Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Rekrutt er tilbake

20.09.2011 av under 2011, Fotball, Herrer | Ingen kommentarer

Rekruttlaget skulle ut i strid mot et langt mer rutinerte narvikinger. Mens Vålerenggutta holdt en snittalder på 20 somre, holdt rallarne fra ofotbanen et snitt på 25 vintre; men på banen skulle det vise seg at ungdommelig pågangsmot og moderne spillmønstre, fungerte langt bedre enn rutine og drillospill. Helt fra kampens begynnelse var det Vålerenga som dominerte banespillet.

 

Kampen var under to minutter gammel da Sidoine Oussou og mjølnerbacken Nijlas Eira skalla hverandre i en hodeduell. Begge blei liggende nede en stund men kunne fortsette. Det gikk en stund, men i det åttende spilleminutt kom den første sjansen. Adnan Haidar dro seg fint inn i feltet og la tilbake til Håvard Nielsen på 18 meter. Nielsen skøyt på direkten, men ballen gikk en halvmeter utafor krysset.

 

Så fikk Vålerenga en dobbeltsjanse. Oussou dribla seg ned til dødlinja og vippa ballen ut på fem meter. Shola Akinyemi forsøkter å heade i mål, men stussa ballen bakover i stedet, der kom Fredrik Stoor og klinka til fra 15 meter. Dessverre gikk skuddet to meter over mål. Rett etterpå missa Solli på et framspill og Mjølner kontra. Espen Eide Nilsen fikk til et farlig skudd fra femten meter, men Gudmund Kongshavn viste hvilken klassekeeper han er på streken og styrte ballen ut mot sidelinja.

 

Vålerenga dominerte stort, men sleit med å score mål. Selv om Akinyemi sendte Oussou aleine med keeper, venta Oussou til han var helt oppi keeper og klinka ballen rett i knæra hans. I stedet var det Mjølner som tok ledelsen. Kamer Qaka og Andreas Solli blei passive på sekstenmeteren og Børge Henriksen fikk gå fra høyre side, langs med sekstenmeteren omtrent midt foran mål. Kongshavn sideforskøyv seg etter, men Henriksen vrei avslutninga tilbake i det hjørnet han kom fra og selv om skuddet var løst, var Kongshavn sjanseløs.

 

Men bare fire minutter seinere svarte Vålerenga. Chuma Anene mottok ballen på høyresida og dribla av både Andreas Nilsen og Eira før han fra tre meters hold vippa ballen elegant over keeper Benny Lekström som gikk ned for å blokkere. Ballen var på vei over mållinja i det Wucliffe Olouch forsøkte å klarere, men endte med å dunke ballen opp i nettaket.

 

Om narvikene blei frustrerte over å ikke låne ballen vites ikke, men de skøyt i hvert fall rett fra avspark i et håp om at Kongshavn ikke fulgte med. Det gjorde han så absolutt og satte i stedet i gang et flott angrep. Nielsen dro seg til linja og skøyt et innlegg knallhardt langs bakken. Akinyemi var først på fra en meters hold, men ballen traff keeper og rulla langs den hvite stripa. Akinyemi forsøkte å kaste seg inn for å få ballen over linja, men Eira fikk foten bak ballen og blokkerte og ballen trilla videre ut og blei klarert.

 

Etter 35 minutter fant en corner fra Nikolai Næss hodet til Anene som heada mot mål. Der sto Oussou og vippa ballen med en halvbrasse over keeper Lekström og i mål. Dessverre så fulgte ikke Ivar Morten Nordmark opp Arne Scheies kampsak nummer én, nemlig å ha en mann ved hver stolpe. Dermed blei målet annulert for offside. Dommeren redda oss rett før pause. Et håpløst framspill av Solli gjorde at Mjølner kom to mot én, men dommeren valgte å blåse av i det de passerte midtstreken. Takk!

