16 år gammel debutant

30.11.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Calle Spaberg Olsen har vi venta på i Getligaen denne sesongen og i går fikk endelig lillebroren til Colin sjansen da Vålerenga vaska isen med Stjerna i Furuset Forum. Men det var flere unggutter som var med. Emil Hybertsen fikk sin første kamp for sesongen og også Joachim Sommer Nielsen, Filip Lalande og Marcus Ekberg var med. Dermed var det hele fem juniorer på is i løpet av kampen.

Calle Spaberg Olsen i aksjon for U21. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerengas hockeygutter møtte Stjerna fra Fredrikstad i Furuset Forum i går og plutselig blei Villiam Strøm den store taperen. Seks minutter ut i matchen scora nemlig Kalle Ekelund og dermed sitter Strøm igjen med svarteper som den eneste av seniorspillerne som ikke har scora ennå. Det blei ikke mer i den perioden, men i midtperioden satte også Marcus Ekberg ei pinne. I tredje periode avgjorde Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström kampen. Vålerenga vant 4 – 0 og fikk stoppa tapsrekka på tre kamper.

 

Dermed er det kun fire poeng opp til tabelltoppen og Vålerenga har en god mulighet til å passere Lillehammer på søndag da Ringerike er motstander i Schjongshallen. Sist blei det bare ett poeng der, men den smellen går nok ikke gutta på igjen.

 

Sparta

Vålerengas ishockeyjenter knuste Sparta allerede i den første perioden da Magnus Evensen var tilbake som gjestende hovedtrener. Vålerenga har ikke vinni bøtta siden Evensen sørga for den siste med hockeyjentene i 2015. Etter to ettmålstap for Stavanger så var det virkelig fart over jentene i første periode. Eline Lervik, Mabel Endrerud, Ingunn Anseth, Kristina Bodin, Suphattra Chaiyasan, Andrea Andersen, Linn Aakre og Andersen igjen sørga for at det sto 8 – 1 i Jordal Ungdomshall da de tok den første pausa.

Magnus Evensen var tilbake som gjestetrener for Vålerenga. Foto: Hjesus.

 

I midtperioden roa Vålerenga litt ned, men Kanutte Fladeby og to mål av Anseth sørga for 11 – 2 og i tredje periode satte Tina Scott to mål, mens Camilla Bakkene og Aakre satte ett hver. 15 – 2 til slutt og det på tross av at Vålerenga mangla noen sentrale spillere og hadde med hele tre hospitanter 2004-modeller.

 

Wing

Denne helga er jentene i Trondheim og skal møte Wing til tre kamper i Leangen Ishall. I utgangspunktet skal det være tre kamper som gir ni poeng og sender Vålerenga opp på tabelltoppen igjen.

 

Levin ferdig

Fotballjentenes Camille Levin blei den første til å forlate Vålerengas damelag etter årets sesong. Levin kom til klubben fra NWSL-klubben Houston Dash rett før andre serierunde, en serierunde som blei utsatt for Vålerengas del. Hu debuterte som innbytter i tredje runde mot Kolbotn, men sleit med et ribbein og var ikke med igjen før i syvende runde, hjemme mot Grand Bodø 13. mai. Da pådro høyrebacken seg en hjernerystelse allerede etter en halvtime og blei den andre vålerengaforsvareren som forsvant ut av kampen. Med hjernerystelse får man ikke trent og det tok tre måneder før Levin var tilbake, den 11. august borte mot LSK Kvinner. Da var nok også formen langt dårligere enn den var før hjernerystelsen slo til og på mange måter fikk hu vel aldri sjansen til å vise seg ordentlig fram.

 

Av de spillerne som var med i fjor, så kan både Adriana Imeri, Maren Eithun Hauge og Tina Dalgård spille høyreback – i tillegg til Ellen Wang som kanskje er tilbake til sommeren etter fødsel. Det er ikke lett å finne ledige dyktige norske sidebacker som passer inn i Vålerengas spillestil. Djurgårdens Ingrid Ryland kan dog være en spennende spiller. En spiller som fyller tredve neste sesong og som kan gi Adriana Imeri svært nyttig læring. Det hadde sjølsagt ikke skada å få tilbake #8 Theresa Nielsen som for øyeblikket spiller i Melbourne City på utlån fra Seattle Reign heller.

 

Søderlund igjen

Rosenborgs Alexander Søderlund er igjen oppe som en spiller Vålerenga vurderer å hente i følge VG. Det var han i sommer også, da blei totalpakka for dyr, men nå skal det virke mer lovende. Søderlund er i hvert fall sjøl innstilt på at han ikke vil være et andrevalg bak Lord Bendtner. Så er jo spørsmålet om Søderlund er bedre enn Sam Johnson. Johnson scora i snitt 0,49 mål per kamp, mens Søderlund har 0,43 mål. Eller sagt på en annen måte: Johnson scora ett mål per 183. spilte minutt, Søderlund per 207. spilte minutt.

