Fullt kjør

21.09.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Fotballen nærmer seg slutten, men det er fortsatt fra seks til to serierunder igjen for våre elitelag. Denne helga er både herrer A, herrer rekrutt, damer rekrutt og G16 i gang, mens damelaget har fått flytta sin seriekamp til etter landslagspausen og J19 spilte byderby mot Lyn i går. Hockeyen er godt i gang på herresida. De spilte toppoppgjør mot Storhamar i går og det er byderby hjemme på søndag, mens hockeyjentene har fått utsatt sin serieåpning. I tillegg er innebandy og håndballsesongene så smått i gang.

 

Odd

Vålerenga møter Odd på Skagerak Arena lørdag. Det er i utgangspunktet en svært viktig kamp i innspurten av eliteserien 2018. Odd er ubeseira på sine siste syv kamper, men fire av dem har endt uavgjort. De ligger på en åttendeplass på tabellen, bare tre poeng bak Vålerenga. Vålerenga hadde en streak på tre seiere på rad da det ufortjente tapet mot Rosenborg kom sist, så også Vålerenga er i en god steam om dagen.

 

Med åtte kamper igjen av sesongen er det kun fem poeng opp til bronsen for Vålerenga. De tre laga foran Vålerenga, har akkurat som Vålerenga, bortekamp denne runden. Ranheim skal til Nadderud, Molde skal til Marienlyst og Haugesund skal til Kristiansund. Det er ikke gitt at bortelaga vinner disse kampa. Stabæk har tre uavgjorte og én seier på de fem siste kampa og har med det klatra over kvalikplassen. Henning Bergs mannskap kommer til å kjempe for alle poeng for å beholde den plassen og det er hjemme de må gjøre det, for de står uten seiere på bortebane så langt. Strømsgodset sliter med å ta mange poeng, men de har også tre uavgjorte på de siste fem kampa og de tar poeng oftere enn de ikke gjør det. Det er også bortestatistikken til Strømsgodset som er grusom. Den eneste seieren er litt typisk – mot Vålerenga. Kristiansund er så jevne det er mulig å bli. Syv seiere, syv uavgjorte og åtte tap. På hjemmebane er de marginalt bedre med 4 – 4 – 3 og med Moldes svake 2 – 4 – 4 på bortebane ser vi for oss en hjemmeseier i denne kampen.

 

Før serierunden ligger altså alt til rette for at Vålerenga skal komme innafor én kamps avstand på å gå opp på bronseplassen, dersom de sjøl klarer mesterstykket – å vinne i Skien. Og Vålerenga har god statistikk på Skagerak Arena. Siden Odd rykka opp etter 2008-sesongen er statistikken 4 seiere til Vålerenga, tre uavgjort og kun to tap i tippeligaoppgjøra i Skien. Vålerenga vinner så å si kampen der nede annethvert år. Det blei dog tap i fjor, statistikken tilsier derfor seier på lørdag.

 

Sam Johnson står med åtte mål så langt i sesongen, fem av dem på bortebane og er Vålerengas toppscorer. Odds toppscorer Elban Rashani står med syv mål. Han har fem på hjemmebane. I forsvaret er Jonatan Tollås Nation tilbake etter karantene, mens Enar Jääger og Ivan Näsberg er ute med skade. Dermed sier forsvarsrekka seg sjøl og det er nok Samúel Kári Friðjónsson som går inn dersom det må byttes i bakre rekker.

 

På midten er Daniel Fredheim Holm tilbake, også han etter karantene. Mohammed Abu er usikker og dersom han ikke er klar på lørdag er det nok Sakarias Opsahl som kommer inn i troppen. Magnus Lekven og Fredheim Holm blir da de to defensive. Erik Israelsson starter nok offensivt.  På topp mangler fortsatt Peter Godly Michael. Det er kamp om plassene, men vi tror nok at det er Chidera Ejuke og Bård Finne som starter på kantene, med innhopp av Aron Dønnum. Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Odd:

Adam Larsen Kwarasey

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Daniel Fredheim Holm – Magnus Lekven

Erik Israelsson

Chidera Ejuke – Sam Johnson – Bård Finne

Innbyttere: Kristoffer Klaesson, Samúel Kári Friðjónsson, Felix Horn Myhre, Magnus Retsius Grødem, Abdisalam Ibrahim, Sakarias Opsahl og Aron Dønnum.

