«Camp Roy» over

06.02.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I seks dager har Roy Johansen hatt sin legendariske «Camp Roy» med knallhard trening for ishockeygutta. Helt siden de gikk av isen i siste seriekamp i Schjongshallen har det vært blodhardt. Nå følger en lettere periode. Fire dager helt uten fellestreninger for å finne tilbake overskudd. Mandag møtes gutta igjen på isen og torsdag skal de til Lillehammer for den første av de åtte siste kampa i Getligaen.

 

Det handler sjølsagt om å være best mulig forberedt på det som skal skje fra og med 7. mars og til et sted mellom 11. og 17. april. Da er det sluttspill og kampen om Haralds pokal – den sagnomsuste bøtta som Vålerenga ikke har sett snurten av siden hockeyjentene vant vålerengahistoriens 44. i mars 2015. Hockeygutta har ikke vinni den sida 2009 – NHL-lockouten. Det var dog lagets 26. og fjerde på fem år.

 

«Camp Roy» blei avslutta med en lang isøkt. To og en halv time på is med spill tre mot tre på tvers av Jordal Ungdomshall. Det var inndelt i syv lag og dermed seks kamper av tre minutter og muligens litt synd på keeperne Steffen Søberg og Joachim Svendsen som aldri fikk et hvileskjær. Vålerenga starta til og med med en flott speakertjeneste, men det skal sies at kvaliteten på den falt utover i kampene. Det var ikke på grunn av dårlig spill – speaker’n blei mer sliten enn spillerne. Med 150 minutters treningsøkt så er jo det forståelig.

 

Vålerenga stilte med følgende lag:

Rødt: Herman Plogås, Martin Røymark og Martin Laumann Ylven.

Blått: Emil Holm Larsen, Brede Csiszar og Axel Eidstedt.

Ikketaklingsdrakt: Niklas Telle, Thomas Olsen og Filip Gunnarsson.

Svart: Espen Hermanrud, Jonas Oppøyen og Morten Ask.

Hvitt: Oskar Blegen, Rasmus Ahlholm og Kalle Ekelund.

Blå matchdrakt: Joachim André Hauen Martinsen, Marcus Ekberg og Mats Trygg.

Hvit matchdrakt: Colin Spaberg Olsen, Petter Grønstad og Daniel Sørvik.

 

Laget med ikketaklingsdrakter starta seansen grufullt med to strake tap og at det var tungt for vinnerskallene skal være sikkert og visst. Filip Gunnarsson blei så forbanna at han knuste hockeykølla si i fire deler. Det skulle vise seg å hjelpe «Greven» og laget tilbake i slag, for med en mirakuløs snuoperasjon og seier i siste kamp klarte de å nå finalen.

 

Der skulle de møte det så langt uslåelige laget i svarte drakter. Det var ganske utrolig å se, for da vi så lagoppstillingene, så var det ikke akkurat svart som var blant våre favoritter. Men den gamle stjerna, som så vidt har virka i poengprotokollen denne sesongen, så plutselig ut som en Robin Hood med kølle og puck. Det ene håndleddskuddet etter det andre gikk inn i nettmaskene, den ene dragninga etter den andre satt – Morten Ask – legenden er tilbake. Og da viste svart seg uslåelig. Seks seiere og tolv poeng av tolv mulige ga dem finaleplass.

Ask prikka skudd etter skudd. Selv Søberg og Csiszar blei for små. Foto: Hjesus.

 

Sluttstillinga i seriespillet blei nådeløs. Bortdømt i første kamp og med sekretariatet i mot seg endte blått lag med null poeng og syvende plass. Blå matchdrakt gjorde det litt bedre, men tre poeng holdt kun til en sjetteplass. Rødt lag tok femteplassen med fem poeng. Fjerdeplass blei hvit matchdrakt med seks poeng. På bronse kom hvitt lag med syv poeng. Seriesølv på ikketaklingslaget med åtte poeng og seriegull altså til suverene svart med tolv poeng.

