Sørvik med mot Lillehammer

06.12.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Daniel Sørvik har vært rykta tilbake til Vålerenga i det siste og i går blei det offisielt at Sørvik nå har undertegna en kontrakt ut 2022-2023-sesongen. Dermed reiser Vålerenga opp til Kristins hall kraftig forsterka på backplassen og det på tross av at backplassen har vært meget godt besatt denne sesongen. Vålerenga mener alvor når det for alvor drar seg til den siste halvdelen av sesongen.

 

Daniel Sørvik

Den 28 år gamle landslagsbacken er ikke ukjent med Furuset Forum. Han starta karrieren i den gamle bobla på Furuset og fortsatte i Forum da den tok form. Han kom til Vålerenga i 2009 og i den siste sesongen hans i den vakre blå drakta gjorde han nitten mål og totalt 58 poeng på 45 getligakamper. Han gjorde i tillegg fire mål og totalt syv poeng på fire sluttspillkamper.

Etter å ha spilt i Sveits og Tsjekkia er spilleren med det rappe håndleddsskuddet som varemerket tilbake der han hører hjemme – i Vålerenga. Vålerenga får tilbake en offensiv back som er så giftig fra blålinja at han garantert kommer til å heve overtallsspillet til Vålerenga. Landslagsbacken har spilt i fem VM og to OL for Norge.

 

Backene

Med Sørvik inn betyr det at Vålerenga plutselig står med syv seniorbacker i troppen og det er i utgangspunktet én mer enn det man vanligvis spiller med. Sjølsagt kan Vålerenga forsøke å gå rundt på syv backer, men det vil røre til relasjonene mellom spillerne. Stefan Espeland er den overlegent beste offensive backen og skal nok kjøres med Sørvik i overtallsspillet. 28 poeng gjør Espeland bankers. Bak der følger Mats Trygg med fire mål og totalt elleve poeng og Villiam Strøm med sine ti målgivende pasninger.

 

Strøm er nok uansett ganske bankers. En pluss/minus-statistikk på 23 er vilt godt av en back. Brede Csiszar er nest best med fjorten og deretter følger Espeland og Trygg med sine ni poeng. De fire bør være ganske så bankers. Axel Eidstedt og Kalle Ekelund er likt i statistikken med ett mål, fem målgivende og 5 i pluss/minus-statistikken. Eidstedt pådrar seg dog flere utvisningsminutter enn Ekelund. Det kan tyde på at Eidstedt lever farlig. Brede Csiszar har ikke spilt de to siste kampa, men blei observert på is under treninga i Jordal Ungdomshall i dag. Vi får vel egentlig bare vente å se hvordan Vålerenga løser dette i kveld.

 

Lillehammer

Vålerengas iskrigere står igjen med én kamp mindre spilt enn resten av getligaen, men på finurlig vis klarte de å beholde tredjeplassen gjennom tirsdagens runde. Dessverre vant både Åj Lars og de uringule og dermed er det fem og fire poeng opp til toppen av tabellen; men disse to laga møtes i kveld over et fat brent nordsjøolje i Stavanger. Vålerenga skal opp til Kristin for å slå laget som på mirakuløst vis klarte å rote bort alle poenga i askerhallen sist. Lillehammer leda hele 0 – 4 etter første periode, men da jernhenry ulte to perioder seinere, så hadde pusekattene snudd til 5 – 4 seier.

 

Dette blir ingen lett kamp og Vålerenga mangler både Martin Røymark, som fortsatt har to kamper igjen av karantena si, og Lars Erik Spets som er ute i et par måneder til. Vålerenga vant det første oppgjøret 3 – 0 hjemme i Forum, mens Lillehammer svarte med 4 – 2 i sin hjemmekamp. Så rota Vålerenga bort en 3 – 0 ledelse og tapte 5 – 7 i Forum sist. Det er dermed en god del å hevne i stua til Kristin i kveld.

 

Det er pause i U21 elite og dermed blir det spennende å se hvilke spillere som inngår i hvilke rekker. Thomas Olsen blei flytta inn i førsterekka sist sammen med Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm. I andrerekka med Andreas Stene og Martin Laumann Ylven var det Morten Ask som spilte. Tredjerekka besto da av Filip Gunnarsson, Colin Spaberg Olsen og Jonas Oppøyen. Petter Grønstad var eneste spiller i fjerderekka.

 

Vi tror det blir fire rekker igjen denne gang og det betyr at Ask må ut av andrekka. Det er nok mest naturlig å sette Colin Spaberg Olsen inn der og Marcus Ekberg inn på hans plass i tredjerekka. Fjerderekka blir da Ask, Grønstad og enten Filip Lalande eller Calle Spaberg Olsen.

 

Tjærnås Dahl

Stian Tjærnås Dahl går fra jobben som spillerutvikler på G19 til spillerutvikler på damelaget. En meget god signering for Vålerenga, som dermed har fått erstatta Caroline Knutsen som har flytta til Trondheim for å studere. Tjærnås Dahl har vært vålerengatrener hele karrieren sin og starta med 95-kullet i 2007 – 2008 og hadde dem i tre år fra G13 til G15. Deretter tok han over 96-laget og hadde de i to år. Først sammen med Igor Aase, deretter med Anders Fredriksen da de blei norgesmestere som sekstenåringer i 2012.

 

I 2013 tok Tjærnås Dahl seg et friår, men var tilbake som spillerutvikler på juniorlaget i 2014. I 2015 kom nok et friår etter at han blei far for første gang, men i 2016 var han tilbake i samme jobb som spillerutvikler på juniorlaget.

 

Av hans egne gutter fra 96-kullet som blei norgesmestere fikk Simen Olafsen, Ivan Näsberg, Markus Nakkim, Rino Falk Larsen og Niklas Castro alle debuten sin i eliteserien. Näsberg og Nakkim har fortsatt kontrakt i klubben, mens Castro skal spille for Aalesund neste sesong – enten i eliteserien eller i OBOS-ligaen og Falk Larsen for Brattvåg i PostNordligaen. Olafsen har lagt opp. Allikevel er vi kanskje aller mest glad for at han utvikla Tega George som sendte Lyn ned i tredjedivisjon på Bislet Stadion i 2015. Det volleyskuddet er verdt Tjærnås Dahls vekt i gull…

 

Tjærnås Dahl har ferie ut desember og vil kun ha en 20 prosent stilling fram til i mars på grunn av pappapermisjon før han trer over i full stilling. Vi regner dog med at den siste ungen får inn fotball med t-skjeer i sine første levemåneder og lærer å analysere toppseriekamper før krabbing en gang er et tema.

 

Vålerenga idag:

18:30 Hockey: Lillehammer – Vålerenga Herrer, Getligaen, Kristins Hall