Abu i 3,5 år til

04.10.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

NRK mente å vite noe om Mohammed Abus kontrakt med Vålerenga i går og lekkasjen viser seg å stemme. Vålerenga Fotball Elite har signert Mohammed Abu ut sommeren 2022. Det er en svært viktig signering og kanskje den aller viktigste av de spillerne som er på utgående kontrakt, for den signaturen forandrer ganske mye på Vålerengas lag i 2019 kontra Vålerengas lag i 2018.

Mohammed Abu i kampen mot Odd. Foto: Hjesus.

 

På Sotahjørnet var vi ganske lunkne til en korttidskontrakt med Abu fra i sommer. Overgangen stiller seg dog i et helt annet lys når han nå har skrivi under en kontrakt som gjør at han – dersom han fullfører kontrakten – har vært i klubben i fire år. Dermed er det som virka som kortsiktig tankegang og panikksignering i sommer blitt til en langtidsinvestering – og med det forventer vi også en samspilt tropp i 2019. En tropp som vil ha minimalt med utskiftinger.

 

I det som er dagens førsteellever har Vålerenga to og treårskontrakter med alle i de fem bakre posisjonen på banen. Og hentes Christian Borchgrevink og Markus Nakkim hjem fra lån er det kun på venstrebacken Vålerenga ser tynt besatt ut. Oskar Opsahl er riktignok landslagsspiller, men førsteårs junior, men i og med at Ivan Näsberg også kan spille back er det ikke noen stor krise.

 

På midtbanen ser det også solid ut. Daniel Fredheim Holm og Abdisalam Ibrahim er de eneste på utgående kontrakt. Ettersom Ibrahim nå ser ut til å få lite spilletid framover ender nok han med å gå gratis fra klubben. Det er jo for så vidt greit. Han blei henta gratis fra Viking, så det er ingen overgangssum som blir borte. Fredheim Holm får mest sannynlig en ny ettårskontrakt, med mindre han skulle ryke på en skade på slutten av sesongen. Nå ser også midtbanen langsiktig ut, med Felix Horn Myhre som den eneste som har kontrakt som går ut etter 2019-sesongen.

 

I angrepet er trioen som pleier å starte også i behold med Aron Dønnum i reserve. Her er det dog noe tynt i rekkene. Peter Godly Michael er ute i hvert fall til neste sommer. Fitim Azemi er på utlån til Sandefjord, men har ikke åpna målkontoen der ennå. Thomas Elsebutangen er på utlån i Bærum og har ikke gjort mer en seks mål på sine 23 kamper i andredivisjon. Magnus Retsius Grødem kan sjølsagt benyttes i en rolle enten på kant eller som spiss, men han produserer ennå litt for lite mål. Andreårsjunioren Sander Werni er mer effektiv; men det meste taler til at angrepsplassen blir den viktigste å forsterke før neste sesong – med mindre Azemi skulle vise seg å komme tilbake der han en gang var.

 

Hands

Vålerengas håndballjenter har fått en god start på sesongen i tredjedivisjon og i går tok de hjem sin tredje seier på fire forsøk. Det starta dog ikke så bra og Stabæk 2 leda 12 – 11 til pause, men våre jenter snudde kampen og vant 27 – 28 til slutt. Elselin Lee Øygarden blei matchens mest målkåte spiller og leverte ti scoringer for Vålerenga. De får nå pause i to og ei halv uke før de møter Ullern hjemme i Jordalhallen.

 

Hockey

Vålerenga kløna det til i den siste kampen i første serieomgang i ishockey. Utrolig nok sto det målløst etter første periode. Vålerenga fyra av femten skudd på mål i Schjongshallen, men ingen gikk inn. I tillegg hadde de to skudd i tverrliggeren. Men i slutten av første periode og i midtperioden skulle Vålerenga surre det til. Det begynte med en to pluss to på Lars Erik Spets. Deretter kom utvisningene på løpende bånd. Først ut i midtperioden var Tobias Lindström og vålerenggutt Rolf Thomas Aastad som blei sendt vekk fra klubben etter fjorårssesongen, sendte vertene i ledelsen.

 

Sekunder seinere smalt det igjen og Vålerenga lå under 2 – 0. Vålerenga fortsatte å ta utvisninger og med Martin Laumann Ylven i boksen scora Aastad sitt andre mål for dagen og andre mål i ringerikekarrieren. Da var det spilt halvveis i midtperioden. Vålerenga sleit med å komme tilbake for Kalle Ekelund og Villiam Strøm dro på seg utvisninger. Men på slutten var det nære på. Lindström satte to pucker i tverrliggeren i samme bytt, men det gikk ikke. Ringerike leda sensasjonelt 3 – 0 etter to perioder. Skuddstatistikken var 10 – 2 til hjemmelaget.

 

Det var et helt annet vålerengalag som kom på isen i tredje periode. Axel Eidstedt satte inn det første målet assistert av Filip Gunnarsson etter drøyt fem minutters spill og minuttet seinere var det Rasmus Ahlholm som reduserte assistert av Lindström og Stefan Espeland. Da kunne Vålerenga virkelig ha fiksa på dette, men i stedet for et sterkt initiativ med flere gode rekker så prata Gunnarsson på seg en timinutter. Da blei det opp til førsterekka igjen; men da Espeland utligna med 3:12 igjen på uret assistert av Spets og Brede Csiszar, så blei det øyna håp om at dette skulle gå bra allikevel, men det blei med et stolpeskudd 45 sekunder før slutt fra Ahlholm og dermed blei det poengdeling og sudden death.

 

Etter drøyt halvspilt overtid, så pådro Ringerike seg en tominutter. Vålerenga vant droppen og tok ut keeper Joachim Svendsen og spilte fem mot tre, men de klarte ikke å få inn pucken og det er ganske dårlig å ha kun fire avslutninger på mål når det spilles to minutter med fem mot tre. I stedet så scora Ringerike i åpent mål og Vålerenga tapte dermed to poeng.

 

Det betyr at Vålerenga i løpet av kvelden kan miste tabelledelsen til Storhamar. Neste kamp er mot Lillehammer på lørdag for Vålerengas del og da må de rett og slett møte på jobb.

 

Vålerengas beste
    Axel Eidtvedt  
   Stefan Espeland  
  Colin Spaberg Olsen  

 

Lørenskog

U21 Elite-laget fortsetter å levere for hockeygutta. De tok sin fjerde strake seier og har tatt elleve av tolv mulige poeng i serien så langt. William Johansen i overtall og Jens Jacob Bjørnslett sørga for at gutta leda 2 – 0 over Lørenskog etter første periode på tirsdag. I midtperioden starta Vålerenga med et undertallsmål av Espen Hermanrud, men Lørenskog reduserte i det samme undertallet. Marcus Ekberg, Bjørnslett og Hermanrud i overtall denne gangen sørga uansett for pene 6 – 1 etter perioden. Lørenskog gikk knallhardt ut i tredje periode og fikk to tidlige mål men Bjørnslett og Mio Martinius Søhagen sørga for pene 8 – 3 til slutt.