Økonomisk krise i Vålerenga

30.01.2019 av under Gjetord | 4 kommentater

Vi har i hele vinter snakka om at Vålerengas sjel er borte fra klubben Vålerenga Fotball Elite. Ledelsen har gjort hva de kan for å innprente strømsgodsetsjela  i Vålerenga i stedet for klubbens egen. Det toppa seg med at de nå i vinter også så til Romerike i stedet for klubbens egen stue. Nå er dog noe av sjela tilbake – den vi ikke ønska oss. Det er økonomisk krise i Vålerenga Fotball Elite også kjent som FK Felleskjøpet!

Du har kanskje lurt på hvorfor alle profilene er borte. Vel, det er ikke så rart. Har man brukt penger som fulle sjømenn, så forsvinner penga fortere enn du klarer å si sesongstart. Felipe Carvalho og Amin Nouri er allerede ute, Sam Johnson har vært på vei ut lenge. Nå forsvinner også Samúel Kári Friðjónsson – til eliteseriemotstander Viking. Gratulerer! Etter sesongen forsvant Enar Jääger, legenden Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim og den utlånte U21-landslagsspilleren Kristoffer Hay.

 

Hjem har det kommi tre spillere etter uheldige utlån. Christian Dahle Borchgrevink blei satt til å redde HamKams G19-lag, Fitim Azemi fikk knapt spilletid i Sandefjord og Thomas Elsebutangen gjorde kun åtte mål for Bærum i PostNordligaen. Matthías Vilhjálmson fikk syv kamper og ingen mål for Rosenborg i 2018, mens Deyver Vega fikk tolv innhopp og ett mål for Brann. Før overgangsvinduet åpna sto vitterlig Jørgen Ingebrigtsen og sa at Vålerengas viktigste signering skulle være kontinuitet. Det betyr tydeligvis: Ut med de store profilene, hent gråstein fra motstanderne.

 

Nå forsvinner også støtteapparat og administrasjon. I følge Sotahjørnets kilder skal økonomisjef Per Christian Wolden være på vei ut. Fra før av har vi sett at personlig utvikler Mette Rosseland er ute av dansen. Ryktene som har svirra ganske lenge om økonomisk krise virker altså å være reell. Inntektene er det vel så som så med. Ronny-o-meteret for å nå 1 500 sesongkort på supportertribunen har økt fra 33 % til 34 % i løpet av januar. Det er hysteriske femten solgte sesongkort. Femten! Selger klubben ti ganger så mange kort i februar er det fortsatt kun 44 prosent av målet som er nådd.

 

Klubben beveger seg mer og mer vekk fra historien. Et godt eksempel over hvor ille det står til er «Hall of fame» som er satt opp i gangen i nullte etasje, mellom inngangen og pressesonen. Legender som Henry «Tippen» Johansen, Bjarne «Bamse» Hansen, Terje «Henger’n» Hellerud, «Tiger»-Tom R. Jacobsen, Leif Eriksen, Vidar Davidsen, Egil «Snapper’n» Johansen, Bjørn Arild «Ørnie» Levernes og Morte Berre «på landslaget» glimrer alle med sitt fravær. Derimot har de finni plass til Joshua King som spilte i klubben i fire måneder som femtenåring og Chuma Anene.

 

Men gutta sitter vel i en garderobe nå i oppkjøringa der det er bilder på veggen av andre klubblegender. Tom Lund, Bård Bjerkeland, Torgeir Bjarmann og Frode Kippe. Det er mulig det var de som scora FK Felleskjøpets mål da de møtte Ullensaker/Kisa i flyhangeren på Kjeller. Vi antar det…

 

Gavepakke

Vålerenga Hockey sleit med oppofrende slakt fra Fredrikstad som støtt og stadig sto i veien for skudd. Sjøl gadd de ikke å spille forsvar og havna under 0 – 2 da fredrikstanerne kun hadde tre skudd på mål. Men da Kalle Ekelund fikk drible som en tiåring som trener på kølleteknikk to minutter før periodeslutt kom reduseringa. Og minuttet seinere utligna Martin Røymark. Begge scoringene med backhand og begge med pasninger av Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm.

 

I midtperioden ga Ekelund pucken til Ahlholm som spilte igjennom Tobias Lindström aleine med keeper og dermed sto det 3 – 2 etter midtveis i perioden. Fredrikstanerne utligna, men i overtallsspill så ordna Stefan Espeland 4 – 3 etter pasning av Ahlholm og Vålerenga kunne gå til siste pause med ledelse.

 

Espelandslaget la også på til 5 – 3 før publikum fikk satt seg. Pasning av Ekelund og Ahlholm. Deretter økte Lindström ledelsen etter pasning av Espelandslaget og Ekelund. Røymark økte etter pasning fra Ahlholm og Daniel Sørvik (!). Ja, du leste riktig. Et poeng som ikke kom til den ordinære førstefemmeren. Sørvik, der altså. Til slutt la Jonas Oppøyen på til 8 – 3 etter pasning fra Marcus Ekberg.

 

Vi teller opp seks poeng til Ahlholm, fire til Lindstöm og Ekelund, tre til Espelandslaget og to til Røymark. Ja, og så ett til de andre rekkene fordelt på Sørvik, Oppøyen og Ekberg da. Det blei komfortabelt og like morsomt var det at pusene fra Asker vant 6 – 1 over Åj Lars. Avstanden ned til sølvet er dermed på syv poeng.

