Byderby

17.10.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag møtes Vålerengas hockeyjenter og Hasle-Løren til årets andre byderby i eliteserien for kvinner. Det gjør de i Løren Ishall. Det første oppgjøret blei spilt i Jordal Ungdomshall og på tross av at Vålerenga mangla mange spillere, stilte med en tynn tropp og fikk det tungt i slutten av tredje periode – så vant de en solid seier. Ingunn Anseth og Camilla Bakkene sørga for at Vålerenga vant midtperioden 2 – 0 og i starten av tredje periode kriga Kanutte Fladeby inn det tredje målet for kvelden.

Vålerenga og Hasle-Løren møtes til duell. Foto: Kenneth Myhre.

 

Keeper Mia Isdahl holdt nullen og står med sterke 97,5 i redningsprosent etter at Vålerenga har spilt to kamper. Det er sterkt og med backen Linn Aakre som så langt har gjort tre mål og én målgivende pasning har laget starta denne sesongen meget godt. Begge lag har møtt Sparta én gang og mens Vålerenga vant 7 – 1 i åpningskampen måtte Hasle-Løren slite langt mer; men mål av Sofie Fjellvang og Maria Holme Frøberg sørga for en 2 – 1 seier. Det er de eneste Hasle-Lørenspillerne som har scora. For Vålerenga har i tillegg til Aakres tre mål, Bakkene, Anseth og Tina Anita Scott gjordt to mål hver. Fladeby står så langt med ett mål.

 

Vålerenga ligger på andreplass på tabellen etter at Stavanger har vinni to kamper hjemme mot Wing, men tar tilbake tabelltoppen med seier.

 

Tabelltopp

Vålerengas U21-gutter møtte de uringule reptilene fra Hamar i Jordal Ungdomshall i går og det blei en svært morsom kamp sett med Vålerengaøyne. Riktignok tok bønda ledelsen før publikum rakk å sette seg til rette, men Vålerenga slo tilbake i løpet av perioden. Joachim Sommer Nielsen spilte fram Sander Frøberg som storma inn i sonen. Med seg hadde han Espen Hermanrud og aleine med keeper spilte de to ham ut. Hermanrud fikk æren av å sette utligninga rett før midtspilt første periode. Frøberg var også involvert i det andre målet, men denne gang var det Emil Hybertsen som var sist  på pucken og det var bare gått to og et halvt minutt sida utligninga. Vålerenga ville mest og sjøl om de pådro seg ei straffe var det godt å ha en meget solid Henrik André Klavestad bakerst. Han redda straffa og Vålerenga tok pause med ettmålsledelse, men skulle starte andre periode med én spiller mindre.

 

Det så ut til å gå skeis, for Vålerenga glemte seg og i et bytte kasta dem inn fem nye spillere og dermed måtte de ut i tre mot fem. Men de rei av det også; men i spill fem mot fem klarte de ikke å rydde unna skikkelig og bønda fikk utligninga si. Men så fikk Vålerenga endelig et overtallsspill midtveis i perioden; og etter å ha ha ridd av fire undertall, så var gutta nådeløse da de først fikk sjansen. De lurte bønda opp i angrep, så rappa de pucken og Lars-Erik Franche-Enersen starta en vakker kontring. Joachim Hauen Martinsen storma opp i angrep, spilte tversover til Calle Spaberg Olsen og dermed sto det 3 – 2 i ungdomshallen.

 

Vålerenga fortsatte å dra på seg dumme utvisninger, men da perioden nesten var over gjorde Håvard Salsten tidenes klareste tripping på Marcus Ekberg, som var på vei tilbake mot eget mål. Dermed blei det spill fire mot fire de siste femten sekundene av perioden. Det blei kamp om pucken langs vantet, men Hermandrud vant den til slutt og fikk lagt tilbake til Spaberg Olsen. Han slo tversover til Sommer Nielsen. Et kort blikk blei kasta opp på klokka som viste tre sekunder igjen av perioden. Sommer Nielsen stoppa pucken og dro til med et slagskudd som ikke har vært sett på Jordal siden Lars Erik Lunds dager. Pucken suste inn i nettet. Vålerengaspillerne rakk akkurat å løfte arma for jubel i det jern-henry ulte for periodepause. Så jævla deilig følelse å ta med seg inn i garderoben, eller inn i kafeteriaen. Til scoringa blei det servert kaffe og vafler.

 

Tredje periode starta med fire mot fire, og i det Vålerenga var på vei til å få overtall var de med et ørlite press i egen sone. Keeper Klavestad var dog våken og ga beskjed om overtallsspill og Marcus Ekberg tok seg en ekstra runde rundt målet, satte fart opp i angrep og kom seg inn i sona på høyresida. Vålerenga rakk bare å fylle på med to backer, men det var mer enn nok. Ekberg vendte opp foran bøndas benk og la pucken tilbake til blålinja. Der sto William Kjærnet Johansen med ferdig lada børse. Han klinte til på første mulighet. En knallhard ispuck. Inn foran målgården hadde Hybertsen tatt et helhjerta raid, satte kølla ned på isen, vrei bladet litt og limte Johansens skudd vakkert opp i det nærmeste krysset. For dere som leser statistikken på hockeylive, rekkefølgen på assistene er feil på det målet; men det spiller mindre rolle.

 

Vålerenga rei av kampen og det var en meget fortjent seier og dermed tok de tilbake tabelltoppen og dytta bønda ned fra andre til fjerdeplass. Det er jevnt i U21 Elite, men Vålerenga viser at de har et par spillere som har det lille ekstra. Det lover godt, for med en tynn a-stall er det viktig at spillere fra rekruttlaget er gode nok til å kunne steppe inn når det trengs.

 

Vålerengas beste
    Emil Hybertsen  
   Henrik Hauen Klavestad  
  Joachim Sommer-Nielsen  

 

Vålerenga i dag:

20:00 Hockey: Hasle-Løren – Vålerenga Damer, Eliteserien, Løren Ishall