 

Lier

Vålerengas rekruttjenter møter Lier på Valle søndag. Etter at de ikke kunne spille kampen forrige søndag og dermed tapte 0 – 3 på WalkOver ligger de nå to poeng bak andreplassen i andredivisjon. Årsaken var kvartfinalekampene i NM for J16 og J19. Vi synes det er merkelig at rekruttkampen ikke kunne utsettes og spilles i landslagspausen i stedet, men forbundet har vel sine grunner. Det utgjør dog ingen fare, det er fire kamper igjen av serien og laga kan tape én kamp på WalkOver uten å bli stryki og hadde J19 gått videre i NM, så er uansett rekruttserien over et par uker før semifinalene spilles. Vi synes bare det er unødvendig å miste verdifull kamptrening. Snøgg burde vel også være interessert i en hard kamp med Vålerenga 2 som oppladning til sine opprykkskamper, da de kun har lag på nedre del av tabellen i sine fire siste kamper.

 

Vålerenga slo Lier 5 – 1 i starten av juni. Lier ligger i utgangspunktet på nedrykksplass og kjemper med Pors og Donn. Ett eller to av disse laga rykker ned – kanskje. For dersom Snøgg rykker opp og førstedivisjon står slik den er nå, uten nedrykkslag fra Agder, Telemark, Vestfold, Akershus, Oslo, Østfold eller Indre Østland, så rykker nok bare Lyngdal som trakk laget ned. Urædd og Nanset har henholdsvis tre-. og fire poengs margin på nedrykket.

 

Kampen kommer nok litt for tidlig for Anna Solskjær som fikk tyve minutter for Vålerenga 3 i tredjedivisjon tirsdag, men hu skal være i svært god form etter all alternativ trening og kan derfor være aktuell for troppen. Hu har vært ute i over ett år med skade nå. Også langtidsskadde Emma Skredderberget og Marit Emaus Flaa er ute. Adriana Imeri var i kamptroppen til J19 på fredag, men var uaktuell for spill etter å ha blitt testa på oppvarminga og er nok tvilsomt klar til denne kampen.

 

I stedet er det nok noen toppseriespillere som vil ha litt matchtrening. Det er pause og jentene som ikke starta mot Røa er aktuelle. Spillere som Tina Dalgård, Benedikte Sand Birkelund, Julie Trustrup Jensen og Anne Lise Olsen trenger kamptrening.

 

Vi tror på følgende lag mot Lier:

Melenie Sofie Johansson Watts

Tina Dalgård – Ida Outzen – Benedikte Sand Birkelund – Jenny Sare Slåtta

Mia Rostad Huse

Tine Celine England Karstensen – Julie Trustrup Jensen

Kine Fløtre – Anne Lise Olsen – Celin Bizet Ildhusøy

Innbyttere: Vilde Madelen Thomsen, Eline Stensen Gulliksen, Elise Gjester, Emilie Libakken Østerås, Julia Caroprese, Nadia Ryan Pinto og Adele Thomassen.

 

Kjelsås

Vålerengas rekruttgutter kjemper i motsatt ende av tabellen i PostNordligaens avdeling 2; men framtidshåpene til Vålerenga slo Fløy på bortebane sist og klatra over nedrykksstreken med seks kamper igjen av sesongen. Det er en svært vanskelig avdeling og langt jevnere enn i den motsatte avdelinga. Prestasjonene til de unge vålerengagutta har derfor vært enorme så langt. I løpet av denne runden kan dog Vard Haugesund rykke ned. De er det eneste laget som ikke tar poeng jevnlig og står med fattigslige åtte poeng.