 

Andre omgang var svært ung da Kamer Qaka testa Lindström. Et godt skudd fra 18 meters hold hadde klar retning for krysset, men Lindström fikk slått den over. Cornerne til Næss var gode og nå fant han huet til Solli som heada framover mot lengste hjørnet. Ballen traff utsida av stolpen og gikk ut over dødlinja. Både Anene og Akinyemi har hver sin store sjanse før vi endelig fikk uttelling etter et kvarters spill. Vålerenga fikk frispark på hjørnet av sekstenmeteren og Næss slo et perfekt innlegg. På bakre stolpe kom Akinyemi stupende inn og umarkert heada han ballen via keeper og i mål.

 

Vålerenga fortsatte med flotte kombinasjoner og Haidar hadde to gode skuddforsøk før et knallhardt innlegg fra Anene fikk ballbanen brutt av keeper en halv meter før Oussou skulle styre den i åpent mål. Oussou fikk nok en sjanse til å overliste Lekström men bomma fra tre meter; men så blei det frispark midt foran på 28 meter. Næss klinka til med en markkryper fem centimeter over plastdekket. Ballen hadde retning én meter til sida for keeper som gikk ned for å blokkere. På fem meter traff derimot ballen plastgresset og det må ha vært svært mye skru i skuddet, for den endra retning én og en halv meter motsatt vei av den keeper gikk. Dermed var Lekström utspilt og Vålerenga hadde avgjort.

 

Vålerengas siste sjanse var et frispark fra samme posisjon som det andre målet kom i. Denne gang var det Solli som skulle prøve seg og han klinka til. Ballen traff en spiller i muren og endra litt retning oppover; men duppa ned oppå nettaket. Dermed endte kampen med en meget fortjent 3-1 seier til Vålerenga som totalt dominerte banespillet og skapte det som var av sjanser. Mjølner var i realiteten sjanseløse.

 

Vålerenga – Mjølner 3 – 1 (1 – 1)

19. september 2011 16:00

Vallhall

Fair Play Ligaen avd 4

 

Vålerengas lag:

Gudmund Taksdal Kongshavn

Fredrik Stoor – Nikolai Næss – Andreas Solli – Benjamin Dahl Hagen

Shola Akinyemi – Kamer Qaka – Adnan Haidar

Chuma Anene – Sidoine Oussou – Håvard Nielsen

 

Mjølners lag:

Benny Lekstrøm

Aleksander Torvanger – Wucliffe J. Oluoch – Nijlas Eira – Andreas F. Nilsen

Jonas Strømsnes – Johnny V. Nerbø – Andreas Markussen – Øyvind Frantzen

Børge Henriksen – Espen Eide Nilsen

 

 

 

Kampfakta:

25

0-1

Mål

Børge Henriksen

29

1-1

Mål

Chuma Anene

61

2-1

Mål

Shola Akinyemi (Nikolai Næss)

65

 

Ut

Espen Eide Nilsen (Mjølner)

65

 

Inn

Lasse Harlund (Mjølner)

79

 

Ut

Øyvind Frantzen (Mjølner)

79

 

Inn

Henning Larsen (Mjølner)

82

 

Ut

Håvard Nielsen (Vålerenga)

82

 

Inn

Jibril Bojang (Vålerenga)

87

3-1

Mål

Nikolai Næss

87

 

Ut

Sidoine Oussou (Vålerenga)

87

 

Inn

Shåresh Ahmadi (Vålerenga)

89

 

Ut

Andreas Markussen (Mjølner)

89

 

Inn

Mathias Nicolaisen (Mjølner)

90

 

Gult

Jonas Strømsnes (Mjølner)

 

Målsjanser Vålerenga Mjølner  
1. omgang 6 2  
2. omgang 11 1  
Totalt 17 3  
       
Cornere Vålerenga Mjølner  
1. omgang 4 1  
2. omgang 5 0  
Totalt 9 1  

 

Vålerengas beste: Nikolai Næss

 

Spillerbørs:

Gudmund Taksdal Kongshavn: 5

Står som vanlig solid. Satt ut på det første målet og burde vært ute og plukka det som blei Mjølners eneste sjanse i andre omgang. Ellers var han solid og styrer gutta. Han får som vanlig ett poengs trekk for skarring.

