Skjebnehelg i tyveårsjubileumet

26.10.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er fotballjentene og hockeygutta, samt Bohemen Sportspub som har hjemmekamp denne helga. Det har sjølsagt fokus. Og damelaget kan ta en bronsemedalje og bli best besøkte lag i Toppserien, mens herrene kan tilrive seg tabelltoppen i getligaen igjen. Resten foregår på bortebane og sjøl om fotballguttas kamp i Drammen virker å være i fokus for a-laget, er det fotballrekruttas kamp i Bryne som står mest i hodet på undertegnede. Det er nemlig en skjebnekamp for dem. Vinn eller rykk ned – i tillegg trenger de hjelp av Skeid. Noen som ikke ser ut til å trenge noe som helst hjelp er derimot hockeyrekrutta. De skal feie over Kristin på søndag. På Bohemen er det tyveårsfest på lørdag fra klokka ett.

 

Arna-Bjørn

Hjemmekampen mot Arna-Bjørnar er også årets siste for damelaget – og det tror vi støtteapparatet er meget fornøyde med. Dagens skadesituasjon er nemlig alt i fra god, men på tross av det tok jentene en overbevisende seier i Trondheim og henger med i kampen om bronsemedaljen fortsatt. Og på hjemmebane har de vært gode i høst. Fire seiere og én uavgjort mot serietoer Klepp er fasiten på de siste fem hjemmekampa. Om ikke annet lover det svært godt for neste sesong.

 

For at det skal kunne bli medalje, så må Arna-Bjørnar slås lørdag og det har vi tro på at jentene skal kunne klare. Like før kampen kom den gledelige nyheten om at forsvarsbauta Stine Ballisager Pedersen er med Vålerenga neste sesong. Det er viktig. Da blir det kontinuitet i forsvaret og det er nettopp mangelen på kontinuitet som har vært Vålerengas store problem i alle åra i toppserien.

 

Men laget er altså i bedring. Det er mye positivt for tida. Kontraktene er blitt lenger og lagets høstform ser ut til å gi Vålerenga ny poengrekord og ny plasseringsrekord i toppserien. Og bakfra står talentene i kø. I Trondheim debuterte Mia Rostad Huse og på grunn av skadesituasjonen er det høyst sannsynlig at Tine Celine England Karstensen befinner seg på benken og kan få sin debut på lørdag. I så tilfelle blir hu den sjette spilleren fra egne rekker som får debuten de siste to åra. Og det er jo de to åra Vålerenga har hatt en ordentlig talentsatsing. Framtida er med andre ord lys.

 

Vålerenga kjemper også om å vinne kampen om flest tilskuere i toppserien. Den er mot et annet bergenslag, Sandvika. Tilfeldigvis et lag Vålerenga kan passere på tabellen på lørdag og dersom du er kvinne, eller kommer i flokk men noen som hevder å være kvinne (de har neppe kjønsstesting) så slipper du inn gratis. DNB betaler! Ikke veit vi så mye om aksjemarkedet, men vi har forstått at de analyserer markedet støtt og stadig. Da Klanen la ut sin nyhet om at DNB betaler i går falt DNB-aksjen raskt med 3,64 prosent og denne nedgangen må bety at analysene tyder på et betydelig tap for DNB til helga. Med andre ord mener finanseliten at det kommer uhorvelig store menneskemasser til Valle på lørdag formiddag. Hvis alle husker på å betale med VIPPS i kiosken, så stiger nok den aksjen rimelig fort utover mandagen igjen…

 

Men det var tribunen. La oss komme tilbake til hvem som skal spille? På keepersida er både Tinja-Riikka Korpela og Sara Nilssen Kilen ute med skader. Korpela er ute med armbrudd og trener dermed på utspark. Vi forventer noen durabelig lange utspark neste sesong som følge av dette; men det blir altså Guro Pettersen i mål og Melenie Sophie Johannson Watts på benken.