 

Vidar med sine atten poeng har fem poeng opp til sikker plass. Det kan se tøft ut. De har riktignok hjemmekamp i Stavanger, men motstander er serieleder Skeid som nå har fått ei lita luke på toppen av tabellen. Stjørdals-Blink med sine 22 poeng har bortekamp mot Vard Haugesund og det er nok å tro på julenissen at Vålerenga 2 skal få hjelp derfra. Dette er de tre laga under nedrykksstreken. Over streken finner vi Fløy med 23 poeng. De har bortekamp mot formsterke Egersund som nå har inntatt tredjeplassen og kun ligger tre poeng bak Hødd i kampen om kvalikplassen. Deretter følger Vålerenga med 23 poeng og foran der Nardo med 25 poeng. Nardo har borte kamp mot KFUM som ligger på femteplass, men også har fått fornya håp om å ta kvalikplassen etter at Hødd virker å ha mista formen.

 

Men å møte Kjelsås er ingen dans  på roser. Sist hadde tidligere vålerengaspiller Mortadha Alkanany  avgjort kampen før det var spilt tyve minutter med målgivende pasning og ved å skaffe Kjelsås ei straffe. Til slutt endte Vålerenga med et forsmedelig 5 – 2 tap. De tre siste hjemmekampa har endt med uavgjort. I 2017, i 2015 og i 2014. I 2013 vant Vålerenga 2 2 – 1 etter at Ghayas Zahid og Jibril Bojang scora for våre gutter. 2011 er det eneste tapet Vålerenga 2 har for Kjelsås på hjemmebane, totalt er statistikken 2 – 4 – 1 siden laga for første gang møttes i 2008.

 

Troppen er nok ikke klar, men forsvaret er en stor utfordring. Jonas Levernes er skada og det er sannsynligvis få tilgjengelige fra a-laget. Samúel Kári Friðjónsson og Abdisalam Ibrahim er de mest aktuelle til å ta en posisjon i midtforsvaret i denne kampen, så er Harald Martin Hauso et naturlig valg fra rekruttlaget. Leo Cornic tar helt sikkert høyrebacken, mens den venstre står mellom Oskar Opsahl og Oliver Valaker Edvardsen.

 

På midtbanen er det mer å rutte med. Felix Horn Myhre, Sakarias Opsahl, Ulrik Mathisen og Magnus Retsius Grødem bør alle være aktuelle – og sjølsagt er Ibrahim også aktuell for spill her. På topp er det nok Sander Werni, Aron Dønnum, Grødem, Valaker Edvardsen og Kevin Ogudugu som er de mest aktuelle. Å ta ut laget før a-laget har spilt sin kamp er dog svært vanskelig; men vi gjetter på følgende lag mot Kjelsås:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Samúel Kári Friðjónsson – Harald Martin Hauso – Oliver Valaker Edvardsen

Abdisalam Ibrahim – Sakarias Opsahl

Felix Horn Myhre

Aron Dønnum – Magnus Retsius Grødem – Sander Werni

Innbyttere: Petter Karlsen, Oskar Opsahl, Hans Jacob Thomsen, Ulrik Mathisen, Brede Sandmoen, Kevin Ogudugu og Elias Taubo.

 

Sarpsborg 08

Vålerengas G16-lag har gått fra seier til seier denne sesongen. To glipper har det blitt, et tap i NM borte mot Strømsgodset og én uavgjort hjemme mot Viking i Nasjonal Serie Sluttspill A. Etter at de knuste serietoer undulatene hele 5 – 0 sist, har de fått fire poengs luke ned. Søndag spiller de borte mot Sarpsborg 08. Vålerenga har slått Sarpsborg 08 4 – 0 i begge oppgjøra dem i mellom i år. De vant både i Nasjonal serie avdeling A og i tillegg hjemmeoppgjøret i Nasjonal Serie Sluttspill A. Vi gjetter på følgende lagoppstilling mot Sarpsborg 08:

Magnus Sjøeng

Edonis Mulaj – Ian Barobe – Miran Kuci – Ole Tobias Brendeland

Christos Zafeiris

Fredrik Oppegård – Florind Lokaj

Amel Muratovic – Lukas Thorsen Håll – Obilor Denzel Okeke

Innbyttere: Christoffer Bugge, Christoffer Øverland, Fredrik Støa, Sander Brauer-Ersoy, Yasir Abdiqadir Saad, Eskild Braathen Fredriksen og Kenneth Nguyen.

