Tabelltopp i nye drakter

27.09.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga Hockey har kjøpt nye drakter til alle laga i breddeklubben før denne sesongen og hockeyjentene var de første til å ta dem i bruk da de serieåpna hjemme mot Sparta i Jordal Ungdomshall i går. Det gjorde de med bravur og da Tina Scott scora i undertall seks minutter ut i kampen, blei hu da også den første målscoreren i ny drakt. Pasninga kom fra Therese Strømstad, som da tydeligvis er tilbake i vålerengadrakta litt tidligerere enn vi antyda i gårsdagens gjetord.

Tina Scott sendte Vålerenga i ledelsen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Linn Aakre økte ledelsen et par minutter seinere assistert av Kanutte Fladeby, mens Ingunn Anseth økte til 3 – 0 assistert av Mabel Endrerud. Anseth skal spille både løper og være keeper denne sesongen. Spennende!

 

Halvveis ut i kampen scora Camilla Bakkene og da Sparta pådro seg to utvisninger med tredve sekunders mellomrom, så var Aakre frampå og satte sin andre for dagen etter pasninger fra Strømstad og Flosrún Vaka Jóhannessdóttir.

 

I starten av tredje periode dro Aakre på seg en ny tominutter og da benytta Scott sjansen til å score sitt andre mål i undertall for dagen. Denne gangen etter pasning fra Bakkene. Sparta reduserte én gang, men i siste spilleminutt fullførte Aakre sitt hattrick assistert av Scott og dermed vant Vålerenga 7 – 1 i serieåpninga.

 

Etter som dette var den første kampen som blei spilt i årets serie, så betyr det også at jentene ligger  på tabelltoppen. Neste kamp er det også Vålerenga som spiller, på hjemmeis i byderby mot Hasle-Løren. Det er viktig å vinne hjemmekampa sine. I år som i fjor – det vil si begge åra det er spilt fem serierunder mot hvert lag – så har Stavanger fått fordelen av å ha tre hjemmekamper og kun to bortekamper mot de to laga man forventer skal kjempe med dem om seieren – Vålerenga og Hasle-Løren. Vi ser ikke helt hvordan det skal være rettferdig; men så er jo også Stavanger laget som juksa seg til hjemmefordel i NM-finalen fordi den tilfeldigvis spiltes i DNB Arena, da de egentlig skulle vært oppført som bortelag siden finalemotstander Vålerenga også var seriemester. Det er enorm forskjell på hjemme- og bortelag i hockey, for hjemmelaget har anledning til å bytte sist – det betyr at hjemmelaget kan velge hvilken rekke de setter ut på isen ut i fra den rekka motstanderlaget har sendt utpå ved stopp i spillet. Det er grunn nok aleine til å hate den klubben.

 

Kjelsås

Håndballjentene har fått en kjempestart på årets sesong og topper tabellen etter to kamper. I kveld er det toppoppgjør. Serietoer Kjelsås står også med full pott og de tar i mot våre jenter i Kjelsåshallen. Det er litt vanskelig å vite hvor gode Kjelsås egentlig er. I de to kampa de har spilt har de møtt laga som nå ligger helt på bånn av tabellen – Raumnes & Årnes og Høland. Vålerengas motstandere har vært Ullensaker/Kisa og Oslostudentene 2. Kisa står med ett poeng på tre kamper, mens studinene har vinni begge sine to oppgjør som ikke var mot Vålerenga.

 

Det er ingen nedrykkslag i fra andredivisjon i Vålerengas avdeling. Dermed er det større muligheter enn vanlig for et opprykk. Studinene kan neppe rykke opp med mindre førstelaget deres skulle overraske stort med et opprykk. Det gjør de neppe ut i fra seriestarten i 2. divisjon å dømme. Dermed er det Kjelsås, Ammerud, Fjellhamar 2 og nyopprykka Ellingsrud som ser ut til å være Vålerengas tøffeste konkurrenter i opprykkskampen. Så full pott borte mot Kjelsås i kveld er et godt steg på veien mot opprykksdrømmen.