 

Fredrik Stoor: 5

En kamp på det javne. Framsteg i forhold til tidligere. Defensivt hadde han stålkontroll, men offensivt mangler det litt. Kommer på en del løp og dribler fint av to spillere, men mangler det siste lille for å få til innlegget. Starter sannsynligvis mot Rosenborg i Nordviks fravær.

 

Nikolai Næss: 6

Beviste i dag hvorfor Andresen nylig har gitt ham kontrakt. 18-åringen plasserer seg veldig godt, viser stor spilleforståelse, er god på hodet og har en herlig pasningsfot. Rydda opp et par store blemmer av Solli, scora ett mål og hadde én assist. De kampa Næss har spilt i år, så har rekruttlaget nesten ikke sluppet inn mål. Det er en grunn til det.

 

Andreas Solli: 3

Slår mange gode langpasninger, har et tungt skudd og er god på huet, men han skaper en del uro med feilberegninger. Noen grove feilpasninger kunne fort kosta oss baklengs og nok en gang hadde han to ganger han skal heade ballen framover, men hopper for tidlig og er på vei ned. Dermed ender det med en farlig stuss i bakrom. Blir nervøs av ham i forsvaret.

 

Benjamin Dahl Hagen: 4

Gjør en godkjent kamp, men ikke mer enn det. Hadde også en av disse farlige stussene i bakrom. Gjør lite ut av seg, og dersom ikke både dos Santos og Ogude er ute mot Rosenborg, så sitter nok Dahl Hagen på benken.

 

Shola Akinyemi: 5

Noen gode sjanser og et par bra framspill. Scora nesten på et langskudd der han burde ha spilt Håvard Nielsen aleine med keeper. Blei stående med ett mål, men kunne fort blitt tomålsscorer. Gjør en god jobb på midtbanen, men føler at han mangler litt oversikt over løp framover.

 

Kamer Qaka: 5

Det er nesten umulig å ta ifra 16-åringen ballen. Han skjermer den, dribler og frigjør seg med ball i beina. Er også veldig flink til å gjøre seg spillbar for sine lagkompiser og har et godt skudd; men han mangler litt oversikt når han har ballen i beina. Framspilla kommer gjerne for seint i forhold til løp. Men han er ung og innehar et kjempetalent som Vålerenga må foredle. Lærer han seg å spille igjennom medspillere.

 

Adnan Haidar: 5

Gjør den jobben han er satt til og får fyrt av et par gode avslutninger. Det mangler allikevel noe på kreativiteten. Var bedre tidligere i sesongen og opplever kanskje en liten formsvikt nå, som går ut over det offensive spillet hans. Defensivt er han upåklagelig.

 

Chuma Anene: 5

Scora et flott mål, men gjør ting for vanskelig. Han var vilt mye raskere enn backen sin, men i stedet for å slå ballen ti meter foran seg og løpe, så slo han den fem meter foran seg og måtte presse seg inn foran spilleren og fikk dermed problemer med innlegga. Det er synd, for han er tydeligvis i god form og retter han på dette, så vil han kunne gjøre gode innhopp for a-laget.

 

Sidoine Oussou: 4

Den beste kampen jeg har sett av Oussou så langt. For en gangs skyld klarte han å ta i mot ballen uten at den spratt tre meter unna ham. Har styrken og farta, men bommer på alle sjansene sine. Er for ego og bruker for lang tid på å spille fra seg ballen. Det kan virke som om han har kommunikasjonsproblemer, så gutten bør nok få intensiv norskopplæring til neste sesong.

 

Håvard Nielsen: 6

Skapte noe nesten hver gang han mottok ballen, men dominerte ikke som man kunne forvente. Har klare kommunikasjonsproblemer med Oussou og mangler enten mål eller assist for å kunne få en høyere karakter mot en middelhavsfarer i en rekruttkamp.