Isens Messi

21.09.2011 av under Ishockey | Ingen kommentarer

Det var byderby for Shampos iskrigere og en kamp som gikk helt etter vår smak. Oslos stolthet viste med viten og vilje hva som er forskjellen på gode canadiske ishockeyspillere fra rett side av Hovinbekken og canadiske gjess østen for sjø og vesten for vann. Det var rett og slett leikestue i en nyoppussa garasje i går og en feiende flott tvreklame for norsk hockey.

 

Riktignok var det fenrikene som kom best i gang. Shay Stephenson røyk på en noe klønete tripping tidlig i perioden og Vålerenga blei godt pressa av David Livingstons aggressive mannskap; men så fort de selv røyk for nok en klønete opptreden, takling av spiller uten puck, viste de ekte canadierne seg som dødelig effektive.

 

Saskatchewaneren Blake Evans fant provinsmannen Shay Stephenson som sto og surra bak målet. Han sklei baklengs ut på burets venstre side og dro en piruett vi ikke har sett siden Sonia Henies glansdager og sendte av gårde en tversoverpasninga til landsmannen Justin Donati. Donati tenkte seg ikke om to ganger og viste seg å være dødelig effektiv og Vålerengas ydmykelse av den gamle militære stoltheten var i gang. For onatarieren var slettes ikke fornøyd med å bli notert for kun én scoring.

 

Värmlenderen David Bräcks skudd blei blokkert og blei i stedet en vakker pasning til Donati som atter en gang klinka til på direkten. Det hele gikk så fort at Keeper Kenneth Sørli Eriksen ikke rakk å sideforskyve seg og pucken suste inn i nettmaskene. Isens Messi kommer fra groruddalen og heter Daniel Sørvik. Halvannet minutt etter canadierens siste herjing dribla han seg fra egen mållinje, rett igjennom alle fenrikene før han iskaldt satte pucken mellom beina på Eriksen. Så jævla enkelt og det satt egentlig sluttstrek for første periode.

 

Andre periode rakk å bli 4,8 sekunder gammel før Vålerengas powerplay var over. Evans vant droppen og quebeckeren Patrick Coulombe slo direkte en langpasning inn bak fenrikenes forsvarslinje. Der dukka Donati opp, spilte tversover tilbake til Evans og vips sto det 0-4 på lystavla og den amerikanske generalen David Livingston ligna mer sin mer renomerte skotske navnebror – misjonæren fra Lanarkshire.

 

Så gikk det fem kjedelige minutter før Evans fant Coloumbe, via Stephenson kom pucken tilbake til quebeckeren og vips var Vålerenga halvveis til et tosifra resultat. Mer skjedde det ikke i midtperioden, men den tredje starta omtrent på samme vis. Coulombe slo en pasning opp i midtsonen. Lørengutten Magnus Hoff la igjen til Donati som glei enkelt gjennom garasjen og sørga for sitt eget hattrick.

 

En iskald og forfrossen Patrick DesRoches greide ikke å holde kaptein Martin Hansens noe halvharde skudd. På returen var både Hansen og Kory Falite frampå og sistnevnte fikk satt pucken over DesRoches og dermed trodde plutselig agurkmassakren på seier. Men knappe fire minutter seinere fikk Hoff sin andre pasning for dagen. Fra rundvantet slo han pucken ut mot blålinja midt foran mål og isens Messi viste fram et herlig håndleddskudd og fastsatte sluttresultatet og degraderte fenrikene til sjersanter.

 

Manglerud Star – Vålerenga 1 – 7 (0 – 3, 0 – 2, 1 – 2)

Getligaen

20.09.2011 19:00

Manglerudhallen

 

Kampstatistikk fra pointstreak.

Vålerengas beste: Justin Donati