Nedrykk?

08.10.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er trist og vi hater ordet, men nå er det virkelig alvor for Vålerengas rekruttgutter. Nedrykket står for døra. Det kommer nærmere og nærmere. For tredje kamp på rad klarte Vålerenga å avgi livsviktige poeng i en kamp de skulle ha vinni. Og nå er det kun ett poeng som skiller Vålerenga 2 og nedrykksstreken. Og nå kommer den fjerde skjebnekampen på rad – en kamp der de må ta tre poeng.

Trykk på bildet for større tabell.

 

For tallenes tale er ganske klare. I vårsesongen hadde Vålerenga nitten år gamle Jonas Levernes og tyve år gamle Nicolay Grimstad i forsvarsrekka. Venstreback Grimstad gikk til Bærum i sommer og Levernes er dessverre skada og må opereres. Forskjellen på er markant. På sesongens første 17 kamper slapp Vålerenga inn 22 mål. 1,29 mål per kamp. Etter at Levernes blei skada har det blitt spilt seks kamper. Vålerenga har slippi inn 14 mål. 2,33 mål per kamp. Og der er kjernen til problemet. Det er ingen som rydder opp når det gjøres feil i forsvaret lenger.

 

Vålerenga dominerte fra start. Samúel Kári Friðjónsson hadde et frispark som traff tverrliggeren. Like etterpå blåste Magnus Lekven ballen over fra sekstenmeterstreken før Sander Werni traff stolpa helt oppe i krysset. Kanskje skulle Aron Dønnum også ha en straffe før Vålerenga tok ledelsen 1 – 0 ved Ulrik Mathisen på en retur etter at Leo Cornic fikk skutt på Dønnums forarbeid.

 

Da så alt bra ut. Vålerenga hadde skapt seks målsjanser, Stjørdals-Blink ingen. Men så tapte Lekven en duell og det sto likt igjen. Og da rant det inn. Et utspill fra keeper en stuss og en blinker stakk igjennom. Harald Martin Hauso forsøkte å klarere, men missa i stedet for å gå i duell med spilleren. Dermed kom de aleine med Kristoffer Klaesson og Vålerenga 2 lå bak. Så heada Magnus Lekven ballen ut, men Oskar Opsahl spilte den tilbake igjen inn i Vålerengas felt. Igjen var Hauso i duellen og igjen feila han og det sto 1 – 3.

 

I andre omgang reduserte Opsahl for Vålerenga etter et innlegg av Felix Horn Myhre fikk han knalltreff fra sekstenmeterstreken. Dønnum traff stanga og på et frispark traff han tverrliggeren. På overtid scora riktignok Oliver Valaker Edvardsen, men dommeren blåste frispark til Stjørdals-Blink.

 

Når gutta skal til Vard Haugesund i neste kamp, så må alle de beste reise. Ivan Näsberg må tette forsvaret. Vard Haugesund må slås. For etter den kampen er det KFUM som jakter kvalikplass hjemme og Bryne borte. Vard Haugesund har nå rykka ned, mens fem lag kjemper om å unngå de to neste nedrykksplassene. Vidar er skumle. De står med 24 poeng, starter med Nardo på bortebane, Stjørdals-Blink hjemme og til slutt Vard Haugesund borte. Fløy som også har 24 poeng og ligger under nedrykksstreken har Hødd på hjemmebane, Arendal borte og til slutt Skeid hjemme; men det er dessverre etter at Skeid sannsynligvis har feira opprykk. Allikevel, de ser ut til å ha et tungt program.

 

Stjørdals-Blink har 25 poeng og er målforskjellen bak Vålerenga 2. De møter Egersund hjemme, Vidar borte og Brattvåg hjemme. Så er det Nardo som har 27 poeng. De har Vidar på hjemmebane, Brattvåg borte og Hødd hjemme. Det blir et rotterace og Vålerenga 2 må nok ta i hvert fall tre poeng til for å redde plassen.

 

Vålerenga 2 stilte med følgende lag mot Stjørdals-Blink:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Magnus Lekven – Harald Martin Hauso – Oskar Opsahl

Aron Dønnum – Felix Horn Myhre – Samúel Kári Friðjónsson – Ulrik Mathisen

Abdisalam Ibrahim – Sander Werni

Innbyttere: Oliver Valaker Edvardsen (17 min for Friðjónsson) og Sakarias Opsahl (2 min for Opsahl).

 

Vålerengas beste
    Aron Dønnum  
   Leo Cornic  
  Felix Horn Myhre  

 

Syvende!

Vålerenga har endelig tatt sin hevd på syvendeplassen. Flott! Det skjedde etter at Vålerenga presterte å tape en omgang 1 – 0 på Nadderud der de skapte åtte gode målsjanser. Nærmest var Bård Finne som traff innsida av stolpen. Så kontra Stabæk inn en scoring. En lang pasning mot Franck Boli og ettersom Felipe Carvalho var høyt i banen og Daniel Fredheim Holm skulle dekke ham denne gangen, så blei han ikke dekka.

 

I andre omgang traff Felix Horn Myhre tverrliggeren på en flott volley, men det var Aron Dønnum som kom inn og skaffa Vålerenga straffe som redda dagen. Sam Johnson banka straffa i nettet og det blei poengdeling på Nadderud. En svak andreomgang av Vålerenga der Stabæk fikk lov til å drepe kampen fram til scoringa. Etter scoringa kunne det fort ha kommi et mål til. Da var Vålerenga plutselig gode – kanskje fordi Stabæk da plutselig måtte framover på banen igjen.

