Футбольний клуб «Динамо» Київ

08.02.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Fotballgutta har reist til varmere strøk og søndag reiser jentene også. Der blir det internasjonal motstand. Det er landslagspause i hockey og en drøss kamper. Innebandygutta kjemper fortsatt om opprykk og også jentene spiller denne helga. I tillegg skal begge håndballaga og kørjballjentene i aksjon. Totalt sett er det 19 kamper i løpet av fredag, lørdag og søndag, 25 hvis vi tar med gårsdagen.

 

Et halvt bein i opprykkskvalik

Innebandygutta har spilt forrykende denne sesongen og med fem kamper igjen av førstedivisjon har laget etablert seg ei luka på fem poeng ned til undulatene på andreplass og BMIL på tredjeplass. Att på til, disse to laga spilte denne serierunden innbyrdes i går og har altså bare fire kamper igjen. Vålerenga har dermed anledning til å øke ledelsen til åtte og ni poeng og da bør seriemesterskapet være mer eller mindre i boks.

 

Motstander Ullenskaker/Kisa ligger på en femteplass, tretten poeng bak Vålerenga. Det første oppgjøret mot dem denne sesongen blei spilt siste dag i september og endte uavgjort 5 – 5 etter at Vålerenga rakna de siste ti minuttene av kampen. Att på til klarte Vålerenga å tape på straffer og fikk dermed bare med seg ett poeng hjem fra Jessheim. Hjemme i Teglverket 2. desember blei det derimot en solid 9 – 4 seier til Vålerenga; men det siste oppgjøret går altså på bortebane – på Jessheim.

 

I serieavslutninga har Vålerenga så bånnlaget Grei hjemme i Teglverket i neste runde, før de skal opp til Skedsmo og møte undulatene i en kamp som dessverre kolliderer med ishockeyguttas siste hjemmekamp i getligaen, «hjemme» i Fort Forum på Furuset mot ulvemotstanderne fra Hamar. Ganske surt, da begge kampa potensielt kan være kampen der seriemesterskapet hentes hjem.

 

De to siste kampa går mot konkursboet fra Kringsjå på Bjølsen og til slutt BMIL hjemme i Teglverket. Vålerenga møter altså laga fra 2. til 4. plass, samt bånnlaget i serieavslutninga. Det er beinhardt og de fem poengas ledelse de allerede har kan bli svært viktige. I de to andre førstedivisjonsavdelingene er det Stavanger og Brodd som kjemper i sørvest og Trygg/Lade og Nidaros i midtnorge. Det virker forholdsvis klart at det blir Fredrikstad som havner på nest siste plass og kvalik fra Eliteserien.

6. plass
Innebandyjentene fikk en tung førstesesong tilbake i førstedivisjon øst denne sesongen og med to kamper igjen å spille har laget sikra seg en sjetteplass av syv lag. Sveiva 2 trakk sitt lag, derfor det noe merkelige antallet lag i en serie. Det har blitt to seiere og én uavgjort for jentene på de ti kampa de har spilt. Trygt unna nedrykk er de uansett i retursesongen og søndag reiser de til Bøler for å møte tredjeplasserte Østensjø/Dverg.

 

Футбольний клуб «Динамо» Київ

Fotballgutta har reist til Marbella og lørdag spiller de sin første treningskamp. Motstander er det hemmelige sovjetiske politiet i Kiev. Da de blei stifta i 1923 het de Государственное политическое управление, med forkortelsen ГПУ. De fleste kjenner det kanskje heller som Gosudarstvennoe politicheskoe upravlenie, med forkortelsen GPU. Dog er de nok mest kjent under navnet de hadde fra 1954 til 1991, Комите́т Госуда́рственной Безопа́сности, forkorta КГБ. Her i vestlige land blei de da omtalt som Komitet Gosudarstvennoy Bezopasnosti, eller ganske enkelt bare KGB. Så det er altså VIF mot KGB avdeling Kiev på lørdag.

