Espelandslaget herjer igjen

03.01.2019 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Romjulsbukkene er ferdig med å synge de klassiske julesangene som «Så går vi rundt om en manglerudgutt» og «Espeland skinner i natt» og dermed er Sotahjørnet ferdig med en mer eller mindre frivillig juleferie. 2018 er passé, men ishockeysesongen fortsetter og i kveld reiser iskrigerne ned til Fredriks bygd i jakten på ytterligere tre poeng og et håp om å komme så tett på seriegullet i Getligaen at man rett og slett må spørre seg: Hva skjer ‘a?

 

Debutant i garasjen
At Vålerenga kjørte over Manglerud Star i garasjen var vel litt som forventa. At det var Filip Gunnarsson som satte inn det første målet var dog ganske gledelig. Vålerenga trenger at flere rekker enn førsterekka produserer poeng og Gunnarsson er den som står fremst i køen utafor førsterekka. Byderbyet blei et lite sekund spennende da Sam Coatta utligna, men Tobias Lindström sørga for å beholde gullhjelmen og satte inn kveldens andre like før perioden var over. Kalle Ekelund var nest sist på begge puckene og sneik seg innpå assistkongen Stefan Espelandslaget. Det skulle få fatale konsekvenser for gutta fra Manglerud i starten av midtperioden.

 

For Espelandslaget er assistkongen over alle assistkonger og i løpet av de første seks og et halvt minuttene serverte han både Andreas Stene og Lindström hvert sitt mål. Ekelund sneik seg til en andrepasning på det første målet, og etter at manglerudgutta hadde redusert to ganger våkna også Rasmus Ahlholm av dvalen og sendte Vålerenga opp i en tomålsledelse igjen.

 

I den tredje pausa blei poenga telt opp. Espelandslaget fant ut av Ekelund sin sleipe andrepasning og Ahlholm oppdaga at han kun mangla to mål på gullhjelmen til Lindström. Stakkars Manglerud. Ahlholm gikk rett i strupen på Lindström og satte inn to mål. Espelandslaget svarte med en målgivende på det siste. Så ville Espelandslaget avgjøre sjøl. Ahlholm sørga for en målgivende og tenkte i sitt stille sinn at der er gullhjelmen min. Men den gang ei. Lindström redda gullhjelmen med andrepasning.

 

Det var før midtspilt tredje periode og dermed slapp unggutta Marcus Ekberg, Filip Lalande og Lars Erik Francke-Enersen innpå. Sistnevnte til sin debut i Getligaen. Det er morsomt for backen som til vanlig er kaptein på U21-laget. Svært nære et poeng var han også da han klinka til og styringa fra Martin Røymark sneik seg millimetere utafor stolpa. Men Vålerenga vant 8 – 3 i garasjen og det var det viktigste. Tre poeng blei tatt med hjem til Jordal.

 

Åj Lars

Så var det klart for «hjemmekamp» i Fort Forum på Furuset. Serielederne fra Stavanger var på besøk og Vålerengas mulighet til seriemesterskap lå først og fremst i å vinne dette oppgjøret. Det skulle bli en vanskelig affære for den første halvtimen så Vålerenga ut som et lag som hadde tatt et par aquaviter for mye til julemiddagen.

 

Vi hopper glatt over førsteperioden og da førsteoppstillinga ikke møtte til start i midtperioden så lå plutselig Vålerenga under. Det skulle bli tøft, men slutten av midtperioden bød på håp. Da tok Vålerenga mer og mer over og det hadde slettes ikke vært ufortjent om de hadde scora.

 

I tredje periode ligna det tidvis overkjøring, men da alle trudde Vålerenga scora og dommerne dessverre måtte konkludere med at Røymarks skudd traff klokkereint i stolpa, så fikk Vålerenga en baklengs i fleisen i stedet. Da så det svært vanskelig ut. Men Vålerenga fikk overtallsspill og Espelandslaget hamra inn en redusering – et håp – med nesten tolv minutter igjen av perioden.

 

Klokka tikka og gikk mot full tid. Vålerenga tok ut en fabelaktig Steffen Søberg og kasta inn en ekstra utespiller i håp om en utligning; men den jævla klokka tikka så ubønnhørlig ned. Og da de fleste var på vei til å gi opp – så dukka han opp igjen – Espelandslaget. Et nytt slagskudd fra blålinja, en bitteliten styring fra Røymark og med ett sekund igjen på uret sto det plutselig 2 – 2 i Fort Forum. Hallen eksploderte i glede. Vålerenga hadde klart spilleforlengelse.

 

De fem minuttene gikk uten uttelling fra noen lag. Dermed blei det straffer. Thomas Olsen, Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström gikk i bresjen. Søberg stengte buret. Og da det skulle avgjøres, så sto han der da – Espelandslaget. Sjølsagt blei han matchvinner. En stjerne skinner natt…

 

Stjerna

Og med Espelandslaget i toppform bør Stjerna fra Fredriks bygd falme i kveld. Sjeldent har vi vært større optimister. Vi ser det som helt usannsynlig at Espelandslaget skal gå av isen uten poeng i Stjernehallen. Det gir fem i odds for at Espelandslaget scorer hos Norsk Tipping. At han scorer allerede i første periode gir femten i odds. Vi anbefaler å sette hus, bil og ektefelle på Espelandslaget i kveld. Det kan bare ikke slå feil.