 

Lyn

Vålerengas J19-lag møtte Lyn til oppgjør i førstedivisjon hjemme på Valle. Det var et ungt vålerengalag som stilte og kun Eline Stensen Gulliksen var igjen fra startelleveren som spilte NM-oppgjøret mot Klepp tirsdag. Allikevel gjorde Vålerenga en meget god prestasjon og tok ledelsen i første omgang. Silje Fjeldstad fikk sjansen på et langskudd, men ballen gikk i tverrliggeren. På returen kom spiss Lea Høiness og sendte enkelt Vålerenga opp i ledelsen.

 

Vålerenga styrte det meste av oppgjøret, men Lyn hadde noen vådeskudd innimellom og til slutt scora de også ett mål. Vålerenga pressa på for å ta seieren, men det endte 1 – 1 på Valle. Med to kamper igjen å spille står andreplassen i serien mellom Vålerenga og Øvrevoll Hosle. Laga møtes på DNB Arena om ei drøy uke og vinner Vålerenga den kampen har de tatt andreplass som de også gjorde i fjor. Vålerenga stilte med følgende lag mot Lyn:

Elife Salihu

Henriette Velten-Simonsen – Eline Stensen Gulliksen – Ingrid Haug – Martyna Buslowicz

Sofie Lerstang Réz

Silje Fjeldstad – Thale Thunem

Johanne Eide Bruun – Lea Haji Høiness – Lea Sørensen

Innbyttere: Helena Ringheim, Mia Tuft Andersen og Nadia Ryan Pinto.

 

Vålerengas beste
    Johanne Eide Bruun  
   Sofie Lerstang Réz  
  Silje Fjeldstad  

 

Storhamar

Vålerengas hockeygutter reiste til Hamar i håp om å fortsette jakta på tre poeng og de gjorde en meget sterk innsats der oppe. At det sto 0 – 0 til pause var helt utrolig. Vålerenga hadde så utrolig mange enorme sjanser at det nesten var ubegripelig at de ikke satte en puck i mål. I midtperioden scora Storhamar tidlig, men 66 sekunder seinere var utligninga der. Vålerenga la et voldsomt press på hamarsingene og Stefan Espeland stilte seg opp ved blålinja og skremte bønda. Han passa videre til Mats Trygg som var den eneste som så at Colin Spaberg Olsen frigjorde seg midt i sonen . Passet kom på en udekka Spaberg Olsen som hamra inn utligninga.

 

Så skulle Våleregna få sjansen med 100 sekunder i sKpill fem mot tre. Det er de dårligste hundre sekundene spilt i fem mot tre i historien. Vålerenga fikk ikke et eneste skudd på mål, men klarte i stedet å slippe inn et mål. Først da den første utvisninga var over kom det første skuddet på mål. Tobias Lindström satte opp Rasmus Ahlholm fint inn i sona og Ahlholm serverte tilbake til Lindström som styrte inn en ny utligninga.

Tobias Lindström jubla for sin tredje scoring for sesongen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Også i tredje periode tok Storhamar ledelsen og ti minutter før full tid tok Roy Johansen timeout. Etter det fikk Vålerenga et bra trykk, men utligninga lot vente på seg. Men med 4:54 igjen på uret utligna Vålerenga igjen. Trygg spilte over til Espeland som fant Andreas Stene i mellomrommet og Stene scora sitt andre mål for sesongen. Og på 28 sekunder snudde Vålerenga kampen. De gikk rett fra droppen og ned i Storhamars rundvant og låste pucken der nede. Martin Røymark mista kølla, men fikk plukka den opp igjen mens Thomas Olsen kjempa om pucken. Til slutt fikk Vålerenga den ut til Lindström som la pucken opp til Brede Csiszar. Csiszar fyra av og på returen fra storhamar keeper Oskar Östlund satte Røymark pucken inn fra kloss hold. Nå var det plutselig Storhamar som måtte jage utligning.

