Bronse innen rekkevidde?

15.10.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Et skadeplaga toppserielag spilte hengekampen mot Avaldsnes på lørdag med kun fire spillere på innbytterbenken på en hjemmekamp. Ute med skade er nå keeperne Tinja Riikka Korpela og Sara Nilssen Kilen; forsvarsspillerne Stine Pettersen Reinås, Ingrid Søndenå og Adriana Imeri; midtbanespillerne Julie Trustrup Jensen, Jenna Dear og Kine Fløtre, samt angrepsspiller Maren Eithun Hauge. Ni spillere av 25 i toppserietroppen er altså ute med skade. I tillegg mangla Marie Dølvik Markussen med karantene for gule kort. Dette førte til en omlegging til 4 – 4 – 2 og med to sekstenåringer fra start.

Emilie Libakken Østerås var én av to sekstenåringer fra start. Foto: Morten Larød.

 

Vålerenga havna oppskriftsmessig under for Avaldsnes etter å ha totalt dominert kampen de første tyve minuttene. Sherida Spitse gikk seg bort i Luana som fikk skyte fra forholdsvis langt hold. Ikke verdens største keeperprestasjon at det skuddet gikk inn, men Spitse må ta på seg hovedskylda for å miste ballen på den måten. Da var det spilt 23 minutter av første omgang og det var Avaldsnes’ første angrep.

 

Vålerenga fortsatte å spille godt og gjenvandt ballen høyt. Stine Ballisager Pedersen spilte opp på en møtende Celin Bizet Ildhusøy. Hu slo inn sentralt der Isabell Lehn Herlovsen hælflikka ballen igjennom til Marte Berget som med en rapp blodtupp fikk avslutta fra atten meter midt mellom stopperne. Det blei ikke veldig hardt, men tuppen kom så brått og overraskende at det totalt overrumpla keeper som ikke rakk ned til stolperota. Tupp er undervurdert! Bergets andre toppseriemål for sesongen og en seks måneders lang måltørke er over.

 

Andre omgang var så vidt i gang da Vålerenga scora seiersmålet. Andrine Tomter kasta langs dødlinja til Berget som rykka seg fri inne i feltet. Nok en gang strakk hu fram foten og tuppa ballen videre før forsvaret rakk å blokkere innlegget og inn i femmeterfeltet storma Herlovsen og breisida inn det som skulle bli seiersmålet.

 

Vålerenga blei også snytt for det tredje målet da Tomter spilte igjennom Berget på nytt. Inne foran mål sto Herlovsen som feilaktig blei avvinka for offside. Dermed blei det unødvendig spennende på slutten, men Vålerenga tok tre poeng og sjøl om de nå har inntatt Vålerengas standardplassering – syv – så er det bare fem poeng opp til bronsemedaljen. Det er mange lag foran der, men slettes ikke umulig.

 

Arna-Bjørnar på bronsen har Røa hjemme, Vålerenga borte og serietoer Klepp hjemme. Sandviken har Avaldsnes borte, LSK Kvinner hjemme og Lyn borte. Disse to er det fem poeng opp til. Deretter er det Kolbotn som kun er poenget foran Vålerenga. De har Grand Bodø hjemme, Stabæk borte og Vålerenga hjemme. Det siste laget er Røa som ligger likt med Vålerenga, men er foran på målforskjell. De har Arna Bjørnar borte, Trondheims-Ørn hjemme og LSK Kvinner borte. Vålerenga møter Trondheims-Ørn borte i neste serierunde.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Avaldsnes:

Guro Pettersen

Camille Levin – Victoria Ludvigsen – Stine Ballisager Pedersen – Andrine Tomter

Celin Bizet Ildhusøy – Ingrid Schjelderup – Sherida Spitse – Emilie Libakken Østerås

Isabell Lehn Herlovsen – Marte Berget

Innbyttere: Anne Lise Olsen (15 min for Bizet), Benedikte Sand Birkelund (4 min for Østerås) og Tina Dalgård (tilleggstid for Berget).

 

Vålerengas beste
    Marte Berget  
   Ingrid Schjelderup  
  Isabell Lehn Herlovsen  

 

Nedrykket nærmer seg

Rekruttgutta tok to steg nærmere nedrykk til fjerde nivå i norsk fotball i går. Det er ganske tragisk, men et resultat av Vålerengas gambling. Denne høsten har de rett og slett gambla på at seksten- og søttenåringer og ett og annet innslag av midtbanespiller er godt nok i forsvar. Det er skremmende. I vårsesongen hadde man en João Meira som kom inn et par kamper. I høst Nicolay Grimstad blitt sendt til Bærum og Christian Dahle Borchgrevink godt på utlån til HamKam uten at spillere som Kristoffer Hay eller Markus Nakkim blei henta hjem. Enar Jääger pådro seg nok en langtidsskade og da Jonas Levernes gjorde det samme så rakna Vålerengas forsvar. 1,09 i innslupne mål på de søtten første serierundene er blitt til 2,86 på de siste syv kampa. I går leda Vålerenga 0 – 3 borte mot bånnlaget, men klarte å rote bort ledelsen i andre omgang.

