Kvartfinale i NM

18.09.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Søndag gikk jentelaget videre til semifinale i NM og i ettermiddag er det juniorjentene sin tur til å forsøke å kopiere bragden. Hjemme på stadion på Valle tar de i mot Klepp fra Jæren klokka 17:00. Det har vært litt spenning rundt hvilket lag Vålerenga skulle stable på beina til kampen, da flere av spillerne har vært småskada inn mot kampen; men kun de tre opererte mangler. Keeper Sara Nilsen Kilen og vingene Marit Emaus Flaa og Anna Solskjær. Sistnevnte er tilbake etter et drøyt år på sidelinja, men skal testes for Vålerenga 3 i kveld og er ikke i med i juniortroppen.

 

Det var viktig å få med alle spillerne, for Klepp er et meget godt juniorlag og har gått greit igjennom de øvrige rundene. Lyngdal blei slått 1 – 3, Viking 3 – 1 og Donn 3 – 1. Vålerenga har dog hatt penere sifre. Sarpsborg 08 blei slått 1 – 4, Hallingdal 7 – 0 og Øvrevoll Hosle 0 – 4. Det bygger seg opp mot en spennende kamp.

 

Det blir mange dueller i kampen. Vålerengas keeper Melenie Sophie Johansson Watts er J17-landslagskeeper og har allerede to toppseriekamper og én NM-kamp for Stabæk. Klepps sisteskanse Kristin Rage er J19-landslagskeeper og har én toppseriekamp og én NM-kamp for Klepp.

 

Men Klepp har flere landslagsspillere og toppseriespillere. 17 år gamle Elisabeth Terland har rukket å score seks mål på sine 34 toppseriekamper og to mål på seks cupkamper for Klepp og spiller nå på J19-landslaget. Matilde Alsaker Rogde står med tredve toppseriekamper og attenåringen tilhører også J19-landslaget. Det samme gjør søtten åringene Madeleine Hille Mellemstrand som har elleve toppseriekamper for Klepp og Marthine Østenstad. Ina Kristoffersen er på J17-landslaget og Anette Snørtedal Jensen er på J16-landslaget, mens Julie Austdal ikke har vært med på yngre landslag på to år da hu var tatt ut på J15-landslaget. Maria Helle Andresen har ingen landskamper, men tyve toppseriekamper. Det er altså mye erfaring i dette klepplaget.

 

Attenåringen Ine Agnethe Aarskog har syv toppseriekamper bak seg, men har ikke vært på yngre landslag siden i fjor og er ikke med i kveldens klepptropp.

 

Vålerenga kan altså ikke skilte med tilsvarende. I tillegg til keeper Watts er Adriana Imeri på Kosovos U21-landslag og har fjorten toppseriekamper. J19-landslagets Celin Bizet Ildhusøy har nitten toppseriekamper og ett mål, J16-landslagets Emilie Libakken Østerås har syv toppseriekamper og ett mål. Kine Fløtre har ingen landskamper, men fire toppseriekamper har det blitt. Mia Huse Rostad og Tine Celine England Karstensen hadde landskamper for J16 i fjor, men har ikke fått landskamper i år.

 

Vålerenga har et veldig ungt lag. Det er ingen sisteårs juniorer i dagens tropp. Vilde Madelen Thomsen, Imeri og Lea Haji Høiness er eneste andreårsjuniorer. 2001-generasjonen er dog veldig framtredende. Watts, Ida Outzen, Elise Gjester, Fløtre, Karstensen, Rostad, Julia Caroprese, Sofie Lerstang Réz, Bizet og Nadia Ryan Pinto utgjør hele ti av atten  spillere. Eline Stensen Gulliksen, Østerås og Adele Thomassen er født i 2002, mens Jenny Sare Slåtta og Silje Fjeldstad er 2003-årganger.