Det er et ukrainsk storlag som har vinni cupvinnercupen to ganger, i 1974/1975 – da de også avslutta med å vinne UEFA supercup – og i 1985/1986. Begge gangene med legendariske Valeriy Lobanovskyi som manager. Den ukrainske helten som døde i 2002 og som Andriy Shevchenko reiste rett hjem til Kiev for å legge medaljen fra Champions League-triumfen i 2003 ved grava til.

 

Faktisk er Lobanovskyi så stor at han tok Dynamo Kievs første av de tretten sovjetiske seriemesterskapa som spiller, og de åtte siste er under ham som manager. Klubben har også tatt femten ukrainske seriemesterskap, det siste i 2015/2016. For øyeblikket er de nummer to i den ukrainske serien, syv poeng bak Shakhtar Donetsk. Toppscorer er Viktor Tsyhankov med ni mål på atten kamper, som er nest best i ligaen. Kampen sendes av amedia.

 

Antalya

Damelaget reiser også de til syden denne uka. De har avreise fra Oslo på søndag og skal ned til Antalya i Tyrkia der også deres treningskamper vil bli streama av amedia. Vålerenga har ennå ikke lagt ut noen tropp, men det vi allerede veit er at den indonesiske prøvespilleren Zarah Muzdalifah har reist hjem til Jakarta.

 

Den nederlandske stopperen Maruschka Waldus, som i fjor spilte i Avaldsnes, har ennå ikke vært å se på Valle, men også hu skal være med på treningssamlinga i Tyrkia. Dermed begynner det å nærme seg noe; men fortsatt mangler nok Vålerenga litt kvalitet i laget. Det er nok å forvente at det kommer inn to spillere til før sesongstart, ettersom både backplassen og angrepsrekka ser i overkant tynn ut.

 

G17-landslaget

Brage Skaret og Fredrik Oppegård er med G17-landslaget til La Manga og begge fikk sine debuter i går og spilte hele kampen da Norge tapte 0 – 1 for Tsjekkia etter å ha slippi inn mål i sluttsekundene av kampen. Norge møter Sverige på lørdag og Romania på mandag i firenasjonersturneringa. Samtidig er Amel Muratovic på landslagssamling med Bosnia Hercegovinas G17-landslag, men de er ikke oppsatt med kamper.

 

G18-landslaget

G18-landslaget møter Slovakia i kveld, Polen søndag og avslutter tirsdag med kamp mot Portugal. Leo Cornic og Oskar Opsahl har meldt avbud til firenasjonersturneringa på grunn av forventa spilletid mot internasjonal motstand på Marbella; men Harald Martin Hauso er fortsatt med i troppen.

 

Ullern

Håndballjentene har nå falt ned fra andre til tredjeplass i 3. divisjon avdeling 2, men det skyldes at de andre har spilt kamper, mens vålerengajentene har hatt ferie. Lørdag møter de seriefemmer Ullern borte i Ørakerhallen og mandag er det Stabæk 2 hjemme i Jordalhallen. Deretter tar håndballjentene en ny pause før de først i starten av mars møter serieleder Kjelsås i Jordalhallen. De er ennå ikke hekta av i kampen om opprykk, så det er viktige poeng de kjemper om i hver kamp.

 

Undulater

Håndballguttas retur til førstedivisjon må kunne betegnes som en rein fiasko. Denne sesongen har de gått fra det ene tapet til det andre og fortsatt står gutta med null poeng etter seksten av toogtyve kamper. Det er kun teorien som kan redde laget fra nedrykk nå. De må i hvert fall vinne alle de seks siste kampa dersom det skal være håp. De starter borte mot undulatene i Skedsmohallen. Undulatene ligger på nettopp den plassen Vålerenga må opp på og det er meldt om gratis inngang for alle med vålerengaeffekter.

 

TNT

Vålerengas kørjballjenter møter det eksplosive laget TNT Towers i fyrstikkfabrikken på søndag. Jentene ligger for øyeblikket på en tredjeplass i serien, seks poeng foran syvendeplasserte TNT Towers. Så vidt vi forstår er det slottsfjellet i Tønsberg som er bakgrunnen for det noe spesielle etternavnet og TNT står for Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme.