 

I forsvaret er Adriana Imeri ute med en fotskade. Ingrid Søndene får forhåpentligvis snart begynne å trene igjen etter svulstoperasjonen, så hu er minst like klar til neste sesong som hu var til årets. Stine Pettersen Reinås er i trening, men blir heller ikke spilleklar før neste sesong. Dermed er det klart at midtbaneparet blir nevnte Ballisager Pedersen og Victoria Ludvigsen, med Andrine Tomter og Camille Levin på backene. Innbyttere? Nja, kanskje Tina Dalgård?

 

På midtbanen la Monica Knudsen om i pausa på Ørn Arena sist og spilte med Isabell Lehn Herlovsen og Marte Berget som indreløpere. Ingrid Schjelderup måtte nemlig ut allerede etter tretten minutter og hu trente alternativt og er høyst usikker før kampen på lørdag. Herlovsen trente ikke og er minst like usikker til kampen, mens Jenna Dear og Julie Trustrup Jensen definitivt er ute. Kine Fløtre er tilbake i trening, men ikke kampklar til lørdag og Emilie Libakken Østerås spilte EM-kvalik for J16-landslaget i går og er i hvert fall ikke klar til å starte oppgjøret. Kanskje et innhopp det siste kvarteret – hu blir nok plassert på benken. Så da står vi igjen med Sherida Spitse, Marte Berget og kanskje Herlovsen eller Schjelderup hvis én av dem blir kampklare. Eller så blir det kanskje Rostad Huse som debuterte sist. Innbyttere? Østerås og Karstensen.

 

Så var det angrepet. Celin Bizet Ildhusøy var banens beste mot Ørn og får nok midtspissplassen ganske sikkert. Marie Dølvik Markussen til høyre og dermed blir det Tina Dalgård til venstre. Maren Eithun Hauge er i trening, men ikke i spill ennå og er definitivt fortsatt ute også hu. Vi tror at følgende lag senker Arna-Bjørnar:

Guro Pettersen

Camille Levin – Stine Ballisager Pedersen – Victoria Ludvigsen – Andrine Tomter

Sherida Spitse

Marte Berget – Isabell Lehn Herlovsen

Marie Dølvik Markussen – Celin Bizet Ildhusøy – Tina Dalgård

Innbyttere: Mia Rostad Huse, Emilie Libakken Østerås, Tine Celine England Karstensen

 

Bryne

Samtidig med damekampen spiller rekruttgutta nedrykkskamp mot Bryne på Jæren. Der får de ikke mye hjelp for a-laget møter jo Strømsgodset og som om det ikke bare er sånn at det blir reint juniorlag, så har Leo Cornic i tillegg karantene for fire gule kort. Det gjør det absolutt ikke noe enklere at Brage Skaret og Jonas Levernes er skada. Kevin Ogudugu er også høyst usikker der framme og det må være en prestasjon ut av en annen verden som skal til for at rekruttgutta skal ordne seier i Bryne. Gjør de det, samtidig som Skeid tar poeng mot Fløy, så er plassen redda.

 

Vi tror følgende lag utfører mirakler på Jæren:

Petter Karlsen

Hans Jacob Thomsen – Harald Martin Hauso – Sakarias Opsahl – Oskar Opsahl

Ulrik Mathisen – Brede Sandmoen

Osame Sahraoui

Oliver Valaker Edvardsen – Sander Werni – Joacim Sereba

Innbyttere: Sander Nordby, Martin Bech Riisnæs, Almin Dacic og Marcus Victorio.

 

Strømsgodset

Lørdag klokka 18:00, på et hårreisende tidspunkt i forhold til serieavslutninga i PostNordligaen, så spiller altså Vålerengas herrer eliteseriekamp i Drammen. De satser knallhardt på en syvendeplass – det må de gjøre siden de ikke slipper en eneste spiller til Jæren for å redde rekruttlaget når det står om nedrykk. Erik Israelsson er tilbake fra skade, men Aron Dønnum er fortsatt ute. Det samme er de andre langtidsskada. Ivan Näsberg er i troppen, men sliter med lysken og er der kun som nødreserve.

