Lillehammer i Fort Forum

10.01.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga gjorde jobben mot Ringerike i helga og dermed er sluttspillplassen allerede sikra med seksten kamper igjen å spille av årets getliga. Litt slapt foran egen kasse, men med mål av Mats Trygg, Rasmus Ahlholm og Andreas Stene i førsteperioden; Morten Ask, Tobias Lindström og Colin Spaberg Olsen i midtperioden og Lindström igjen i tredjeperiode, så blei det tre poeng og 7 – 4 seier. Gutta sto over den første serierunden i femte serieomgang på tirsdag, men fikk i det minste hjelp av Manglerud Star som tok ett poeng hjemme mot Stavanger Åj Lars.

Dermed er det kun fire poeng opp til Stavanger på toppen av tabellen, på tross av at Vålerenga har én kamp mindre spilt. Og i dag er det to toppoppgjør. I tillegg til at Vålerenga møter Lillehammer i Fort Forum på Furuset, så møtes også de uringule og Åj Lars i Hamar. Dermed kan serien få to helt forskjellige utfall av disse kampa. Åj Lars og Vålerenga kan stikke litt av fra de uringule, mens Lillehammer kan bli helt akterutseilt; eller det kan tette seg til igjen og bli fire lag som kjemper om seriegullet.

 

Manglerud Star står over denne rundens kamp og med seier vil Vålerenga være 46 poeng foran dem med 51 poeng igjen å spille om. Det betyr at gutta har en mulighet til å telle opp også Manglerud Star som et lag de har slått etter helgas runde der Vålerenga møter tigrene i Askerhallen og Manglerud Star møter Stjerna i garasjen; men det tar vi siden. I kveld er det Lillehammer som teller i Fort Forum.

 

Vålerenga ligger som nummer to på tabellen, men topper de fleste statistikkene; men også Lillehammer har mange spillere på topp av statistikkene. Rasmus Ahlholm er poengkonge med 49 poeng, foran Tobias Lindström med 48 og Stefan Espelandslaget med 40. Lillehammers beste er Joey Benik med 38 poeng og Austin Cangelosi med 34 og deretter følger Parker Bowles og Nick Dineen med 31 poeng. Det er henholdsvis 5., 7. plass og de to siste på 10. plass på poengkongelista. Også Justin Hickman er der oppe, kun ett poeng bak tiendeplassen. Lillehammer er med andre ord et lag som scorer mye poeng og det med flere rekker.

 

Beste målscorer er Lindström med 27 foran Ahlholm med 25 mål. Lillehammers Benik er tredjemann med 22 mål. Se også opp for Jacob Noer på femteplass med seksten mål og Cangelosi på tiendeplass med fjorten mål. Assistkongen er Espelandslaget med 34 foran Ahlholm med 24. Lindström og Lillehammers Dineen deler femteplassen med 21 målgivende pasninger; mens Cangelosi er nummer åtte med tyve.

 

Den viktigste statistikken, som Villiam Strøm har toppa i en evighet er snudd litt rundt – pluss/minus-statistikken. Nå topper Martin Røymark med +33, foran Ahlholm med +29. Lindström er nummer fire sammen med Strøm med +27 og Espelandslaget nummer ni med +19. På denne lista glimrer ikke Lillehammer til i det hele tatt. Adrian Saxrud Danielsen er deres overlegent beste spiller med +15. Han har syv vålerengaspillere foran seg på lista og er på attendeplass totalt. Dette er nok den store grunnen til at Lillehammer ikke topper tabellen. De slipper inn alt for mange mål. Totalt har de slippi inn hundre mål, mot Vålerengas 64.

 

Cangelosi topper statistikken over beste dropper. 63,4 prosent av droppene har han vinni, men han følges av Lindström som har vinni 61,5 prosent av droppene. Steffen Søberg er nest beste keeper med 92,8 i redningsprosent. Lillehammers Nils Erik Bengtsberg har 90,6 prosent. Lillehammer er det beste powerplaylaget med 21,9 % uttelling, mens Vålerenga er på tredjeplass med 20,6 prosent. Ser man på de siste ti kampa er derimot Vålerenga helt overlegne med 29,7 prosent uttelling. I penaltykilling er Vålerenga nest best med 87,4 prosent, mens Lillehammer har 82,4 prosent. Igjen skiller Vålerengas statistikk voldsomt hvis man kun ser på de siste ti kampa der Vålerenga har 94,7 prosent.

 

Vi synes det dog er litt teit at denne statistikken ikke kan skilles på siste åtte lag i stedet fordi det ville ha gjort at alle lag har møtt akkurat de samme laga én gang. Vålerenga har jo nå Ringerike og Stjernen som de laga som teller to ganger på ti kamper. Det å kunne sette en dato på når du ønsker statistikken fra og til hadde vært en ide for videreutvikling av hockey.no.

 

Uavgjort

Vålerengas J17-lag spilte uavgjort borte mot Kringsjå i den siste kvalifiseringskampen til interkretsserien for J17. Dermed er Kringsjå og Vålerenga med i interkretsserien. Vålerenga gikk ubeseira igjennom de tre kvalifiseringskampene. Adele Thomassen og Mia Tuft Andersen scora Vålerengas mål i tåkehavet på Kringsjå.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer – Lillehammer, Getligaen, Furuset Forum