 

Vålerenga kaprer nå de tre øverste plassene på poengkongestatistikken. Ahlholm 69, Lindström 65 og Espelandslaget 53. Røymark klatra opp til en 15. plass med sine 34 poeng og Ekelund er nå oppe på 22. plass med 29 poeng. Ahlholm har nå tangert Justin Donatis 69 poeng fra 2012-2013-sesongen, der Tyler Donati også tok 60 poeng. Ahlholm/Lindström er altså mer effektive enn Donatis. Redkorden til Ilkka Karna er det ennå en liten jobb å gjøre, men Ahlholm er bare atten poeng unna en tangering. 87 poeng fra 1981-1982-sesongen er mektig. Det kan Ahlholm faktisk klare.

 

På målscorerlista er Lindström best med 38, foran Ahlholm med 30. Røymark er der på ellevte plass med femten poeng. 22 mål til trenger Lindström for å ta igjen Karna, som i 1981-1982-sesongen altså scora hele 60 mål.

 

Assistlista toppes av Espelandslaget med 43 pasninger foran Ahlholm med 39. Lindström er på en fjerdeplass totalt med 27, mens Ekelund er nummer ni med 24 pasninger. Rekorden til Niklas Gällstedt fra 2001-2002-sesongen står for fall. Den er på 44 pasninger. Tar du den allerede mot Ringerike, Espeland?

 

Den viktigste personlige lista – plussminus – toppes av Røymark med +46 foran Lindström og Ahlholm med +44. Espelandslaget er nummer seks med +31, Ekelund nummer syv med +30, mens Villiam Strøm er i fritt fall nedover lista og har nå detti ned fra toppen til en åttendeplass med +28. Vi tar også med at Brede Csiszar er på trettendeplass med +22. Så gratulerer vi Steffen Søberg med passerte 300 kamper og Csiszar med delt 4. plass på lista over spillere med flest seriekamper. Med 506 er han nå likt med Lars Erik Lund, har passert Øystein Olsen (500) og jakter på Jim Martinsen (509). De to øverste  på lista, Arne Billkvam (531) og Jon Magne Karlstad (548), er på trygg grunn for «Bare Brede» denne sesongen.

 

Vålerengas beste
   Rasmus Ahlholm
  Stefan Espeland
Kalle Ekelund

 

Topp 4

Vålerenga sikra med seieren at de nå er topp fire én serierunde før siste serieomgang starter. Avstanden ned til pusene fra Asker er nemlig på 27 poeng, hvilket er det som gjenstår å spille om; men siden Vålerenga har tatt alle femten poenga mot finanseliten så langt denne sesongen, så går altså Vålerenga uansett foran på tabellen til slutt. Hjemmefordel i kvartfinalene i NM er dermed i boks. Neste jobb er å sikre medalje. Det er elleve poeng ned til Lille Canada som holder fjerdeplassen og gjør gutta jobben mot Ringerike, så er det fjorten før den siste serieomgangen på åtte kamper.

 

Der skal Vålerenga på reise til Lille Canada, Grekenland, garasjen og beverhytta; mens finanseliten, ulvemotstanderne, abortmostanderne og skogskattene skal til Fort Forum på Furuset. Det er dog et lite opphold med landslag og sånt før siste serieomgang fyres i gang.

 

Tabelltopp

Også U21-gutta gjør det stort på hockeyfronten. Calle Spaberg Olsen sendte Vålerenga i ledelsen i Jordal Ungdomshall mot grekerne fra Østfold i et overtallsspill i første periode. Grekerne utligna i undertall, men Oskar Blegen ordna 3 – 1 ledelse etter to  perioder med én powerplayscoring i det samme overtallet og en vanlig scoring helt på slutten.

 

I tredje periode blødde det hamburgerdressing og Leo Halmrast, Jens Jacob Bjørnslett, Espen Hermanrud og Bjørnslett igjen sørga for en solid 7 – 1 seier til slutt. Nå venter to kamper mot Åj Lars i ungdomshallen i helga. Gutta topper tre poeng foran finanseliten som har spilt én kamp mer enn Vålerenga.

 

 1. Besser Wisser sier:

  Flott skrevet, igjen! Utrolig at du har brukt 3 år på å innse hvor verdiløst det opplegget med Deila og geitebukken var. Vi har sendt bort en haug av egenutviklede talenter, og hentet en enda større haug av bygdetalenter. Det å være god i Porsgrunn, Fana, Hønefoss eller Tromsø, er ikke det samme som å være god i Oslo. I Porsgrunn er det toppen én god spiller i hvert årskull, mens det sannsynligvis ikke vil si annet enn at man er én av 25-30 i Oslo. Ikke rart man sliter med økonomien når Deila og geitebukken tjener det de gjør. Lykke til sier jeg. Snitter på undet 5000 hjemme i år, dessverre blir det null interesse med en trener som skylder sjarm og kjedeligere spillerstall enn Mjølner.

 2. Det var krise i 2013 også. * Økonomisk krise*
  Folk fikk ikke lønn på slutten av året.
  Lønn ble utbetalt først når Vålerenga fikk penger fra sesongkortsalget…

  Vanskelig for mange å få lønn langt ut i desember, når det skal betales regninger og kjøpes gaver.
  Men det verste var uvissheten om det kom noe lønn i det hele tatt. Alle ansatte ble etterhvert informert av Stig-Ove Sandnes på mail.

 3. Musse sier:

  Elendig skrevet, igjen!

  Brønnpissing!

  For øvrig driter folk i det som opptar deg mest, jentefotball.

 4. […] skreiv onsdag om økonomisk krise og at økonomisjef Per Christian Wolden var på vei ut døra på Valle. Ine […]