 

Heldigvis går bussa såpass seint fra Oslo at man rekker damekampen først. Det er altså fullt mulig å se både hjemme- og bortekamp på samme dag. Brynekampen blir dog vanskelig. Prisen for å slippe å ta toget til Drammen er  på 200 kroner. Det er billigere enn NSB, så det er ingen grunn til å være spesielt miljøvennlig denne dagen. NSB selger heller ikke brunt tøysevann på tura sine – det gjør Klanen.

 

Det blir ikke noe gjensyn med Marcus Pedersen; men Mustafa Abdellaoue og tidenes dyreste fotball spiller i Norge, Herman Stengel, dukker nok opp. Stengel, ja. Merkelig skrue. Stakk fra Vålerenga fordi han var lei av åttendeplasser og synes nedrykksstrid er bedre. Han scora noen mål, men alt i alt ikke særlig mye. Ikke er han uerstattelig heller. Joda, han blei toppscorer men på 1392 minutter scora han seks mål. 232 minutter per mål der altså. I år har Felix Horn Myhre scora tre mål på 365 minutter. 121 minutter per mål der altså. Horn Myhre er altså dobbelt så god for Vålerenga anno 2018 som det Stengel var for Vålerenga anno 2017. I år har for øvrig Stengel scora ett mål på 1426 minutter. Han fikk visst ikke så mye spilletid i Strømsgodset heller. Kanskje han rett og slett ikke er guds gave til fotballen allikevel?

 

Strømsgodset ligger altså på kvalikplass og Klanen reiser til Drammen for å synge «Herman Stengel ned i OBOS». Og laget sier seg mest av alt sjøl. Det er vel én plass det er diskusjon om. Det er om en frisk Erik Israelsson går inn og tar tierrollen fra Magnus Retsius Grødem. Vi synes ikke det vil være fornuftig, så nettopp derfor tror vi Ronny Deila kommer til å gjøre det. Vi tipper på følgende lag mot Strømsgodset:

Adam Larsen Kwarasey

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Daniel Fredheim Holm – Mohammed Abu

Erik Israelsson

Chidera Ejuke – Sam Johnson – Bård Finne

Innbyttere: Kristoffer Klaesson, Leo Cornic, Samúel Kári Friðjónsson, Felix Horn Myhre, Magnus Lekven, Abdisalam Ibrahim og Magnus Retsius Grødem.

 

Ringerike

Søndag er det kamp mot Ringerike i Furuset Forum og siden Vålerenga har gjort det godt mot bånnlaga denne runden, tror vi det blir et nytt målkalas denne gang. Torsdag blei Stjernen sendt av isen med en god dose deng i Fredrikstad. Mats Trygg hamra inn 0 – 1 allerede etter 68 sekunder. Rett før pause var det Tobias Lindström som satte inn 0 – 2 og samme mann sendte Vålerenga opp i 0 – 3 tre sekunder før første hvile.

 

Bønda reduserte og fikk et lite håp, men Martin Røymark sørga for at det igjen blei tremålsledelse da han blei spilt på blankt mål av Andreas Stene i overtallsspill. I tredje periode sørga Lindström for sitt eget hattrick da han satte inn sin fjerde puck for dagen. Den ene var med ei hanske, så den blei underkjent. Igjen var dommerne og så på video, men denne gangen fikk Lindström godkjent scoringa. Et trøstemål i overtall kunne ikke hjelpe et stjernenlag som blei knust av Vålerenga.

 

Søndag er det altså nytt oppgjør, denne gang i Furuset Forum og motstander er Ringerike. Ringerike er ett av to lag som har Vålerenga på innbyrdes oppgjør denne sesongen. Det andre er Stavanger Åj Lars. Vi antar at gutta ikke vil ligge bak Ringerike på innbyrdes, derfor forventer vi fullt kjør søndag. Vålerengaspillerne er nå best i alt. Tobias Lindström er poengkonge med 23 poeng og målkonge med tolv mål. Stefan Espeland er assistkonge med femten pasninger og Martin Røymark og Villiam Strøm deler tabelltoppen i +- statistikken med +15.

