Spets operereres

22.11.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det var noe som skurra sist mot smurfene fra Østfold. Vålerenga gikk rundt med tre rekker og Petter Grønstad som ekstra løper i sekvensene etter Vålerengas overtallsspill. Han har stått over kamper tidligere også denne sesongen; men nå er det klart at Lars Erik Spets ikke klarer å spille med prolapsen lenger. Han må opereres og er dermed tidligst tilbake i februar.

Lars Erik Spets må operere ryggen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det skaper litt problemer i en meget tynn vålerengastall og vi tipser derfor Vålerenga om at Brian Ihnacak fortsatt er ledig på markedet. I dag er det ikke U21 Elite-kamp og derfor kan Vålerenga spille rundt med fire rekker dersom de vil. De kan løfte opp Colin Spaberg Olsen sammen med Jonas Oppøyen og Filip Gunnarsson i tredjerekka og spille med enten Marcus Ekberg eller Filip Lalande i fjerderekka sammen med Morten Ask og Petter Grønstad.

 

Dagens motstander er Lillehammer som grein seg til en seier i garasjen sist. De ligger tre poeng bak Vålerenga og kan gå forbi med seier i Forum i dag, men det skal også sies at de har spilt to kamper mer enn Vålerenga. I det første oppgjøret i Forum vant Vålerenga solid 3 – 0 etter mål av Spets, Oppøyen og Martin Laumann Ylven. Ett i hver periode. Men etter en målløs førsteperiode svikta Vålerenga totalt i midtperioden i Kristins Hall og på tross av at Rasmus Ahlholm og Ylven scora ett hver blei det 4 – 2 tap. Lillehammer vil altså gå forbi Vålerenga med seier etter ordinær tid på innbyrdes oppgjør.

 

Da har vi satt kampen i et brukbart perspektiv. Med seier vil Vålerenga gå opp i tabelltoppen på innbyrdes oppgjør bortemålsregelen, dersom de uringule skulle avgi poeng mot tredjeplasserte Stavanger i Nordlyshallen. Lillehammer kommer inn i kampen med en enorm selvtillit etter at de slo de uringule i hockeyklassikeren i Håkons Hall på lørdag. Og de er giftige i overtall. 20 prosent er habilt, men stusselige 81,1 prosent i undertall utligner den statistikken greit.

 

Keeperduellen er alltid spennende og Steffen Søberg har vært klart best med 93,4 i redningsprosent og 1,79 i snitt innsluppet mål. Christoffer Bengtsberg i Lillehammer har ikke en bedre statistikk enn 90,9 prosent og slipper inn hele 2,55 mål per kamp. Det blir viktig å stoppe Joey Benik. Han var riktignok ute av det i hockeyklassikeren der han mislyktes hele fem ganger aleine med keeper; men i garasjen på tirsdag scora han hattrick. Det er veldig greit om Vålerengas beste defensive backpar Brede Csiszar og Villiam Strøm blir matcha mest mulig mot Benik-rekka. Det skader heller ikke om Roy Johansen får satt opp førsterekka med Tobias Lindström, Martin Røymark og Rasmus Ahlhlom så ofte som mulig mot backparet Brendan Ellis og Stein Tore Bakken. Vi tror mye av vinneroppskriften ligger nettopp i det.

 

Fort Forum har vist seg å være et godt sted å være i år. Vi har trua på tre nye poeng. At lillehamringenes seiersrekke ender med tre og at Vålerengas seiersrekke utøkes til seks på rad. Vålerenga er gode for tida.

 

Landslagsfotball

Vi kjører også en kort oppsummering av hva som har skjedd i landslagspausa i fotball. Kristoffer Klaesson var med det norske G18-landslaget som spilte to treningskamper. Klaesson sto den første og holdt nullen da Norge klarte uavgjort mot de regjerende europa- og verdensmesterne fra Spania. Mot Kina var han på benken ettersom Norge skulle la de nest beste få muligheten til å prøve seg.

 

For G19-landslaget var det treningskamp mot Frankrike på La Manga. Christian Dahle Borchgrevink spilte hele kampen, men kunne ikke forhindre at franskmennene vant 1 – 0 til slutt.

 

For U21-landslaget som hadde treningskamp mot Tyrkia på La Manga hadde Vålerenga hele tre spillere i troppen. De tre var Kristoffer Hay, Magnus Retsius Grødem og Felix Horn Myhre. Kun sistnevnte fikk spilletid og debuterte da han spilte de første 55 minuttene som Norge vant 2 – 0. Det endte 3 – 1 til slutt, så Norge blei svakere etter at Horn Myhre gikk ut.

 

Samúel Kári Friðjonsson har vært med det islandske landslaget som har spilt to kamper. Mot Belgia blei det ikke spilletid for Friðjonsson, men i treningskampen mot Qatar fikk han de siste seksten minuttene. Kampen endte 2 – 2 hvilket også var stillinga da Friðjonsson kom inn.

 

Sam Adekugbe fikk ikke spilletid da Canada slo Saint Kitts and Nevis 0 – 1 i Jonatan Tollås Nation-ligaen.

 

Herrer

Markus Nakkim og Thomas Elsebutangen har vært på utlån denne sesongen, men begge er tilbake på Valle nå. Mens Nakkim har vært i Viking som rykka opp til Eliteserien, så har Elsebutangen vært i Bærum. Nakkim fikk 28 av 30 obosligakamper for Viking og spilte også cupkampen deres. Elsebutangen spilte 25 av 26 kamper i PostNordligaen og scora åtte mål, blant annet to mål i det siste oppgjøret da Bærum slo opprykkslaget Raufoss 3 – 2 i siste runde.

 

Damer

Vålerengas damelag har stått uten spillerutvikler siden Caroline Knutsen valgte å flytte til Trondheim for å ta en utdannelse der. Nå ser det ut til at Vålerenga henter ny spillerutvikler fra egen stall og at Stian Tjærnås Dahl hopper fra G19-laget til damelaget. Det er positivt. Samtidig ser vi at det er en duell mellom jentene for hvilken drakt som går for høyest pris på draktauksjonen. For øyeblikket er det keeper Guro Pettersen som leder med 1 300 kroner; men overraskelsen Tine Celine England Karstensen som debuterte i nest siste spillerunde følger hakk i hæl med 1 100 kroner. Også Sherida Spitse og Benedikte Birkelund har fått firesifra bud.

Guro Pettersen Tine Celine England Karstensen
Benedikte Sand Birkelund Sherida Spitse

 

Vålerenga idag:

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer – Lillehammer, Getligaen, Furuset Forum