Utsolgt igjen

26.01.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Når iskrigerne kommer til landet så skjer det gang på gang. På søndag var det ulvemotstanderne som fylte fjøset i Hamar. Lørdag er det abortmotstanderne som fyller oljefatet i Stavanger. Årsaken er sjølsagt fordi de skal se Getligaens stolthet, tabellederen, Bohemene, St. Hallvards Menn. Tidenes mestvinnende ishockeylag. Kort sagt: Vålerenga!

Siddisene går mann av huse for å se Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre.

 

Klubben har opparbeida seg ei luke på fem poeng til Åj Lars. Ned til ulvemotstanderne er det blitt seks; men de har spilt én kamp mer enn Vålerenga. Det er med alle ord en alle tiders anledning. Vålerenga står med ti strake seiere, syv strake trepoengere. Sist laget ikke tok tre poeng var hjemme mot nettopp Åj Lars. Der redda Vålerenga et tap med en scoring i siste sekund og endte opp med to poeng.

 

Åj Lars er også det eneste laget som foreløpig har Vålerenga på innbyrdes oppgjør. Syv poeng mot Vålerengas fem. Vålerenga trenger altså en trepoenger for å ligge foran på innbyrdes; men vil uansett resultat toppe tabellen også etter serierunden. Åj Lars kommer med tap sist for Lille-Canada. Før det hadde de to seiere, men så et klart tap for ulvemotstanderne og i kampen før det måtte de ha overtid for å slå garasjelaget fra Manglerud.

 

Forskjellen på seier og tap er himmel eller spenning. Åtte poengs forsprang på Åj Lars eller to. Med åtte poeng. En ledelse det bør være enkelt å holde de to siste serierundene av femte serieomgang. Da vil Vålerenga plutselig ha nesten tre kampers forsprang før den siste serieomgangen på åtte kamper. Det bør det være mulig å holde inn. Og vi advarer. Vålerenga har altså ti strake seiere på rad. Måtte det bli elleve i løpet av dagen.

 

Grekere

Vålerenga U21 Elite møter østfoldgrekerne i amfiteateret i Sarpsborg i kveld. Det er nummer én mot nummer to på tabellen dersom man regner prosent av antall poeng tatt. En viktig kamp for gutta, for med seiere i de to foranstående oppgjøra mot grekerne vil også de ha skaffa seg en fet luke på toppen av tabellen. Flere av gutta fikk prøve seg i torsdagens overhøvling av garasjeklubben fra Manglerud i getligaen. Og nå skal også backen Joachim Sommer Nielsen være tilbake etter et armbrudd. Laget ser altså sterkere ut igjen nå i innspurten.

 

Fart

Vi bytter idrett og toppserielaget spiller søndag sin første treningskamp for sesongen borte mot det nyopprykka laget Fart fra Hamar. Det er Fart som har hjemmekamp og den var opprinnelig lagt til Løten Kunstgress, men etter det vi har fått forklart er den flytta til en unevnelig bygd der glomma svinger vestover. Ei bygd som burde ha blitt bomba i stykker for lengst. Det er foreløpig usikkert om kampen vises på Klanens Webradio eller ikke, men den skal visstnok vises på H-A.no. Om det blir åpent eller bak betalingsmur veit vi heller ikke; men treningskamp bak betalingsmur virker så utrolig fjernt. Å vise treningskamper burde vel i utgangspunktet være en teaser for å få folk til å kjøpe abonnement til sesongstart.

 

Laget ser foreløpig sånn passe ut i førsteelleveren. Tinja-Riikka Korpela og Guro Pettersen danner keeperpar med andreårs junior Sara Nilssen Kilen og førsteårs junior Elife Salihu som tredje- og fjerdekeeper. To keepere som kan pushe hverandre i kampen om å være førstekeeper er bra. Det er det ikke så mange andre toppserielag som kan skilte med.

 

På midtstopperplass har Vålerenga Stine Pettersen Reinås, Stine Ballisager Pedersen og Ingrid Søndenå tilbake etter operasjon. Inn har nederlenderen Maruschka Waldus kommi fra Avaldsnes. 26-åringen er en spillende midtstopper og var en av Avaldsnes beste spillere i fjor. Undenifra er det dog tynt. Begge andreårsjuniorene Elise Gjester og Ida Outzen har valgt å legge opp, hvilket er veldig synd. Gjester viste såpass takter allerede i fjor at vi ikke så bort i fra at toppseriedebuten skulle komme denne sesongen; men nå er det førsteårsjunior Eline Stensen Gulliksen som er nærmeste og det er nok for tidlig ennå.

