Kan ta tabelltoppen i helga

04.01.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga lekte med Stjerna i Fredriks bygd og har dermed satt seg i en situasjon der de kan bli serieledere i løpet av helga; men det er ikke det eneste laget som skal ut i kamper denne helga. Damene skal spille to kamper mot Wing fra Trondheim på Jordal, mens U21-gutta skal til fjøset ved Mjøsa. I tillegg avgjøres interkretskvalifiseringa for J17 i fotball denne helga. Det er mer enn nok å finne på også i det nye året. Årets andre gjetord er ute.

Martin Røymark og Vålerenga dominerer i norsk hockey. Foto: Kenneth Myhre.

 

Stjerna

Rasmus Ahlholm likte seg tydeligvis svært godt i gullhjelmen og allerede før tre minutter var spilt mot Stjerna, sørga han for Vålerengas første mål for kvelden. Assisten var fra den store formspilleren Stefan Espeland. Det varte ikke lenge før Stjerna dropå seg en to pluss to minutter for høy kølle og Vålerenga viste fram at overtallet til stadighet sitter bedre og bedre. Først putta Tobias Lindström, assistert av Ahlholm og Espelandslaget før alle spådommers mor fra Sotahjørnet slo til.

 

Espelandslaget hamra til etter pasning fra Kalle Ekeulund og Lindström og alle som fulgte Sotahjørnets oddstips fra i går sitter nå igjen med femten hus, femten biler og femten ektefeller. Slettes ikke dårlig og da Colin Spaberg Olsen la på til 0 – 4 drøyt tre minutter før første hvile etter pasning fra Mats Trygg, så var i realiteten kampen om tre poeng allerede vinni.

 

Steffen Søberg fikk slippe å kjede seg bakerst i Vålerengas lag og fikk i stedet den mer aktive jobben som døråpner; mens Joachim Svendsen tok plass som sisteskanse. Det tok bare ti sekunder før Ahlholm igjen var målscorer, assistert av Martin Røymark og Lindström og da Spaberg Olsen la på til 0 – 6 64 sekunder seinere, assistert av Axel Eidstedt, så valgte også Stjerna å gjøre et keeperbytte.

 

Det  hjalp lite. 98 sekunder seinere var Lindström frampå, assistert av Ahlholm. Vålerenga roa det hele ned og først mot slutten av tredje periode våkna laget i kampen om å få inn en tosifra. Spaberg Olsen putta på sitt hattrick for kvelden, assistert av Martin Laumann Ylven og Villiam Strøm. Drøyt to minutter seinere fullførte Lindstrøm sitt hattrick, assistert av Ahlholm; men Ahlholm glemte å fullføre sitt hattrick og dermed endte det kun med 0 – 9 i sekken for Stjerna og tre poeng tilbake til hovedstaden. Moro var det også at Sander Frøberg fikk debuten sin og fyra av et par skudd på mål.

 

Hringeriki

Og nettopp tre poeng er det igjen å jakte på når de sorte kattene fra Hringeriki besøker Fort Forum. Det er den siste kampen i den fjerde serieomgangen og det vil være seksten kamper, eller firogfemti poeng, igjen å kjempe om i getligaen 2018 – 2019. Og nettopp firogfemti poeng er avstanden mellom iskrigerne fra Vålerenga og skogskattene fra Hringeriki. Med seier på søndag vil Vålerenga altså allerede ha slått laget fra Schjong med hele to serieomganger igjen.

 

For Vålerengas del kan de nå igjen ta tilbake serieledelsen etter at Åj Lars gikk på et poengtap og nå kun er to poeng foran Vålerenga på tabellen. Da må Vålerenga vinne over den svarte katta i sekken, samtidig som spartanerne må ta Åj Lars. Ettersom både Vålerenga og Sparta har hjemmekamper er det gode muligheter for det. Ned til de uringule er det blitt tre hele poeng og ytterligere fire poeng ned til fjerdeplassen og Lillehammer, som står over denne runden. Det kan med andre ord fint bli ti poeng ned til Lillehammer.