 

Vålerenga er blitt et kjedelig lag midt på tabellen. 7 – 8 – 11 – 6 – 7 – 10 – 8 er de siste sesongers eliteserieplassering. Det er fasit etter sølvet i 2010. I år styres det mot en syvendeplass igjen. Det må kunne gå an å slå lag som Stabæk på Nadderud, men Vålerenga svinger alt for mye i prestasjonene. Vålerenga stilte med følgende lag mot Stabæk:

Adam Larsen Kwarasey

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Daniel Fredheim Holm – Mohammed Abu

Magnus Retsius Grødem

Chidera Ejuke – Sam Johnson – Bård Finne

Innbyttere: Aron Dønnum (30 min for Ejuke), Felix Horn Myhre (18 min for Grødem) og Samúel Kári Friðjónsson (7 min for Nouri).

 

Vålerengas beste
    Felipe Carvalho  
   Magnus Retsius Grødem  
  Sam Johnson  

 

Undulatene

Rekruttjentene møter undulatenes rekrutter i LSK-hallen i dag. Vålerenga 2 stiller et eldre lag enn vanlig og det skyldes at sekstenåringene skal spille NM-kamp mot Kolbotn på stadion i morgen. Det er en kamp vi absolutt anbefaler og jentene har nå kommi til semifinale og er det eneste vålerengalaget som kan nå årets cupfinale.

 

Det er flere a-lagsspillere med rekruttlaget enn vanlig og vinner jentene tar de tilbake andreplassen på tabellen. Julie Trustrup Jensen, Anne Lise Olsen, Tina Dalgård og Benedikte Sand Birkelund er alle uvante kort å finne på rekruttlaget, men de er med nå. Dermed får de god trening fram mot toppserien som snart starter opp igjen med kamp mot Avaldsnes. Vi gjetter på følgende lag for Vålerenga 2 mot undulatene i dag:

Melenie Sophie Johansson Watts

Johanne Eide Bruun – Benedikte Sand Birkelund – Elise Gjester – Tina Dalgård

Mia Rostad Huse

Tine Celine Karstensen – Julie Trustrup Jensen

Anne Lise Olsen – Nadia Ryan Pinto – Julia Caroprese

Innbyttere: Ida Outzen, Sofie Lerstang Réz, Lea Sørensen og Lea Haji Høiness.

 

Landslag

Vi skjønner ikke helt poenget, men Norges J19-lag måtte igjennom en kvalifiseringsrunde de strengt tatt burde ha slippi. Celin Bizet Ildhusøy fikk dog noen landskamper og scora seiersmålet etter to minutters spill da Norge slo Georgia 7 – 0 i den første kampen. Det blei ingen mål Bizet da Bosnia Hercegovina blei knust 10 – 0; men hu scora det fjerde målet da Norge lekte seg til 5 – 0 seier over Tsjekkia. Vi regner med at den neste kvalikgruppa på vei til EM blir en smule sterkere enn denne var.

 

Lillehammer

For andre kamp på rad så skjer det et eller annet galt med Vålerenga i midtperiodene. Etter en målløs første periode der Vålerenga var det sterkeste laget slapp de inn tre baklengs i løpet av midtperiodens første ti minutter. Vålerenga kom tilbake og Rasmus Ahlholm reduserte for Vålerenga. I tredje periode scora Martin Laumann Ylven i et overtall med nesten tolv minutter igjen; men da Vålerenga skulle trykke på for en utligning så begynte de i stedet å dra på seg utvisninger. De siste fem minuttene spilte Vålerenga med fire, tre, fire og så tre mann igjen.

 

Att på til klarte Espen «Shampo» Knutsen å pådra seg matchstraff. Dermed slipper han å stå på benken i neste kamp på tirsdag hjemme mot Frisk Asker. Da må Vålerenga tilbake på vinnersporet igjen. De mista tabelledelsen til Storhamar, men Vålerenga har spilt én kamp mindre og kan ta den tilbake på det – samtidig som det ikke skader å slå Storhamar i Forum heller.

 

Manglerud Star

Vålerengas U21-gutter måtte ut i sudden da de slo Manglerud Star 5 – 6 i garasjen på fredag. Manglerud starta kampen med å score to mål i undertall før Sander Theodor Frøberg og Emil Hybertsen sørga for at det sto likt. Manglerud Star scora i powerplay også, men Filip Lalande sørga for at det igjen sto likt ti sekunder før første periode var over.

 

Joachim Sommer Nielsen sendte Vålerenga opp i ledelsen, men Manglerud Star utligna og det sto 4 – 4 etter to perioder. I tredje periode scora Joachim André Martinsen i spill fem mot tre, men Manglerud Star slo tilbake og det måtte straffer til for å skille laga. Vålerenga topper tabellen med 13 poeng. Det har også Frisk Asker, deretter følger Storhamar og Lillehammer med 12 poeng. Vålerenga møter Manglerud Star i Jordal Ungdomshall i morgen.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: LSK 2 – Vålerenga 2 Damer, 2. divisjon avd 2, LSK-Hallen