 

Som lag ligger gutta dog ett poeng bak Storhamar og Stavanger. Det er ikke mye med treogtredve kamper igjen å spille. Men publikum trengs også i Forum og den jævla t-baneturen fra Ensjø og opp er ikke all verdens. Et kvarter ekstra bare. Det klarer folk. Noe annet skulle tatt seg ut.

 

Vålerengas beste
    Tobias Lindström  
   Colin Spaberg Olsen  
  Martin Røymark  

 

Lillehammer

U21 gutta derimot, de topper tabell fortsatt to poeng foran de uringule fra Hamar. Lørdag reiser de til Kristins Hall for å slakte Lillehammer. Marcus Ekberg fikk litt spilletid på slutten mot Stjernen sist, men det var nok ikke nok til at målkongen i U21 Elite ikke spiller dette oppgjøret. Han står så langt med tolv mål på ni kamper. Nest best er sekstenåringen Calle Spaberg Olsen som har syv mål på åtte kamper. Det er ingen dårlig statistikk for Colins lillebror og vi tror også han kommer til å få innhopp for Vålerenga i Getligaen denne sesongen.

 

Byderby

Søndag klokka 15:00 smeller det på Bjølsen. Da får skiklubben besøk på Bjølsen matchbane. Bandy er nok av de fleste regna som en vestkantsport, men i innedelen av denne sporten er Vålerenga tradisjonelt sett litt bedre. Det er jo liksom litt ishockey uten is dette da.

 

Bohemen 20 år

Lørdag feirer Bohemen 20 år. Det er et langt liv i utelivsbransjen og den gamle smia i Arbeidergata 2 ser ut til å ha sitt liv i beste velgående i mange, mange år til. I uttallige kåringer har Bohemen blitt kåra til Norges beste Sportspub, men den fikk en spe start i 1998. Dårlig besøkt, den gang det var attenårsgrense, spritservering i kjelleren og folk trudde puben utelukkende skulle gå rundt på vålerengasupportere.

Den tid er heldigvis forbi og en rekke engelske, tyske og italienske supporterklubber i Norge har nå sitt tilholdssted på Bohemen. Vålerenga er sjølsagt i forsetet, men det er som generell sportspub Bohemen henter sitt til dels store overskudd. En stor skare av stamgjester, quizer og dartturneringer er også en del av pubensom gjør den til det den er – Norges feteste sportspub!

 

Det har til og med vært bryllup på Bohemen. Altså, ikke bryllupsfest, men bryllup. Dødsbekken Oksa og hans Nadezhda blei via av tidligere vålerengaprest Einar Gelius ved Bohemens bardisk. Fødsler har det ikke vært der inne, heller ikke død, men fødsler har blitt feira og gravøl er blitt drukket. I tyve år og forhåpentligvis i minst tyve år til. Sånn skal det være. Klanens eldste pub er altså tyve år på lørdag.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 13:00 Fotball: Vålerenga Damer – Arna-Bjørnar, Toppserien, Valle kgb 5

Lørdag 13:00 Fotball: Bryne – Vålerenga 2 Herrer, PostNordligaens avdeling 2, Bryne Stadion

Lørdag 13:00 Pub: 20 års feiring, Bohemen Sportspub

Lørdag 18:00 Fotball: Strømsgodset – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Marienlyst Stadion

Søndag 14:00 Hockey: Lillehammer – Vålerenga U21, U21 Elite, Kristins Hall

Søndag 15:00 Innebandy: Lyn – Vålerenga Herrer, 1. divisjon Øst, Bjølsen match

Søndag 17:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Ringerike, Getligaen, Furuset Forum