 

Det er kun Skeid som har scora flere mål enn Vålerenga. Det hjelper lite, når ingen lag har sluppet inn flere mål. Og igjen står det svært vanskelig til. Lørdag hjemme mot KFUM med eliteseriekamp på søndag og så avslutning borte mot Bryne med eliteseriekamp samme dag. Men de kan ikke gamble mer. Ivan Näsberg og Samúel Kári Friðjónsson må inn i forsvaret mot KFUM. Abdisalam Ibrahim, Magnus Lekven og Felix Horn Myhre må danne midtbanetrioen. Og hvis Aron Dønnum ikke skada seg i går, så erhan nødt til å starte i angrepet. Et nedrykk betyr en kraftig forringelse av utviklingsarenaen. I går mangla Kristoffer Klaesson og Friðjónsson på grunn av landslag, mens Lekven var i sitt eget bryllup.

 

Vålerenga tok ledelsen tidlig. Leo Cornic storma opp på høyresida og la inn på bakre stolpe. Der kom Oliver Valaker Edvardsen og la ballen til rette for Dønnum som scora sikkert. På doblinga var rollene snudd. Dønnum slo en utrolig frekk gjennombrudspasning til Edvardsen som for sikkerhets skyld satte ballen mellom beina på keeper. Så blei Dønnum skada etter å ha blitt takla stygt ut av banen og han blei skada i skulderen i det han traff asfalten utafor banen. Vålerenga klarte allikevel å øke ledelsen. Sakarias Opsahl spilte inn sentralt til Ulrik Mathisen som la igjen til Cornic. Cornic satte ballen inn i det lengste hjørnet.

 

Men lagets ustabilitet i forsvar skulle bli skjebnesvangert og uten Dønnum på banen blei Vålerengas offensive kraft redusert kraftig og etter at Vard hadde redusert to ganger valgte Gard Holme å ta ut spiss Sander Werni og sette inn en offensiv midtbanespiller i Osame Sahraoui på topp. Det fungerte ikke. Nok en forsvarsfeil og det sto 3 – 3. Riktignok var Edvardsen svært nære å bli matchvinner to minutter før ordinær tid var over, men avslutninga fikk keeperen slått i innsida avstolpa så ballen gikk langs streken og blei klarert av en forsvarer.

 

Skal Vålerenga 2 redde plassen så ser de ut til å være avhengige av at Fløy og Stjørdals-Blink ikke tar mer enn ett poeng hver de siste to serierundene. Fløy møter Arendal hjemme og Skeid borte. Ingen av de laga har noe å kjempe for. Arendal kan ikke lenger klare kvalikplassen og Skeid har allerede rykka opp. Stjørdals-Blink møter Vidar borte og Brattvåg hjemme. Vidar har tre strake seiere og trenger fortsatt en seier for å ha sikra plassen, mens Brattvåg ikke har noe å spille for.

 

Vålerenga stilte følgende lag:

Petter Karlsen

Leo Cornic – Harald Martin Hauso – Abdisalam Ibrahim – Oskar Opsahl

Sakarias Opsahl – Felix Horn Myhre

Ulrik Mathisen

Aron Dønnum – Sander Werni – Oliver Valaker Edvardsen

Innbyttere: Marcus Victorio (48 min for Dønnum) og Osame Sahraoui (16 min for Werni).

 

Vålerengas beste
    Aron Dønnum  
   Oliver Valaker Edvardsen  
  Leo Cornic  

 

To stortap

Vi lurer litt på hva som skjedde, men Vålerengas rekruttdamer gikk på en stjernesmell 5 – 0 borte for Donn i 2. divisjon og G16 klinte til med 4 – 0 tap borte mot Viking i Nasjonalt Sluttspill A. Det betyr at rekruttjentene blei nummer fire i serien og vi mistenker at de feira at sesongen var over allerede på bussturen ned til Kristiansand. For G16 gjør det at det nå plutselig er kamp om seriegullet igjen. De topper fortsatt, men de kunne nærmest ha avgjort serien med seier. Nå blir det spenning helt inn og Vålerenga må ta fire poeng på de to siste kampa, borte mot undulatene og hjemme mot Tromsø dersom Viking vinner alle sine tre siste kamper.

