Finne  
   Chidera Ejuke  
  Magnus Lekven  

 
xxx

Klokka 17:30 i dag møter Vålerenga et OBOS-ligalag fra svenskegrensa på Marbella. Vi antar det vil bli en kamp der de som ikke starta mot Rostov får sjansen. Også den kampen vil bli streama av amedia. Vi antar et lag som vil ligne på det her:

Kristoffer Klaesson

Christian Dahle Borchgrevink – Markus Nakkim – Johan Lædre Bjørdal – Oskar Opsahl

Felix Horn Myhre – Erik Israelsson

Magnus Retsius Grødem

Aron Dønnum – Fitim Azemi – Deyver Vega

 

Vålerenga i dag:

15:00 Fotball: Vålerenga Damer – CSKA Moskva, Treningskamp, Antalya

16:30 Fotball: Vålerenga Herrer – xxx, Treningskamp, Marbella

18:30 Fotball: Vålerenga J16 – Kolbotn, NM kvalifisering Oslo avd 01, Valle kgb 2

19:00 Basket: Kjelsås – Vålerenga Damer, 2. div øst, Engebråthallen