 

Nordstrand

Vålerengas G19-lag spiller i kveld toppoppgjør i Interkrets A mot Nordstrand. Det skiller fem poeng opp til Nordstrand med fire kamper igjen å spille og det er ingen umulighet å hente opp. Det fordrer dog at gutta vinner i kveld. Ian Barobe, Florind Lokaj og Magnus Sjøeng hospiterer fra G16-laget. Det er ikke med noen sisteårs juniorer så andreårsjuniorene Hans Jacob Thomsen, Brede Sandmoen, Almin Dacic, Kevin Ogudugu, Joacim Sereba og Marcus Victorio og Elias Taubo må belage seg på å dra lasset.

 

Nordstrand har overraska stort denne sesongen og Younes Amer er toppscorer med åtte mål, men hverken Amer eller viktige Aleksander Skyttern Berg er med i troppen. Og uten disse to er det stor sjanse for at laget avgir flere poeng i sesonginnspurten. Hva så med Vålerenga? De rota bort to poeng mot Bærum, som ved storseier i dag kunne ha gjort laget til serieledere. Vi tror Vålerenga stiller følgende mannskap fra start:

Petter Karlsen

Fredrik Holmé – Martin Bech Riisnæs – Brage Skaret – Hans Jacob Thomsen

Brede Sandmoen – Almin Dacic

Osame Sahraoui

Kevin Ogudugu – Elias Taubo – Marcus Victorio

Innbyttere: Magnus Sjøeng, Ian Barobe, Florind Lokaj, Joacim Sereba, Mathias Bråten og Emanuel Longe Grønner.

 

Øvrevoll Hosle

Vålerengas J19-lag spiller borte mot Øvrevoll Hosle i dag i 1. divisjon. Troppen er ikke lagt ut, men skulle jentene vinne kampen vil de ta et godt grep om sølvplassen i avdelinga. Vi aner ikke helt hva laget kommer med siden troppen ikke er offentliggjort, men tipper følgende lagoppstilling:

Elife Salihu

Henriette Velten-Simonsen – Eline Stensen Gulliksen – Ingrid Haug – Martyna Buslowicz

Sofie Lerstang Réz

Silje Fjellstad – Thale Thunem

Anna Solskjær – Lea Høiness – Adele Thomassen

 

Rosenborg

Motvillig må vi også skrive noen ord om cupkampen i går også. Vålerenga kom, tapte og reiste slukøra hjem. En gigantmiss av Felix Horn Myhre, et annullert mål for offside og to stygge forsvarsglipper var beholdninga Vålerenga fikk med seg. De som var smarte nok til å la være å reise til Trondheim fikk også servert en svært dårlig tv-produksjon av NRK, som nå kanskje bør innse at de ikke lenger kan produsere fotball lenger. NEC produserer for eliteserien og OBOS-ligaen og kanskje NRK nå kanskje skal sette sin lit til de som pleier å gjøre det i stedet for de som ikke pleier å gjøre det.

 

Beholdninga i årets NM er begredelig med tanke på fjoråret. Kun to lag har gjort det bedre enn i fjor. De fleste langt dårligere. Herrene røyk altså i kvartfinalen i år mot semifinalen i fjor. Damene røyk i kvartfinalen i år mot cupfinalen i fjor. G19 røyk i 1/32-finalen i år mot kvartfinalen i fjor. G16 røyk i 1/8-finale i år mot semifinale i fjor. Laga som har gjort det bedre er J19 som røyk i kvartfinale i år mot 1/8-finale i fjor. Så er det J16 som røyk ut i kvartfinalen i fjor, men som fortsatt har mulighet til å vinne cupen i år. De spiller semifinale hjemme mot Kolbotn tirsdag 9. oktober klokka 19:00 på stadion.

 

Vålerenga i dag:

18:45 Fotball: Vålerenga G19 – Nordstrand, Interkrets A, Valle kgb 2

20:15 Fotball: Øvrevoll Hosle – Vålerenga J19, 1. divisjon, DNB Arena Hosle

20:45 Håndball: Kjelsås – Vålerenga Damer, 3. div avd 2, Kjelsåshallen