 

Kamper på stadion

I høst har flere kamper blitt flytta inn på stadion. Rekruttdamene fikk sin kamp mot Donn i august flytta inn og tilskuertallet mangedobla seg. Rundt 150 tilskuere dukka opp, vi anslår en femdobling dersom kampen hadde blitt spilt på kgb 2 som vanlig. Så fikk G19 flytta sine to siste interkretskamper mot Follo og Nordstrand inn i desember. Det samme skjedde da. Rundt 150 tilskuere dukka opp mot Follo og om lag 120 tilskuere mot Nordstrand. Også det en fire til femdobling av tilskuertallet om kampen hadde blitt spilt på kgb 1 eller 2. I dag har J17 fått flytta sin siste serierunde mot Høvik inn på stadion og det håpes på samme effekt nå. Kampen vil nå også bli streama av Klanens Webradio, hvilket raskt kan bli en vane dersom kampa fortsetter å gå inne på stadion.

 

Vi gjetter  på følgende lagoppstilling mot Høvik:

Elife Salihu

Henriette Velten Simonsen – Natalie Jeanette Pedersen – Selma Saltvig Hagen – Anny Helén Tysnes

Sofie Lerstang Réz – Helena Ringheim

Carmen Elisabeth Castillo

Sara Byman – Emina Pezerovic – Martyna Buslowicz

Innbyttere: Ingrid Haug, Matilde Ravn, Tuva Sofie Steinlund Haugen, Thea Anne Nordberg Vedal, Karin Heramb-Aamot, Yousra Boukaddor og Swaathy Sasiharan.

 

Kampen kan sees i videovinduet under:

 

Sparta

Det blei et nytt tap for Vålerengas iskrigere da de møtte Sparta på lørdag. Etter å ha kommi under etter første periode var det nok en gang midtperioden som ødela for gutta. To raske utvisninger og i spill fem mot tre klarte Sparta å doble ledelsen. Da Vålerenga fikk powerplay og kunne komme tilbake så gikk de i stedet på sesongens andre baklengs i eget overtall.

 

Gutta reiste seg i tredje periode og Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm sørga for spenning de siste åtte minuttene, men det blei med stolpeskudd. Vålerenga klarte dermed ikke å ta tilbake tabelltoppen og må nå forsøke på nytt «hjemme» mot Storhamar på torsdag. Midtperioden blei utsatt etter at det blei blussa heftig på supporterfeltet minuttet før første periode var over. Dessverre var dette ukrontrollert blussing. Det var ikke i regi av Klanen og det endte med en personskade. Det setter dessverre arbeidet med lovlig blussing i kontrollerte former kraftig tilbake. Var det virkelig nødvendig?

 

Som om ikke det er nok, så er det nå offisielt at Jordal Amfi blir hele to år forsinka. NCC skylder på grunnforholdene og bekken. Vi skylder på NCC som ikke gidder å sette inn arbeidskraft. Vi er overbevist om at det er gjennomført flere dugnadstimer i Klanen siden siste kamp blei spilt i Jordal Amfi, enn det NCC kan skilte med arbeidstimer på byggeplassen. Vi håper NCC avskiltes av Oslo Kommune som seriøs leverandør av byggeprosjekter for all fremtid. Da Hent bygga stadion på Valle så var det 100 til 200 arbeidere på plass hver eneste dag. Alle som gikk forbi så at her skjedde det vannvittig mye fra dag til dag og man så hvor mange som bygde for å rekke sesongstart. NCC har tre til fire folk gående rundt. Det skjer ingen ting. Problemet er ikke bekken – problemet er NCC.

 

Vålerengas beste
    Martin Røymark  
   Tobias Lindström  
  Rasmus Ahlholm  

 

Storhamar

Joachim André Hauen Martinsen og Calle Spaberg Olsen sørga for at Vålerenga vant 0 – 2 borte mot de uringule i fjøset på Hamar i U21 Elite på lørdag. Det var nok til å passere dem på tabellen og innta andreplassen bak pusekattene fra Asker. Laga møtes igjen i Jordal Ungdomshall i morgen. Det blir sannsynligvis et spennende og severdig oppgjør der våre unge talenter for vist seg fram for allvor. Til helga møter de også pusene i Askerhallen i det første av to oppgjør laga i mellom på tre dager.

 

Vålerenga i dag:

20:15 Fotball: Vålerenga J17 – Høvik, 1. divisjon, Valle kgb 5