 

Frankrike – Danmark – Østerrike

Norges hockeyherrer har fått forfall fra både Stefan Espeland og Martin Røymark, men med Villiam Strøm, Tobias Lindström og Andreas Stene på laget var det ingen problemer med å vinne 2 – 0 over Frankrike i Klagenfurt i går. Lindström hadde også førstepasning på Norges andre mål. I dag er det Danmark som står for tur og med seier kan Norge ha vinni firenasjonersturneringa allerede, dersom Østerrike skulle tape poeng for Frankrike. Østerrike er Norges motstander på lørdag.

 

Slovakia – Frankrike – Ungarn

Linn Aakre har meldt forfall, men Therese Strømstad og Hanna Olsen var med da Norge tapte åpningskampen 3 – 0 i firenasjonersturneringa i Epinal i går. I dag er det Frankrike som står for tur. De slo Norges motstander lørdag, Ungarn, 3 – 0 i går.

 

Ungarn – Østerrike – Frankrike

William Kjærnet Johansen og Jens Jacob Bjørnslett er med det norske U19-landslaget, som gikk på et 2 – 4 tap for Ungarn i åpningskampen i deres firenasjonersturnering i Klagenfurt i går. I dag møter gutta Østerrike, før det er Frankrike som står for tur på lørdag.

 

Østerrike – Latvia – Danmark

Tobias Johansen Breivold, Sander Frøberg og Calle Spaberg Olsen var med å vinne 4 – 0 over Østerrike i firenasjonersturneringa i Gjøvik i går. Det blei ingen poeng på våre gutter, men mot Latvia i dag og Danmark lørdag er det nye sjanser. Vinner de mot Latvia er nok også turneringsseieren i boks.

 

Østerrike – Tyskland – Frankrike

Magnus Knutsen, Herman Renden, Tobias Arntzen, Theodor Freidher Hamm, Espen Thorsen, Leo Halmrast, Joakim Opsahl og Kristian Riise var med det norske U16-landslaget som tapte 2 – 4 for Østerrike i går. Halmrast scora begge Norges mål og på det andre fikk Opsahl assist. I dag er det Tyskland og lørdag Frankrike som står for tur.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 16:00 Hockey: Tyskland – Norge U16, 4-nasjoners, Deggendorf

Fredag 18:00 Fotball: Slovakia – Norge G18, Treningskamp, La Manga

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 19:00 Hockey: Østerrike – Norge U19, 4-nasjoners, Klagenfurt

Fredag 19:30 Hockey: Norge U18 – Latvia, 4-nasjoners, Gjøvik

Fredag 20:0 Hockey: Danmark – Norge Herrer, 4-nasjoners, Klagenfurt

Fredag 20:00 Hockey: Norge Damer – Frankrike, 4-nasjoners, Epinal

Lørdag 11:00 Hockey: Ungarn – Norge Damer, 4-nasjoners, Epinal

Lørdag 12:00 Hockey: Frankrike – Norge U19, 4-nasjoners, Klagenfurt

Lørdag 12:00 Hockey: Norge U18 – Danmark, 4-nasjoners, Gjøvik

Lørdag 13:00 Fotball: Dynamo Kiev – Vålerenga Herrer, Treningskamp, La Manga

Lørdag 14:00 Hockey: Frankrike – Norge U16, 4-nasjoners, Deggendorf

Lørdag 16:00 Håndball: Lillestrøm – Vålerenga Herrer, 1. divisjon, Skedsmohallen

Lørdag 16:30 Hockey: Østerrike – Norge Herrer, 4-nasjoners, Klagenfurt

Lørdag 18:00 Fotball: Sverige – Norge G17, Treningskamp, La Manga

Lørdag 18:15 Håndball: Ullern – Vålerenga Damer, 3. div avd 2, Ørakerhallen

Søndag 12:00 Basket: Vålerenga Damer – TNT Towers, 2. div øst, F21

Søndag 16:00 Innebandy: Ullensaker/Kisa – Vålerenga Herrer, 1. div øst, Jessheim B

Søndag 18:00 Innebandy: Østensjø/Dverg – Vålerenga Damer, 1. div øst, Bøler

Søndag 18:00 Fotball: Norge G18 – Polen, Treningskamp, La Manga