 

Av de andre angrepsspilerne scora Bård Finne elleve mål, ett mål per 180. minutt eller 0,50 mål per hele kamp, Peter Michael scora med sine tre mål ett mål per 168. minutt som gir ett snitt på 0,53 mål per kamp – tiende mest effektivt i eliteserien. På den andre siden av skalaen finner vi Chidera Ejuke som med tre mål scora ett mål per 750. spilleminutt eller 0,12 mål per kamp.

 

De eliteseriespillerne som var mer effektive enn Michaels 0.53 mål per kamp var Ronnie Schwartz (0,87), Mohammed Fellah (0,70), Rufo (0,69), Erling Braut Haaland (0,68), Marcus Pedersen (0,64), Ibrahima Wadji (0,64), Franck Boli (0,60), Samuel Adegbenro (0,59) og Arnór Smárason (0,55). Som vi ser kunne Vålerengas godt hatt litt mer effektive spisser, men da er ikke Søderlund svaret, som altså var mindre produktiv enn tre av Vålerengas spisser.

 

Det er verdt å merke seg Fellah her, som den eneste midtbanespilleren på topp ti lista, for det er på midtbanen Vålerenga sliter med effektiviteten. Felix Horn Myhre er Vålerengas mest effektive midtbanespiller med 241 minutter per scora mål, eller 0,37 mål per kamp. Fellah rykka ned med Sandefjord, men har kontrakt som løper kun ut juli neste år. Han passer vel brukbart inn i Ronny Deilas uttalelse også om å hente ledertyper, sterke, tøffe og skandinaviske. På tross av at Fellah bare er 167 centimeter høy og han var med å ta seriebronse, cupgull og seriesølv før han reiste til Danmark.

 

Verdensmester

Magnus Carlsen fra Vålerenga møtte Fabiano Caruana fra USA i VM i sjakk. Etter tolv langtekkelige partier som alle blei vinni av Remi S. var det tid for litt hurtigere sjakk. Da viste Carlsen seg knusende overlegen. I det første partiet var han hvit og vant partiet på vålerengelsk vis ved å knerte en bonde på det eksplosive feltet C-4 og kort tid etterpå kasta amerikaneren inn håndkledet. I det andre partiet med svarte brikker spilte han like så godt vålerengatunnelen på Caruano og plutselig kunne springeren til Carlsen hoppe til et felt der den kunne velge å vrake i om den ville eliminere president Donald Trump, talkshowdronninga Oprah Winfrey eller Frihetsgudinnen og hele USA ba om nåde. Det fikk de ikke for i det tredje partiet, med hvite brikker, så tok Carlsen fram nok en god gammel klansfavoritt og bytta ut en av sine egne bønder med ei staut og vakker dronning, la oss kalle henne Eufemia. Dermed sørga han for at Vålerenga nå har verdenshegemoniet og at de tidligere stormaktene Trump og Putin har flykta til Argentina. For noen kålhuer Trump og Putin er. Har de ikke fått med seg at Superclásico er flytta til Madrid?

 

Innebandy

Vålerengas innebandygutter kjemper om opprykk til eliteserien og møter Ullensaker/Kisa i Teglverkshallen. De ligger for øyeblikket kun to poeng bak undulatene som er serieleder og har ett poeng opp til BMIL. De to laga møtes i Skøyenhallen og klarer gutta brasene og tar seieren, så går de enten opp på andre eller førsteplass.

 

Hands

Vålerengas håndballgutter jakter sitt første poeng for sesongen og reiser til CSK Hummelarena for å møte Charlottenlund lørdag.

 

Kørjball

Kørjballjentene ligger på en fjerdeplass og møter tredjeplasserte Bøler/Høybråten i Bøler Idrettshall på lørdag. Det er en fin mulighet til å klatre på tabellen for jentene. Gutta ligger på en sjetteplass og møter bånnlaget Holmlia i fyrstikkfabrikken også det på lørdag.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 19:30 Hockey: Wing – Vålerenga Damer, Eliteserien, Leangen Ishall

Lørdag 12:00 Basket: Bøler/Høybråten – Vålerenga Damer, 2. div Øst, Bøler Idrettshall

Lørdag 15:00 Basket: Vålerenga Herrer – Holmlia, 2. div Øst, F21

Lørdag 16:00 Håndball: Charlottenlund – Vålerenga Herrer, 1. divisjon, CSK Hummelarena B

Lørdag 17:45 Hockey: Wing – Vålerenga Damer, Eliteserien, Leangen Ishall

Søndag 13:15 Hockey: Wing – Vålerenga Damer, Eliteserien, Leangen Ishall

Søndag 15:00 Innebandy: Vålerenga Herrer – Ullensaker/Kisa, 1. divisjon øst, Teglverket

Søndag 17:00 Hockey: Ringerike – Vålerenga Herrer, Getligaen, Schjongshallen