Toppoppgjør i Forum

18.10.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas iskrigere kjemper en hard kamp for å ta tilbake tabelltoppen når de uringule reptilene fra Hamar kommer til Furuset Forum. Toppkampen blir svært viktig på mange måter. Vålerenga kan ikke bare ta tilbake tabelltoppen, men vinner de i ordinær tid, så kan det begynne å bre seg en usikkerhet i motstanderne som kommer til Forum – for Vålerenga er uten poengtap på hjemmebane – og det akter de fortsatt være.

Mathias Trygg og Vålerenga spiller om tabelltoppen i kveld. Foto: Kenneth Myhre.

 

Bønda mangler sin beste spiller – grisen Patrick Thoresen som nok en gang slapp unna med grisespill uten å bli straffa av dommerne; men players safety så på situasjonen og idømte Thoresen tre kampers karantene. Det er godt det fungerer for så lenge han var i getligaen i fjor, så fikk han lov til å gjøre akkurat som han ville. Det virka som om dommerne ikke ville gi ham minutter sjøl med drapsforsøk. Men vi slipper altså grisen denne gang.

 

Uten Thoresen er det Robin Dahlström og Victor Svensson som er målscorerne til de uringule, men Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm scorer oftere. Vi mener Vålerenga er knappe favoritter i dette oppgjøret. Vi gleder oss til kamp og i kveld kan det bli fullsatt i Furuset Forum.

 

 

Tabelltopp

Det var ingen velspilt hockeykamp i Løren Ishall, men det spiller mindre rolle. Vålerengas damelag kjempa seg tilbake til tabelltoppen etter en ordentlig sliteseier. Marie Tveranger Alfer og Andrea Sandanger Andersen kommer begge til Vålerenga fra Stavanger; men de hadde bare hatt en trening med Vålerenga før kveldens kamp og var ikke helt innspilt med laget. Det kommer nok etter hvert.

 

Etter en målløs første periode scora Hasle-Løren helt i starten av midtperioden. Det så ut til å stå seg ut perioden, men 33 sekunder før full tid fikk Vålerenga uttelling. Marie Alfer slo pucken sentralt på blålinja til Linn Aakre. Ingunn Anseth dro seg ut til høyre for målgården og fikk pasninga og på backhand sendte hu pucken opp i redet.

 

I tredje periode skulle Vålerenga forsøke å avgjøre, men i stedet starta de med en utvisninger. Det starta med Therese Strømstad som prata på seg en tominutter. Vålerenga måtte ut i undertall og da Thea Ramsrud Johansen pådro seg en tominutter for hekting var det spill tre mot fem i 45 sekunder. Vålerenga rei av tre mot fem, men tredve sekunder seinere pådro Aakre seg en ny tominutter for hekting. Dermed blei det ytterligere 45 sekunder med tre mot fem. Men Vålerenga sto ut både tre mot fem og fire mot fem; men det kosta krefter.

 

Hasle-Løren klarte så kunststykket å pådra seg en tominutter for drøying av tida ved bytte rett etterpå. Dermed fikk Vålerenga sjansen i overtall. Linn Aakre så ut til å gå seg bort inn i sona, men fikk spilt pucken ut igjen til Kanutte Fladeby som sendte Strømstad inn i sona på venstresida. Hu fikk merkelig mye tid og upressa fikk hu dra til med et slagskudd fra åtte meters hold. Det suste inn i nettmaskene og Vålerenga redda seieren med et nødskrik.

Therese Strømstad redda seieren. Foto: Kenneth Myhre.

 

Dermed klatra jentene tilbake på tabelltoppen og er fortsatt uten poengtap i årets serie. Neste kamp for jentene er på søndag, borte mot Sparta i Sarpsborg før det er en liten pause før de skal møte Stavanger i Jordal Ungdomshall i midten av november.

 

Vålerengas beste
    Therese Strømstad  
   Mia Isdahl  
  Tina Scott  

 

Vålerenga i dag:

19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Storhamar, Getligaen, Furuset Forum