 

Statistikkene er nå et vakkert skue. Av de som har stått et anseelig antall kamper, altså halvparten eller flere er Steffen Søberg best med 92,8 i redningsprosent og 1,93 i antall innslupne mål per kamp. Søndagens motstanders førstekeeper Johan Kallio er milevis bak med 88,3 i redningsprosent og 4,06 i antall innslupne mål per kamp. Poengkongelista toppes av Rasmus Ahlholm med 46 poeng foran Tobias Lindström med 45 poeng og Stefan Espelandslaget med 39 poeng. Den katta som er lengst ute av sekken er Michael Söderberg med søtten poeng.

 

Lindström topper målstatistikken med 25 mål foran Ahlholm med 24. Kattene Söderberg og Anders Tangen Henriksen er søndagens motstanders beste med åtte. Assistlista toppes av Espelandslaget med 33 målgivende pasninger, foran Ahlholm med 22. Jørgen Nordstrand Langdalen er kattenes beste med tolv.

 

Da er vi kommet til pluss minus statistikken. Hvilken spiller er rett og slett getligaens beste. Der topper nå Martin Røymark med +31 foran Villiam Strøm med +27, Ahlholm med +26 og Lindström med +25. Kattenes beste er Joachim Jensen med 0, men så har han da bare spilt tre kamper også. Vi forventer tre poeng og slakt av katta i sekken i Fort Forum søndag.

 

Wing

Hockeyjentene møter Wing fra Trondheim til to kamper i Jordal Ungdomshall lørdag og søndag. Det skal i utgangspunktet være barneskirenn for trønderne har ikke akkurat imponert denne sesongen heller. Det mest spennende er vel hvor mange spillere fra yngres avdeling som Vålerenga lar få spilletid i disse to kampa. Vålerenga ligger på andreplass på tabellen og må nok vinne resten av kampa for å bli seriemestere.

 

Fjøstur

U21 Elite reiser på fjøstur til Hamar på lørdag. Flere av spillerene har fått debuten sin i getligaen og det kan bli en morsom høstsesong. Lager ligger på en tredjeplass, men kun tre poeng skiller opp til tabelltoppen. Vi har dermed stor tro på at seriemesterskapet skal hentes hjem til syvende og sist i år også. De trenger tre poeng i denne kampen og også tirsdag hjemme i Jordal Ungdomshall.

 

Interkrets kvalifisering

En tåpelig interkrets er laget av J17-serien der vi mener det bør være minst like god motstand i å bli igjen i osloserien. Men Vålerenga deltar i kvalifiseringa og etter to kamper ligger de på en andreplass av de fire laga i deres avdeling. To av fire lag går videre og i den siste kampen møter jentene Kringsjå. Vi er litt spent på den kampen, for det er sannsynlig at flere debutanter er med. Idiotisk nok starta kvalifieringa med to kamper før overgangsvinduet åpna, så de spillerne som har ankommet etter fjorårets sesong får først være med i den siste kampen.

 

Vålerenga har to poeng opp til Kringsjå og må vinne kampen for å vinne avdelinga. Med ett poeng er de sikra kvalifisering, mens de med tap er avhengig av resultatet mellom Bærums Verk Hauger og Asker. Det skal dog godt gjøres å bli slått ut. Bærums Verk Hauger har -3 i målforskjellen og må hente inn Vålerengas +5. Vi tror det skal gå.

 

Vålerenga i helga:

Lørdag 12:00 Hockey: Storhamar – Vålerenga U21, U21 Elite, Storhamar Ishall

Lørdag 13:15 Hockey: Vålerenga Damer – Wing, Eliteserien, Jordal Ungdomshall

Søndag 11:15 Hockey: Vålerenga Damer – Wing, Eliteserien, Jordal Ungdomshall

Søndag 17:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Ringerike, Getligaen, Furuset Forum

Søndag 18:30 Fotball: Lyn – Vålerenga J17, Interkrets kvalifisering avd 2, Kringsjå