 

Stene var plutselig helt på blank goal, men missa. Det skulle bli fatalt for sekunder segnere forlot Östlund buret og Storhamar spilte seks mot fem. Utligninga var av det meget tvilsomme slaget. Det ser ut som om Steffen Søberg blokkerer pucken, men en storhamarkølle slår pucken ut av snapphansken hans og inn i mål. Dommerne ville dog ikke se situasjonen på video og dermed endte det 4 – 4 etter ordinær tid og det blei sudden death. Der scora dessverre Storhamar og Vålerenga gikk på sesongens første tap; men tok med seg ett poeng og blei dermed liggende på andreplass, poenget bak Storhamar, men med én kamp mindre spilt.

 

Vålerengas beste
    Martin Røymark  
   Mats Trygg  
  Andreas Stene  

 

Manglerud Star

Vålerenga møter Manglerud Star i Furuset Forum på søndag. Manglerud har fått en grei start på sesongen og ligger på syvende plass, foran Frisk Asker og Stjernen. Fem poeng på fire kamper er samme snitt som de holdt i fjor. Nykommingene Sam Coatta og Evan Allen har vist seg viktige. Manglerud Star sto over serieåpninga (den manglende kampen mot Lørenskog), vant på straffer i Stavanger i serieåpninga og knuste Stjernen 7 – 1 hjemme i garasjen etter det. Så røyk de på en smell borte mot Ringerike før de tapte 1 – 2 mot Lillehammer i garasjen sist.

 

Det blir sjølsagt ingen enkel batalje for Vålerenga. Osloderbyene har de siste åra nesten bestandig vært tøffe og i fjor vant Manglerud Star de to første oppgjøra, både i Furuset Forum og i garasjen. Vålerenga svarte med å vinne de to neste oppgjøra, men i det siste oppgjøret i Furuset Forum tapte Vålerenga i sudden. Det gjelder å være påskrudd fra start.

 

Wing

Hockeyjentene skulle i utgangspunktet serieåpne hjemme mot Wing denne helga, men Wing har fått utsatt serieåpninga. Årsaken skal være at de ikke klarer å mønstre lag denne helga. Problemet er at omberamminga er lagt til 5. og 6. januar. Da kan jo ikke Vålerenga stille lag, for det er to og tre dager før U18-VM starter. Vi forventer at det blir en ny omberamming av de kampa.

 

Hands

Håndballherrene tapte serieåpninga 22 – 27. Søndag skal de ut i ny kamp mot Nøtterøy på bortebane. Herrene er igjen nyopprykka til førstedivisjon. Damelaget spiller sine to første kamper denne helga i tredjedivisjon. De møter Ullensaker/Kisa på Jessheim lørdag og Oslo-Studentene 2 hjemme i Jordalhallen på søndag.

 

Innebandy

Innebandygutta serieåpna med seier og i helga møter de Ajer på bortebane som også står med tre poeng etter første serierunde.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 19:30 Innebandy: Ajer – Vålerenga Herrer, 1. div øst, Hedmarkshallen

Lørdag 15:00 Håndball: Ullensaker/Kisa – Vålerenga Damer, 3. div, Jessheimhallen

Lørdag 18:00 Fotball: Odd – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Skagerak Arena

Søndag 12:00 Fotball: Sarpsborg 08 – Vålerenga G16, Nasjonal Serie Sluttspill A, Sarpsborg Stadion

Søndag 13:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Lier, 2. div avd 2, Valle kgb 2

Søndag 15:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Kjelsås, PostNordligaens avd 2, Valle kgb 5

Søndag 17:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Manglerud Star, Getligaen, Furuset Forum

Søndag 17:55 Håndball: Vålerenga Damer – Oslo-Studentene 2, 3. div, Jordalhallen