 

På backene har Vålerenga for øyeblikket kun Andrine Tomter og Tina Dalgård tilgjengelige. Dalgård var ikke med på treninga torsdag, men det var jobbrelatert fravær. Svanhild Sand er henta fra Trondheims-Ørn for å erstatte Camille Levin. Hu er betydelig raskere enn Levin og vil tilføre forsvaret sårt tiltrengt hurtighet, men er ikke spilleklar ennå. Mens Levin kom til Vålerenga, spilte tretti minutter og deretter var ute i tre fire måneder med hjernerystelse, så kom Sand til Vålerenga med hjernerystelse og har vært ute i tre måneder. Hjernerystelsen har gitt seg, men det henger fortsatt igjen litt smerter i nakken som gjør at hu ikke kan trene for fullt ennå. Att på til har sisteårsjunior Adriana Imeri pådratt seg kyssesyken. Dermed kan hu risikere å være ute hele sesongen; men kan også like gjerne være tilbake i februar. Juniorspillere finnes det ikke å hente opp. Talentene er fortsatt jentespillere på sidebackene. En svært usikker posisjon for Vålerenga som kanskje må se seg nødt til å hente sidebacker dersom Imeri og Sand ikke blir spilleklare til sesongstart. Sand regna dog med å være tilbake ganske raskt.

 

Midtbanen er den posisjonen der vi ser på Vålerengas lag og tenker – mon tro om disse spillerne kan bekle noen andre posisjoner der laget er tynt besatt. Vålerengas treer på midtbanen er nemlig godt fyllt opp. Kaptein Sherida Spitse har allerede testa skuddfoten. Den fungerer og på torsdagens avslutning av treninga, såkalt «svi ass», fikk Ballisager Pedersen erfare det. En syver på svihetsskalaen kunne hu fortelle etterpå. Innen seriestart regner vi med at det blir en nier.

Sherida Spitse med klokkerein treff på «svi ass». Foto: Hjesus.

 

Sammen med Spitse var også Victoria Ludvigsen med på treninga som totalt sett telte tretten spillere. Ingrid Schjelderup og Jenna Dear trente alternativt torsdag, men det er ikke fare for sesongstarten. Julie Trustrup Jensen er dog langtidsskadd med korsbåndsskade og tidligst tilbake etter sommeren. Her er det dog mange juniorer å ta av. Kine Fløtre og Mia Rostad Huse var med på torsdagens trening og også Tine Celine England Karstensen, som fikk to innhopp i toppserien i fjor gjør at dette er god dekning. Emilie Libakken Østerås er foreløpig skadet, men bør være tilbake for fullt til sommeren. Laget har altså syv spillere tilgjengelige og ni totalt sett i troppen. Det bør holde, men andreårsjunior Julia Caroprese er også et alternativ som raskt kan løftes opp fra juniorlaget. Når viser på dette, så spørs det om ikke Huse og Østerås må innfinne seg en god del som forsvarsspillere i andredivisjon og i NM J19 denne sesongen for sjøl om juniorjentene vant Lillehammer Cup uten forsvarsspillere, så spørs det om det fungerer hele sesongen og på elleverbane.

 

I angrep har Isabell Lehn Herlovsen endelig forsvinni ut på utlån til Kolbotn. Anne Lise Olsen og Marte Berget er også ute etter fjorårssesongen. Ajara Nchout har kommi fra Sandvika der hu scora femten mål på nitten kamper i fjor. Hu viste at hu har bra trøkk i støvelen og det ser lovende ut med tanke på spissplassen; men her er det tynt. Maren Eithun Hauge, Marie Dølvik Markussen og andreårsjunior Celin Bizet Ildhusøy danner resten av angrepstrioen. Vi anser at Vålerenga derfor må hente flere spillere. Fra juniorlaget kan dog sisteårsjunior Lea Haji Høiness og andreårsjunior Nadja Ryan Pinto være aktuelle. Pinto snitta i fjor sommer ett mål om dagen, på tross at det gjerne går noen dager i mellom hver fotballkamp som spilles. Begge de nevnte er store spillere med mye fysikk og bør kunne gjøre innhopp i toppserien denne sesongen. På vingene er førsteårsjunior Marit Emaus Flaa ute til sommeren med korsbåndsskade. Det er dog kommi inn noen nye spillere som har vist lovende takter; men som Sotahjørnet ikke har fått sett i aksjon ennå, så vi avventer å kommentere dem.

 

FK Felleskjøpet

Vant over et obosligalag 4 – 1 i går, tømmer spillerstallen for profiler og har henta en islending fra Trondheim og en costaricaner fra Bergen. Ellers ryktes det om økonomiske problemer og at støtteapparatet er tynna ut; men siden vi ikke kommer fra Strømsgodset er vi usikre på hva som skjer. Ronny-o-meteret er fortsatt ikke oppdatert – hvilket klubben lovte å gjøre hver dag. Vel, det holdt i fem dager.

 

Vålerenga i helga:

Lørdag 16:00 Hockey: Stavanger Oilers – Vålerenga Herrer, Getligaen, Stavanger Ishall 4

Lørdag 17:00 Hockey: Sparta – Vålerenga U21, U21 Elite, Sparta Amfi

Søndag 14:00 Fotball: Fart – Vålerenga Damer, Treningskamp, xxx-Hallen