Stjerna blir bare dårligere og dårligere. Sånn er det med lag som ligger i økonomisk ruin etter å ha ansatt folk som har sendt Kringsjå skiklubb konkurs (for en mann: Fata Morgan A. burde få en statue ett eller annet sted – gjerne i hagen til John Obi Mikel.) Men de skal altså ikke være en motstand nå. Det er gått såpass langt inn i sesongen at de snart ikke har spillere igjen. Den farligste er vel han som er oppkalt etter den svenske sjakkspilleren til Vålerenga – Sundelius.

 

Vi ser ingen annen mulighet enn at Vålerenga plukker tre poeng i denne kampen. Det blir spennende. Se opp for en toppmotivert Lindström. Ikke bare mista han gullhjelmen i to perioder i Fort Forum sist på grunn av tekniske problemer, nå er det Ahlholm som skal bære den. Stakkars Stjerna. Når Lindström og Ahlholm skal slåss om den hjelmen blir det nok stygt for stakkars keeper Sander Berg. Det betyr at Vålerenga har en alle tiders mulighet til å komme á poeng med Åj Lars i kveld. Åj Lars skal nemlig til Askerhallen og der har de dårlig statistikk. Alle muligheter! Og det er derfor vi må spørre: Hva skjer ‘a? Det går ikke buss! Det burde da f… meg være mulig å få oppdrive en supporterbuss til Fredriks bygd når Vålerenga endelig kjemper om noe i ishockey som vi ikke har gjort siden 2013. Kom igjen ‘a!

 

233 prosents bedring

Vålerengas damelag fikk en knallstart på årets sesong. 233 prosent bedring var det på oppmøte på årets første trening. I fjor var det fem utespillere og én keeper. I år var det tre keepere og hele elleve utespillere til stede på den første treninga. Det er ikke så mye annet å si om selve treninga enn oppmøte annet enn at de så bedre trent ut enn da de dukka opp i fjor.

 

Full pott for keepertrener Ken Eiliv Nilsen var det Tinja-Riikka Korpela, Guro Pettersen og Sara Nilssen Kilen var alle på plass. Melenie Watts har med andre ord gått tilbake til Stabæk, men både Korpela og Kilen er altså tilbake fra sine skader.

 

I forsvaret var det full pott på stopperplass. Stine Pettersen Reinås, Stine Ballisager Pedersen og Ingrid Søndenå er alle på plass. Reinås og Søndenå avslutta sesongen på tribunen så dette er også meget positivt. På backen var det derimot tynt. Nye Svanhild Sand var tilstede, sammen med Tina Dalgård. Andrine Tomter var savna. Hu er blitt såpass posh at en punktering førte til at reservehjul må sendes fra et europeisk u-land til Norge og dermed sitter hu gummifast på bondelandet. Adriana Imeri har kyssa på seg virus, men vi håper hu er klar til uka.

 

På midtbanen var det ungt. Kine Fløtre var den mest rutine. Hu debuterte tross alt i serieåpninga i fjor. To andre spillere fylte opp midtbanen. Mia Rostad Huse og Tine Celine England Karstensen. Tre spillere fra 2001-årgangen der altså. Sherida Spitse dukka opp etter treninga, fordi flyet til Oslo var forsinka. Emilie Libakken Østerås er nylig operert og er ute hele vårsesongen. Vi blei sendt vekk fra feltet i dag og fikk dermed ikke notert helt, så hvorfor Victoria Ludvigsen og Ingrid Schjelderup ikke var tilstede husker vi ikke. Vi mistenker en liten filleskade på en av dem uten at oppkjøringa skal stå i fare. Jenna Dear kommer til uka, men må nok spille med ikketaklingsvest i starten etter kragebeinsbruddet og Julie Trustrup Jensen er vi vel kanskje heldige om vi ser tilbake på banen i løpet av sesongen. Vi håper. For de syv minuttene hu spilte for rekruttlaget før korsbåndet røyk var så outstanding bra at vi bøyer oss i hatten.

 

I angrepet var Marie Dølvik Markussen, Celin Bizet Ildhusøy og Maren Eithun Hauge tilstede. Hauge vant alle spurtene på slutten av treninga og gjennomførte hele. Det er godt nytt, for 2017s toppscorer var nok kjeks i fjor. Sandvikas storstjerne i 2018 Ajara Nchout Njoya kommer etter internasjonal dato. Isabell Lehn Herlovsen forventa vi ikke å se og hu så vi ikke heller.

 

Advarsel

Sotahjørnet reiser ikke til hangaren på Kjeller for å skrive om Vålerengas fotballherrer i sesongoppkjøringa. De som vil ha den informasjonen må reise dit sjøl og pådra seg de sykdommene som florerer der oppe. Hver eneste trening og treningskamp derfra kommer til å oppsummeres slik: Og forøvrig mener vi Lillestrøm bør utslettes!

 

Vålerenga idag:

18:30 Hockey: Stjernen – Vålerenga Herrer, Getligaen, Stjernehallen