 

Finalen mellom svart og ikketaklingsdraktene blei spilt over fire minutter, men på små mål og uten keepere ettersom Svendsen fikk seg en smell. Den endte uavgjort og måtte avgjøres på sudden death. Det tok noen ytterst få sekunder med spill i to mot to før Ask blei matchvinner for svart lag.

 

Gutta har nå fire dager med egentrening før de møtes på is for å forberede siste serieomgang og alt tyder på at dette skal bli bra. Gutta virker ikke lenger så slitne etter en knallhard «Camp Roy». Tre sesonger med det hardeste treningsprogrammet har gitt resultater. Resultater som gjør at Sotahjørnet tror på både seriegull og bøtte denne sesongen.

 

Marbella

Fotballgutta reiste i dag fra romerike til Marbella på treningssamling, der de skal møte Dynamo Kiev, FC Rostov og Nomme Kalju i løpet av to uker. For de som ikke kan reise ned til Marbella så er det mulig å se kampene dersom du har abonnement på en amediaavis. De viser også damelagets kamper i Antalya i Tyrkia og i toppserien, samt rekruttgutta i Norsk Tipping-ligaen. Så veit dere hva dere får for et abonnement. Det koster fem kroner for fem uker og med 68 aviser kommer du rundt på ei krone for uka i 340 uker eller om lag 6,5 år.

 

I troppen som har reist nedover er det to keepere. Adam Larsen Kwarasey og Kristoffer Klaesson. Vi er mildt sagt overraska over at det ikke er tatt med en tredje keeper ned, for med så mange treninger det er lagt opp til vil vi tro det kan være noen øvelser der en tredje keeper ville være en fordel. Petter Karlsen er også en spiller som nok kommer til å få mye spilletid i Norsk-Tipping Ligaen denne sesongen.

 

I forsvaret stiller Vålerenga med tre midtstoppere i Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg og Markus Nakkim. Harald Martin Hauso og Brage Skaret er på La Manga med henholdsvis  G18- og G17-landslaget. Der skulle også Leo Cornic og Oskar Opsahl ha vært, men begge to har fått fritak fra G18-landslaget fordi de er forespeila mye spilletid. Sammen med Opsahl er Sam Adekugbe med som venstreback. På høyrebacken er Christian Dahle Borchgrevink og Efraín Juárez med Cornic. Juárez er en forholdsvis lav mexikansk høyreback på tredve år med 39 a-landskamper for Mexico. Sist i 2012 og blant annet i VM i 2010 der han spilte to kamper i gruppespillet, åpningskampen mot Sør Afrika og et innhopp 35 minutter før slutt mot Frankrike. Han er klubbløs nå etter å ha  spilt i Vancouver fram til 1. februar. I Europa har han kamper for Celtic og Real Zaragoza, men det er fem og et halvt år siden han reiste tilbake over Atlanteren.

 

På midtbanen har Vålerenga med syv spillere. Mohammed Abu, Magnus Lekven, Felix Horn Myhre, Erik Israelsson, Sakarias Opsahl, Magnus Retsius Grødem og Odin Thiago Holm. Sistnevnte er ny i klubben og skal muligens forlate treningsleiren slik at han får være med på G16-landslagets turnering i England fra 15. februar, der han er tatt ut sammen med en annen vålerenggutt, Oscar Bobb.

 

I angrep er det ni uttatte spillere. Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson, Deyver Vega, Bård Finne, Chidera Ejuke, Fitim Azemi, Peter Godly Michael og to nigerianere – Victor Okoh Boniface og Etim Friday Ubi. Boniface er en tobeint spiss som fyller nitten år lille julaften. Han er liten av vekst, kun 1,73 meter over skruknottene og måtte for to uker sida melde avbud til U20-landslagssamling med Nigeria. Angivelig på grunn av en kneskade – eller var det prøvespill. Ubi er for ung til å hentes nå og er med for å se om Vålerenga skal følge ham opp i framtida. Hvorfor Thomas Elsebutangen er utelatt fra troppen har vi ikke fått svar på, heller ikke hvorfor juniorspiller og rekruttlagets toppscorer i fjor, Sander Werni, er droppa.