 

Det er litt vanskeligere enn vanlig å gjette laget. Watts i mål og Imeri på høyreback er nok bankers. Normalt skulle det være å anta at Slåtta vil starte som venstreback, men det kan fort hende at trener Kenneth Østerås i stedet setter Gulliksen der. Det ene året betyr mye i duellstyrke. I så tilfelle blir midtstopperparet mest sannsynlig Outzen og Gjester; men helt sikkert er det ikke. Sjøl om Rostad mest sannsynlig ligger som anker på midtbanen, kan duellstyrken hennes også benyttes enten som midtstopper eller venstreback, for sentralt på midten har Vålerenga overflod av spillere.

 

For hvem skal egentlig spille der. Rostad er nevnt, Østerås er nok bankers og Karstensen har vært meget god i det siste; men hvor skal man da plassere Fløtre og Caroprese? Caroprese blir nok mest sannsynlig venstreving. Fløtre har ofte spilt høyreving, men med både Høiness og Pinto som skal slåss om midtspissplassen, så er det lett å tenke seg at Bizet blir høyreving. Dette er faktisk ikke helt enkelt å komponore sammen. Vi må allikevel prøve oss på en startoppstilling og tror dette er laget Vålerenga stiller med:

Melenie Sophie Johansson Watts

Adriana Imeri – Eline Stensen Gulliksen – Elise Gjester – Jenny Sare Slåtta

Mia Huse Rostad

Tine Celine Karstensen – Emilie Libakken Østerås

Kine Fløtre – Lea Haji Høiness – Celin Bizet Ildhusøy

Innbyttere: Vilde Madelen Thomsen, Ida Outzen, Julia Caroprese, Sofie Lerstang Réz, Silje Fjeldstad, Adele Thomassen og Nadia Ryan Pinto.

 

Klanens Webradio sender kampen og den kan sees i videovinduet under.

 

Hockey

Hockeygutta skal forsøke å ta sin tredje strake seier i årets getliga. Denne gang er de tilbake i Furuset Forum og det er serieleder Sparta som kommer på besøk. Sparta fikk en flying start på årets sesong med 5 – 1 i serieåpninga borte i Stjernehallen. Så slo de Ringerike 3 – 1 i Schjongshallen, mens de tapte sist 2 – 3 etter straffeslag hjemme mot Lillehammer – et lag Vålerenga slo 3 – 0 i serieåpninga.

 

På kun av at det kun er ni lag i årets serie vil det kun ved seks anledninger i år være en nogenlunde realistisk tabell der alle laga faktisk har samme antall spilte kamper. Derfor ligger Vålerenga bare på en tredjeplass påtross av at laget er det eneste som ennå ikke har avgitt poeng. Det er den defensive strukturen og keeperen som utgjør den store forskjellen på laget. Offensivt sitter det ikke helt og med bare fem scora mål, er det et stykke opp til laga rundt oss på tabellen. Begge foran og begge bak har scora ti mål, Manglerud Star sågar på bare to kamper. Heldigvis er Vålerenga tilsvarende gjerrige foran egen kasse og har bare sluppet inn ett mål. Det er tre mål færre enn nest beste på lista.

 

Så må vi satse på at det fortsatt er tett bakover. Det er andrerekka og i sær Andreas Stene med to mål og én assist som har vært poenggivende på de to første kampa. Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm har ennå ikke notert seg for et eneste poeng, mens Martin Laumann Ylven har ett mål. Kommer førsterekka også i gang og overtallsspillet begynner å gi uttelling, så tror vi dette kan bli en veldig bra sesong. Det er altså mye å gå på offensivt; men defensivt har Vålerenga starta denne sesongen formidabelt og holdes det tett bakover, så trengs det ikke så veldig mye magi framover for å vinne kamper. Kampstart i forum er 18:30.

 

Vålerenga i dag:

17:00 Fotball: Vålerenga J19 – Klepp, NM Kvartfinale, Valle kgb 5

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer – Sparta, Getligaen, Furuset Forum